Хванаха и Николай Русинов

Заподозреният за убийството на Яна се укривал в Турция
Обновена: 26 юли 2011 14:55 | 26 юли 2011 11:20,
349
Хванаха и Николай Русинов
Николай Русинов. Снимка: МВР

Издирваният втори заподозрян за убийството на Яна Кръстева Николай Русинов е задържан, потвърдиха за Dnes.bg от МВР.

Скоро след убийството в Борисовата градина мъжът е напуснал страната и е пребивавал в Турция.

Русинов е задържан от Гранична полиция на летище София. Той е пътувал с редовен полет от Истанбул. В момента полицията установява кога точно е напуснал България.

Николай Русинов веднага е отведен в СДВР. Мъжът е казал, че ще говори с разследващите, но е поискал първо да получи адвокат, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред журналисти.

Министърът очаква след задържането на Русинов да се изяснят много от въпросите, които стоят пред разследващите смъртта на младата жена.

Преди седмица за убийството на Яна бе задържан и Пламен Трифонов, впоследствие съдът го остави в ареста.

Според разследващите убийството на момичето е станало по непредпазливост, най-вероятно в стремежа Яна да бъде приведена в състояние на контрол, за да не вика.

Арестуваните Пламен Трифонов и Николай Русинов не са били приятели.

Още по темата

"Може би по стечение на обстоятелствата са се случили по едно и също време на едно и също място", поясни вчера шефът на Института по психология към МВР Неделчо Стойчев.

"Вероятно Пламен се е гаврил с момичето, след като то е починало", допълни той.

Засега разследването на убийството на младата жена в Борисовата градина е категорично, че един от двамата мъже я е убил.

Яна Кръстева беше открита мъртва и полугола под дърво в закътана част на Борисовата градина на 10 юли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
4
 
29
 
! Отговори
тома неверни преди 12 години
поредната милиционерска боза-укривал се,ама се върнал.после ще има-ние ги залавяме,те ги пускат.а какво стана с онези,дето обирали трезора,избягали,после се върнали,па пак заминали,та се наложило да ги арестуват по домовете...просто ни обиждат на интелект некадърниците с над милиард и кусур буджет,дарения от контингента....пфуу.абе виж им министъра..
59
19
 
7
 
! Отговори
Катя преди 12 години
едно не доумявам ...в предишни статий пишеше,че той и майка му се прехранвали със събиране на шишета...От къде взе пари за билет до Турция.Всичко у страната ни е реден параван...
58
18
 
6
 
! Отговори
роско преди 12 години
спрете с глупавите коментари браво на герберите и прочие заслугата е на полицията , омразна ни от политическа пропаганда и оставее паметта на това момиче на края за мен смърт на извергите и това е сега като ги осадят на минимална пак ли ще викате браво на герб или ще плюете съда , за родителите това е най малко важно те искат справедливост която в нашата държава още няма а имаше
57
13
 
6
 
! Отговори
ДО 23 преди 12 години
А аз защо не се учудвам, че само българин може да убие по такъв жесток начин едно беззащитно момиче? Аве идеот мръсен, панелен плъх, гладно въжко, дете от неизвестен баща, *** какво ти е виновна Турция като половината племе не е доразвито и престъпно..Европа си вдигна ръцете от вас,ето днес пак заглавие:``Лихварка беше хваната с чужди кредитни карти`` И пак турците ли са ви виновни?Искате да попълвате деклераций на влизане в Турция, че не сте престъпници?Ами тогава никой няма влиза..
56
10
 
21
 
! Отговори
Candy преди 12 години
Защо ли имам неприятно чувство, че се търси изкупителна жертва по този случаи, просто за да бъде успокоена обществеността? Защо ми се струва, че всичко се основава само на хипотези, а тези двамацата са просто нещастници без късмет....
55
3
 
15
 
! Отговори
ХАН КРУМ преди 12 години
ХАН КРУМДнес е 26-и юли - 1200 ГОДИНИ от ВЕЛИКАТА ПОБЕДА във ВЪРБИшКИЯ ПРОХОД... а Вие ни занимавате с *** КОСТОВ и неговия ПУДЕЛ !!!ИМА ли въобще някаква медия да напише два реда за ВЕЛИКИЯ КРУМ и ПОДВИГА на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, сътворен преди 1200 години ?????
54
5
 
17
 
! Отговори
darcas преди 12 години
"Вероятно Пламен се е гаврил с момичето, след като то е починало" - вероятно в криминалистиката и правото няма Неделчо Стойчем - *** такъв!!! Или има доказателства за това, или няма.
53
9
 
7
 
! Отговори
българин преди 12 години
НАШАТА ПОЛИЦИЯ НИ ПАЗИ!
52
3
 
19
 
! Отговори
KItov преди 12 години
Въпросът е, че не се знае дали са те. И само по физиономията не може да се съди за човека. Наистина, трябва всеки да си получи заслуженото, но само заслуженото.
51
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да го бесят направо
50
7
 
27
 
! Отговори
darcas преди 12 години
Основното доказателство на МВР е отпечатък от бутилка, намираща се до местопрестъплението. Смятайте за каква криминалистика, за какво чудо става дума.
49
3
 
17
 
! Отговори
???2 преди 12 години
Пламен Русинов веднага е бил предаден на СДВР. Преди седмица за убийството на Яна бе задържан и Пламен Трифонов, впоследствие съдът го остави в ареста.Той Пламен ли е?! или Николай?!
48
5
 
23
 
! Отговори
го-го преди 12 години
- не съдете, за да не бъдете съдени ! (все още всичко е хипотеза)
47
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не се е върнал сам, а турците са му разширили халката и вече не им е интересен
46
18
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ИЗОБЩО НЕ СЕ Е УКРИВАЛ ЩОМ СЕ Е БРИБРАЛ И САМ Е ДОШЪЛ.ЛОШОТО Е, ЧЕ ТАКИВА КАТО ГЕРБ ЗАРАДИ ПУСТИЯ РЕЙТИНГ ДЕТО ИМ Е НА ИЗЧЕЗВАНЕ ИМ ТРЯБВАТ ЖЕРТВИ.КЛОШАРЯ НЕЩАСТЕН ГО ОТНЕСЕ НИЩО КУДНО И ТОЯ ДА ГО ОТНЕСЕ АМА Е ПО ВЕРОЯТНО ДА ГО ОТНЕСЕ КЛОШАРЯ ЩОТО Е ЧОВЕК БЕЗ ПРАВА КАКО ГО ОТНЕСЕ ЛАЗАР КОЛЕВ.ГЕРБ СИ Е ЧИСТО БКП.БОРИСОВ И ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ПАРТИЯТА МУ СА СИ ЧЛЕНОВЕ НА БКП.
45
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До КитовАко убият и изнасилят дъщеря ти такива много лицеприятни, дали ще ги защитаваш така?! Що за хора сте! Силно се надявам да си получат заслуженото - око за око, зъб за зъб! Не заслужават да живеят! Не ги защитавайте - утре това може да се случи на вашата дъщеря! Може ли да сте толкова безсърдечни?!
44
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО НА ЦЕЦО!
43
3
 
42
 
! Отговори
darcas преди 12 години
Е като се е укривал в Турция, защо се евърнал в България????Нали преди няколко дни МВР каза, че няма данни да е напускал страната??? Това означава че МВР нищо не знае.
42
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на ГЕРБерите
41
3
 
21
 
! Отговори
Бай Ристо преди 12 години
Не ми се вижда много логично той да е убиеца и да се върне доброволно.....По-скоро се е уплашили като е научил че го търсят е действал първосигнално бягайки....Дано се намери истината, а не се търси просто изкупителна жертва...