Apple представи iPad Mini

Малкият таблет ще има същата функционалност като по-голямата версия
23 окт 2012 22:35, Красимир Ангелов
354
Apple представи iPad Mini
Снимка: Reuters

Apple представи по-малката версия на своя iPad, като цените започват от 329 долара за версията с 16 GB, съобщи CNBC.

Технологичният гигант представи също така и четвъртото поколение на класическия си iPad, чиито цени започват от 499 долара.

С промотирането на iPad Mini по време за Коледния сезон, Apple изглежда хвърля ръкавицата на някои от основните си конкуренти, които се опитват да намалят доминацията на компанията на пазара на таблети.

След близо година спекулации и само месец, след като бе повдигната завесата около петата версия на iPad, главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук обяви дебюта на още няколко нови устройства, в това число актуализирани версии на MacBook Pro, iMac и Mac Mini.

Четвъртата генерация на iPad, която бе донякъде изненадваща, притежава нов процесор А6Х. WiFi връзката ще е двойно по-бърза, а графичната способност - двойно по-добра. Батерията, както и досега, ще издържа 10 часа.

Фокусът на презентацията обаче беше върху дългоочаквания iPad Mini, който предоставя на потребителите същата функционалност като по-голямата версия.

По време на събитието маркетинговият гуру на Apple Фил Шилер държа таблета в една ръка, за да демонстрира неговата преносимост, като посочи, че „има нещо за всеки в широкия ценови диапазон”.

iPad Mini е с дисплей от 7,9 инча (класическият iPad е 9,7-инчов), дебелина от 7,2 милиметра и тегло от малко над 300 грама. Батерията на мини таблета също ще издържа 10 часа.

Някои потребители обаче може да сметнат за разочароващо, че резолюцията на дисплея е като на първия iPad, т.е. лиспва му яркият контраст от последните версии.

Apple ще започне да приема поръчки за мини таблета от петък, като се очаква доставките да започнат в рамките на две седмици.

Компанията представи още новото поколение на своя десктоп iMac, както и на MacBook – най-добре продаваният й лаптоп. Новият MacBook Pro ще бъде тънък по-малко от инч (2,54 cm) и с 20% по-лек, като ще тежи само 1,6 кг. Новият iMac пък ще е с 45% по-тънък и ще има напълно ламиниран дисплей.

Още новини от света на комуникациите вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още по темата: Apple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Андрйда е много грозен!!Съгласен съм с 285 и 295.Миндиле пускай си ехографа в хола и виж дали ще ти тръгне някое парче да му се изкефиш
269
1
 
0
 
! Отговори
do 299 преди 11 години
колко "назад" са бе отворко?
268
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Епъл *** може да пробва да се изкаже и в съседната новина за това как британски съдия бил изумен от наглостта и гнусотата на епъл. Еми не е само тоя съдия изумен. Вземи прочети какъв смешен резил са направили в мексико поради което айсифон 5 няма да се продава в мексико :))
267
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами фирма която печели с произвеждане и продаване на телефони прави по 20 модела на година, а фирма която печели в Американския съд и се пробва с тарикатлъци да мине из света и им сглобяват един продукт на година в чужда фабрика с чужди части произведени в чужди заводи продава половината на първата. Майкрософт произвеждат много популярни софтуери по едно време държаха 99% от софтуера който се ползва за персоналните пс и сега не са далеч от този процент, та не му давай акъл :)
266
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Самсунг продават два пъти повече смартфона на годишна база от Епъл.3 от 4 смартфона са с андроид.Такива са цифрите ти си ги интерпретирай както си решиш смучи си ги от пръстите прави им стъкмистика ама шефа на майкрософт каза, че епъл не са голям играч :)
265
0
 
0
 
! Отговори
до 294 преди 11 години
Продажбите на 5-цата са много далеч назад от бройката на 4С. :-)
264
1
 
2
 
! Отговори
mindo преди 11 години
От една купчина параметри си избирате един добър и казвате, че той е най - важния. Все едно в каца с лай!@на да видиш лъскава стотинка и да кажеш "Ах, колко е хубаво!"...
263
1
 
2
 
! Отговори
mindo преди 11 години
След като продава толкова много, защо и пада пазарния дял на ябълката? Като си толкова интелигентен и разбиращ от продажби, я обясни на мен селянина какво означава свиване на пазарния дял за една компания?
262
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Толкова много продават, че въпреки всички малоумно измислени забрани и простотии в съда аха аха да стигнат половината на самсунг ама не успяват. Фанатизираните *** са болни хора, психично болни.
261
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тъподателЕЕ няма бан, а има БАНан ама не в устата :). Смешно е как ябълковите фанатизирани *** защитават ли защитават марката, а тя се дъни ли дъни как ли не и къде ли не по съдилищата из света :).
260
1
 
3
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Откакто се наложи епъл да публикуват реклама на самсунг на сайта си съвсем изтрещяхте. Ей на, наблюдател изчезна някъде, може и бан да има...
259
1
 
3
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Къде видя омразан в поста ми бе ПИЧ ;) Ако си мислиш, че някой те мрази защото имаш айфон, вземи се прегледай. Посочи поне едно от нещата които съм казал да не е верно и тогава ме наричай невежа и хейтър. Много ти се дават категории на хора, които ти показват,че монетата има 2(две)страни а? Също като един друг пич тука - Наблюдателя, като нямаш какво да кажеш атакуваш постващия. Всички айфенове ли сте такива или само вие двамата ? То и епъл са такива - като губят технологично съдят за глупости!
258
1
 
4
 
! Отговори
mindo преди 11 години
До 282 Виж ся ***, ако ти смяташ че докстанциите са единствената възможна периферия можеш да си вземеш една и да си я завреш там дето слънце не огрява(в ухото де, няма да сме некултурни...)Ти къде видя, че съм писал, че няма периферия за айфион??? А ПИЧ?? Щи викам както желая и няма начин да ме спреш. Поста ми беше отговор на мнението на ***, който твърди че няма периферия за андроид. При положение, че ти си този ***, мислош ли че можеш да ми казваш какво да правя в хола си?
257
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Resolves an issue that prevents iPhone from using the cellular network in some instancesConsolidated the Use Cellular Data switch for iTunes MatchFixes a Passcode Lock bug which sometimes allowed access to Passbook pass details from lock screenFixes a bug affecting Exchange meetingsАхахах, а кога ще дойде ъпдейт на картите, че ползваме гугъл още пък от година казаха да не го ползваме а предимесец казаха да ползваме :)
256
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Bugs which are officially announced to be resolved via iOS 6.0.1 Update are mentioned here under:Fixes a bug that prevents iPhone 5 from installing software updates wirelessly over the airFixes a bug where horizontal lines may be displayed across the keyboardFixes an issue that could cause camera flash to not go offImproves reliability of iPhone 5 and iPod touch (5th generation) when connected to encrypted WPA2 Wi-Fi networks
255
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вижте какво андройд обезомели от омраза и глупост фенове. Никой не се опитва да ви накара да си купувате епъл продукти. Вие така или иначе сте се набутали за вашите евтини продукти от където и да ги погледнеш, и за вас е късно. Не е нужно обаче да бълвате глупостта си и да парадирате с невежеството си! Трайте си там, направете си интернет страница с форум в който ще си блеете, ще си направите Миндила и още един двама от тук модератори и си блейте там! А от там ще научите от Минд(ъ)о как да си настройте кардиографа и апарата за пулс за да си пуснете музика в къщи и да се забавлявате, хванете се за ръчички и почваите да танцувате около него. Колко сте безмозъчни лелеее !
254
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"туко що излезе ъпдейт на ИОС - 6.0.1 !" да а *** ябълчни фенове сред които и набухвателЕЕ се напъваха да ни обясняват колко е як софтуера. С новата версия се подобрява надеждността на връзката с Wi-Fi мрежи, нещо което ябълковите тикви отричаха като проблем, но ето го доказателството направо от огризката.Иноватора умря, а епъл правят издънка след издънка и се излагат като кифли в съд след съд.
253
1
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Музика пускам от който ми е кеф. Имам самсунг, лг, хтц и айфон4с като марки. Сони нямам в момента и не планирам скоро да взема. По едно време мислех... За ядрата - телефона ми е двуядрен. Едното ядро съм го изключил, защото и това което остава ми е достатъчно мощно, а понякога ми се налага да не зареждам седмица. Съжалявам дето не си видял такова приложение. Явно си ги пробвал на стари андроиди. От както станаха двуядрени и над 1 Гхз, не съм имал никакви спекове дори с едни ядро.
252
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За всички apple users, туко що излезе ъпдейт на ИОС - 6.0.1 !
251
1
 
1
 
! Отговори
До Рапана Миндо преди 11 години
Миндиле искам док станция работеща с Самсунг, HTC, Sony или LGKakъв си рапунгел. Ти вкъщи кой от апаратите който си изредил ползваш, да си пускаш музика бе безмозъчико ?