Хванаха и Николай Русинов

Заподозреният за убийството на Яна се укривал в Турция
Обновена: 26 юли 2011 14:55 | 26 юли 2011 11:20,
349
Хванаха и Николай Русинов
Николай Русинов. Снимка: МВР

Издирваният втори заподозрян за убийството на Яна Кръстева Николай Русинов е задържан, потвърдиха за Dnes.bg от МВР.

Скоро след убийството в Борисовата градина мъжът е напуснал страната и е пребивавал в Турция.

Русинов е задържан от Гранична полиция на летище София. Той е пътувал с редовен полет от Истанбул. В момента полицията установява кога точно е напуснал България.

Николай Русинов веднага е отведен в СДВР. Мъжът е казал, че ще говори с разследващите, но е поискал първо да получи адвокат, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред журналисти.

Министърът очаква след задържането на Русинов да се изяснят много от въпросите, които стоят пред разследващите смъртта на младата жена.

Преди седмица за убийството на Яна бе задържан и Пламен Трифонов, впоследствие съдът го остави в ареста.

Според разследващите убийството на момичето е станало по непредпазливост, най-вероятно в стремежа Яна да бъде приведена в състояние на контрол, за да не вика.

Арестуваните Пламен Трифонов и Николай Русинов не са били приятели.

Още по темата

"Може би по стечение на обстоятелствата са се случили по едно и също време на едно и също място", поясни вчера шефът на Института по психология към МВР Неделчо Стойчев.

"Вероятно Пламен се е гаврил с момичето, след като то е починало", допълни той.

Засега разследването на убийството на младата жена в Борисовата градина е категорично, че един от двамата мъже я е убил.

Яна Кръстева беше открита мъртва и полугола под дърво в закътана част на Борисовата градина на 10 юли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
7
 
10
 
! Отговори
123 преди 12 години
Е, какво пречи първоначално да се е укривал и после да е решил да се върне?!?!?
79
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ISTiNSKA MUTRA!
78
5
 
6
 
! Отговори
KItov преди 12 години
До МегиАз предлагам на кадията на Одрин да дадем делото или на районния съдия в Долно УйноКаквито полицейските доказателства, такива и присъдите. Не ви ли е ясно, че с измислени доказателства не може да се осъди човек.
77
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на МВР!
76
2
 
21
 
! Отговори
ЕИМ преди 12 години
Само не стана ясно сега Пламен Трифонов, Николай Русинов до тука 2-***. А кой е тоя третия Пламен Русинов за който се споменава в статията? Да не е сина на Николай Русинов или пък може да е имало и 4-ти човек Трифон Пламенов може би? А дали не е бил там и Руси Пламенов?
75
7
 
26
 
! Отговори
Майко мила преди 12 години
Първо, онзи тежък *** Цветанов говореше за ДНК доказателства. После, някак свенливо експерти обясняваха, че не било ДНК , а морфологично сравнение на косми, и че не било доказателство, ами просто си приличали.Нищо Цветанов, давай смело. Винаги можеш да завъртиш плочата с `лошия съд`.
74
3
 
13
 
! Отговори
Меги преди 12 години
Най-обикновена журналистическа грешка: заглавието на статията би трябвало да бъде "Заловиха и Николай Русинов", а вътре в текста печатната грешка е, че вместо Николай в един абзац е написано Пламен. По-важното е да се установи категорично кой от двамата е убил момичето и да се даде делото на сериозен и опитен, справедлив съдия, а не на онези от СГС , иначе ще го поеме някоя Магдалинчева и ще го мъкне 5-6 години, след което ще оправдае и двамата: абе изнасилили са момичето, ама не е сигурно дали те са я убили и/или кой от тях е свършил това. Сутринта като гледах екссъдия Пенчев как се въртеше в опита си да защити поне малко некадърни или недобросъвестни съдии, издали много малки пирсъди за престъпления в особено голям размер, чак неудобно ми стана. Абе кажи си, че в съдебната власт има всякакви ,като започнеш от топмагистратите ,минеш през средния ешелон и се спреш при тези с черните мантии от СГС, САС, ВКС, ВАС наспорил ги Господ и което е по-интересно : именно на такива съдии се дават отговорните дела!
73
4
 
3
 
! Отговори
MURDOC преди 12 години
Да бе и как пък е решил да се върне или Турците като комшии са го хванали? Дайте по конкретно този в Турция ли е бил или е щял да ходи ? Или турските ченгели са го предали на наще . И какви са тия изказвания "Вероятно Пламен се е гаврил с момичето, след като то е починало" , как така "Вероятно " ? Аз доколкото знам без съдът да потвърди не може да се правят такива спекулации .
72
9
 
22
 
! Отговори
KItov преди 12 години
Нямате понятие за какво става въпрос: Благодарение на специални ментални способности Цв. Цв. засича пича в Турция и го принуждава чрез екстрасентските си функции да се качи на самолета и да се върне в България точно преди гласуването на вота.Извинявам се за черния хумор, но версиите полицейски са направо ***.
71
9
 
22
 
! Отговори
Hdkel преди 12 години
КАТО СЕ Е УКРИВАЛ КАК ТАКА СЕ Е ВЪРНАЛ ОФИЦИАЛНО .... НОВ ЛАЗАР КОЛЕВ Е ТОЗИ !
70
10
 
14
 
! Отговори
dred# преди 12 години
"Засега разследването на убийството на младата жена в Борисовата градина е категорично, че един от двамата мъже, я е убил."... така вика Цецо конецо, старшината от 7 управление ... а какво е станало НЕМА ДАННИ
69
3
 
6
 
! Отговори
skott killer преди 12 години
.....съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус". Русинов е задържан от Гранична полиция на летище София. Той е пътувал с редовен полет от Истанбул....та според написаното, хванали ли са го или се е предал? може би си е мислил че няма да го забележат на летището ?......супер зле! скотове пропаднали! мързелива комплексирана твар, седяща по цял ден във форумите, че иначе няма къде да си "изсерете" простотията....да бе изчакал малко преди да се изкъсваш ил
68
5
 
12
 
! Отговори
Nio преди 12 години
От всичко изписано досега по случая може да се каже, че вероятно има трети, а може и четвърти участник в това злодеяние.
67
4
 
19
 
! Отговори
yeter преди 12 години
Последно? НИКОЛАЙ Русинов ли се казва или ПЛАМЕН Русинов??? Имате ли редактор, да чете глупостите, които бълвате?????
66
9
 
12
 
! Отговори
буба преди 12 години
Е то значи излиза че тоя не се е криел щом се е върнал. Може да са го натопили, щото не е в БГ...абе уникална е нашта полиция :)А може да се е клецал с тая, да са се кефили, и после друг да ги е дебнал и да я почнал и той и убил...
65
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
64A може да се посмее и на журналистическия гений преразказал версията на полицията, не мислиш ли?
64
17
 
16
 
! Отговори
БРАВО, ЦВЕТАНОВ преди 12 години
ПОРЕДЕН УСПЕХ ЗА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ
63
8
 
60
 
! Отговори
darcas преди 12 години
Погледнете за каква криминална хипотеза става дума - двама непознати отиват, убиват момиче, познато на единия и заедно се гаврят с него. Единия е клошар, който събира бутилки, а другия "бяга" в Турция, без нашите власти да го засекат на ГКПП, и после го хващат като се връща от "бягането" - човека може да е бил на почивка, без въобще да знае за това убийство и че е издирван -примерно. Това всеки, който сериозно се занимава с криминалистика ще се скъса да се смее на малоумието на Цв.ЦВ. и другите.
62
3
 
13
 
! Отговори
KItov преди 12 години
До роскоКога е имало справедливост в нашата страна, че не помня такова време?Не ви ли омръзна да ви манипулират медиите и политиците?
61
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е,днес вотът пропада. Не вярвам убиецът да е толкова глупав,че да се прибере чрез...летището.Според мен не е убил Яна.