Кремъл: Европейските столици могат да станат мишени за руски ракети

Русия може да удари Европа, ако САЩ разположат ракети на континента
Обновена: 13 юли 2024 19:48 | 13 юли 2024 19:23, Александър Попов
617
Кремъл: Европейските столици могат да станат мишени за руски ракети
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кремъл предупреди, че разполагането на американски ракети в Германия може да превърне европейските столици в мишени за руски ракети.

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков говори за "парадокс", при който "Европа е мишена за нашите ракети, а нашата страна е мишена за американските ракети в Европа".

"Имаме достатъчен капацитет да задържим тези ракети, но потенциалните жертви са столиците на тези държави", каза той пред руския държавен телевизионен канал "Россия 1".

Песков също така твърди, че подобна конфронтация може да подкопае Европа като цяло - по същия начин, по който Студената война приключи с разпадането на Съветския съюз.

"Европа се разпада. Европа не изживява най-добрия си момент. При различна конфигурация повторението на историята е неизбежно", каза той.

По-рано тази седмица Белият дом обяви, че ще разположи от 2026 г. нови оръжия в Германия, които ще позволят нанасянето на удари на по-голямо разстояние в сравнение с американските системи, разположени в момента в Европа. По-конкретно те ще включват ракети SM-6 (многоцелеви ракети земя-въздух с голям обсег), ракети "Томахоук" и хиперзвукови ракети в разработка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


617
Още по темата: КремълРусияракети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 41 Ъм Ади да видим таз сила западна срещу братушките уаааа, кравар? Докога ще ги чакат да я видят силата им? Кажи уаааа, кравар?
37
9
 
22
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 месеца
Значи те могат да разполагат ядрени ракети в Беларус и Калининград, а Европа не може?!? Тц-тц-тц....Евала, аферим, ашколсун, че и машалла. По нагли *** от opkите на планетата Земя няма. Поне на немския порно актьор трябва да му е ясно, че европейските столици са много, а те имат само 2 града в Мордор - Москалията и Ленинград, със стратегическо значение. Останалото е пустош, тундра, тайга и села с развитие от 17 век
36
7
 
19
 
! Отговори
Германец преди 2 месеца
Тия коги открият, че тоалетната може да бъде и вътрешна, те тогава ще ги вземем насериозно.
35
5
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 месеца
Ако може ,да ударят Банкя,Княжево ,Лозенец и Драгалевци.Едни неприятни хора живеят там.
34
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А защо САЩ ще разполага ракети в Европа, след като европейските държави разполагат със собствени?
33
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия алкохолизирани полу-човеци осъзнават ли какво говорят, нали само ако си го помислят мацква ще бъде изпарена за 3-4 мин.
32
10
 
17
 
! Отговори
Кремълски цинизъм преди 2 месеца
Непрекъснато раздрънкват оръжие и плашат света, а после реват, ...тия защо се въоръжавали! Даже и в Беларус закараха ядрени бойни глави ! Само от Кремъл са способни на такава висша форма на лицемерие! А и на тия , ако им направиш и най-малкият компромис, те стават още по-нагли ! Тази Империя на Zлото разбира само от сила!
31
2
 
11
 
! Отговори
до наблюдател преди 2 месеца
Тези отдавна развенчани фейкове си ги наври отзад, дтбпуукатамай4ина!!!
30
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За всяка европейска столица се заделя поне една ядрена ракета, в момента в който държавата започне преговори за присъединяване към НАТО. Песков нищо не казва. Това не е новина.
29
13
 
7
 
! Отговори
Истината преди 2 месеца
Прав е господин Песков,даже искам и да помагам аз да ги стартирвам и да наблюдавам с удоволствие резултата!
28
11
 
21
 
! Отговори
П. П. Шариков преди 2 месеца
Европа се разпада само в безумните бълнувания на руските пропагандират и в сънищата на рубладжиите по света и у нас (нашенските повечето са копейки...). Всъщност идва неизбежният разпад на нелепата псевдоимперия с фалшив Лъжедимитрий Путин начело. Затова и се опитва да плаши гаргите... Нещастни руски хора, векове несвобода и подчинение са ги превърнали в човешки подвид с особено съзнание на жертви-насилници. И засега еволюция не се предвижда.
27
2
 
3
 
! Отговори
Бок лук преди 2 месеца
Само обещаваш
26
17
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 месеца
Това е по важнжто Олга зеленска е купила рядък спортен автомобил Bugatti Tourbillon за 4,5 млн. евро докато им трябват помощи от света под формата на заеми то урките вече са разграбени защото сиренето е безплатно само в капана за мишки .Украинският народ ще ги плаща тия заеми следващите 200 години а тая ще си харчи милиардите
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да покажат как се прави в Париж. Иначе само приказки. Няма кой да повярва ако бе думнат Париж.
24
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чудя се що за човек трябва да си, за да ги харесваш тези. Тотално дъно.
23
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руският голтак става от смешен шо-смешен. Абе, мили ми кремълски лидери, нали чаветата и семействата до последния живеят в тоя прогонил запад и в САЩ, бе? Какво ще удряте, смешки мили? НАТО има 1 цел, а жалка Русия- хиляди.
22
12
 
17
 
! Отговори
FCKPTN преди 2 месеца
Cмъpт на Путин и Песков!!!
21
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия руснаци като Доган.Постоянно ни плашат с ядрено оръжие, както Доган все ще подпалва България с етническата карта.
20
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тея диавци не си дават сметка, че същото се отнася и за тях. Достатъчно е да заличат Москва и Петербург и с рассиската фашистка империя е приключено.
19
5
 
13
 
! Отговори
Проскубан плъх преди 2 месеца
Руската също

Спонсорирани публикации