Николай Русинов-Чеци остава в ареста

Според съда той бил с Яна в часовете, в които тя е била убита
8 май 2012 17:16,
42
Николай Русинов-Чеци остава в ареста
Николай Русинов-Чеци. Снимка: МВР

Николай Русинов-Чеци, обвинен в убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина, остава за постоянно в ареста, реши Софийският апелативен съд.

Чеци бе задържан в края на миналия месец и бе обвинен, че в съучастие е убил по особено мъчителен начин и с особена жестокост Яна.

Основанията за повдигнатото му обвинение бяха резултатите на ДНК експертизата, изготвена в Австрия.

Според нея от намерените на местопрестъплението седем косъма, пет принадлежат на Русинов, а другите два – на неизвестни лица.

Въпреки че четири месеца в ареста прекара и Пламен Трифонов, впоследствие се оказа, че срещу него няма доказателства за съпричастност към смъртта на момичето.

Според апелативния съд разследващите са събрали достатъчно доказателства за това, че Русинов е извършител на убийството на Яна Кръстева.

Съдът прие, че обвиняемият е бил с момичето в часовете, в които се предполага, че тя е била убита - между 3 и 6 часа сутринта.

Според магистратите доказателство за съпричастността на Русинов е и това, че неговите косми са намерени по частите от тялото на момичето, които са били притиснати, за да бъде тя убита - шията, гръдния кош и корема.

Още по темата

Защитата на Николай Русинов твърди, че той единствено е имал сексуален контакт с Яна Кръстева, след което
си е тръгнал.

Адвокатът му изтъкна, че независимо от резултатите от експертизата това не дава основание да се приеме, че Русинов е убил Яна.

С днешното решение Софийският апелативен съд потвърди решението от миналата седмица на Софийския градски съд, който също рещи да  го остави в ареста.

Тогава магистратите се позоваха на психиатрична експертиза на Русинов. Според нея той е непредсказуем, неконтролируем и склонен към агресия.

Трупът на Яна Кръстева бе намерен от случайни минувачи на 10 юли миналата година в Борисовата градина в София.

Момичето е било видяно за последно в парка по време на музикалния фестивал София рокс да слуша с приятели гостуващата група Джудас Прийст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
До ИВО преди 12 години
Щерка ти или внучка ти да попаднат на такъв като Чеци.Пък тогава ще видим какви ще ги говориш.
39
0
 
5
 
! Отговори
До 33 Генчо преди 12 години
Ти какво искаш да сложат негова снимка как храни бездомни животни, дарява на бедните, лекува болни?!? Каква според теб трябва да е снимката му?!?
38
4
 
6
 
! Отговори
Яна преди 12 години
Той беше скъса ми *** от *** щото *** му не става и после почна да ме души за да не го издам, че е тотално импотентен.
37
3
 
9
 
! Отговори
ЦВЕТИ преди 12 години
За мъртвия или хубаво или нищо,но..ако е било момичето толкова свястно и добро,колкото го описват...защо е паднала до нивото на магистрална *** и прави секс из храстите?Явно не е била тази,за която са я мислили!Въпреки всичко обаче,съм за доживотен затвор на нейният убиец.Това,че е била лесно достъпна,не му дава права да я убива.
36
0
 
9
 
! Отговори
РРР преди 12 години
Е как така са били той и още двама "съучастника" по косми а само той е правил секс с Янчето...Ми аз като я видех всеки път и се прегръщахме и целувахме по бузите с нея... И ако ми е останал косъм по нея значи съм съучастник така ли??? Както и лежа 4 месеца в ареста момчето невинно заради това, че имало косми, които ПРИЛИЧАЛИ МОРФОЛОГИЧНО на неговите... Егати полицията скапана си имаме само. Нямам думи! А тоя Чеци да не вземат да го пуснат само, защото тогава ние ще го съдим! Лека и пръст на Яна!
35
0
 
15
 
! Отговори
Шебек преди 12 години
Eх,Чеци,Чеци,нали знаеш,че в пандиза има доста загорели шебеци?Ше те проснат връз някой от миризливите дюшеци,И ше ти шепнат любовно в ухото беци-беци...Пък после може и да те накарат да им поиграйш малко кючеци.
34
1
 
5
 
! Отговори
Генчо преди 12 години
И само да добавя, и аз искам правосъдие и възмездие, но не и виновен на всяка цена, колкото да се каже, че има такъв! По начина по който се води случая, както в много други се пробва туй онуй, квото мине за публиката! Просто МВР толкова много се компрометира, че и истината да кажат вече не им вервам... да намерят солидни доказателства като истинска полиция, ПОНЕ ВЕДНЪЖ!
33
9
 
4
 
! Отговори
Генчо преди 12 години
Не съм запознат със случая но очевидно цялата държава е изчаткала!1. МВР дало косми в Австиря за експертиза. Аз като знам колко им вервам на МВР, тия косми можеше и мои да са...2. Всичко живо тук вика "разпни го, разпни го", а няма грам представа от фактите, като мен. Това което четете в медиите не са факти.3. Днес.БГ въобще не са сложили тенденциозна снимка. Така както са го изтипосали ще го призная за виновен за всичко... къде е журналистическата максима за безпристрастност?Сеир да има..
32
1
 
14
 
! Отговори
християнин преди 12 години
Разбирам те Иво, само ще напомня че става въпрос за изнасилване и брутално убийство-счупени ребра и така нататък...нека Господ ме съди ако не съм прав!
31
28
 
4
 
! Отговори
иво преди 12 години
замислете се струва ли си да погубим живота на още един млад човек като Чеци. Дори и да го е направил, само Господ Бог може да бъде съдник, ние сме грешници.
30
11
 
5
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
А ако е виновен - защо се върна? Не беше екстрадиран - върна се сам! След като го пуснаха - защо не изчезна да изчака докато осъдят оня клошар който обвиниха? Не казвам че е невинен, но това което е направил до сега не доказва вина...
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А МВР дали е на ясно че докато не се изясни на кого са другите косми намерени по тялото на убитата (от още 2ма човека има материал според същата експертиза заради която арестуваха тоя ***) - тоя може да бъде осъден най много за съучастие? Да няма после "ама те ги пускат"! ?
28
1
 
14
 
! Отговори
ан преди 12 години
мдаа на всички ни беше ясно...след няколко ЕКСТАЗИТА смесени с литри алкохол,човек губи всякакъв контрол,дори да е 100 кила като този.Пиян и надрусан лесно ставаш агресивен,във възбудата си...не го е искал съзнателно,но пътуването му може да е следствие на бързо изтрезняване и изпитване на огромна вина.А докога плазмодии като Карбовски ще намазват от такива жалки истории,не го понасям този!
27
1
 
22
 
! Отговори
Това е убиеца ! преди 12 години
Убеден съм, че това е убиеца на момичето ! Защо не остана тук в Б-я, ами веднага е взел Терминал 2 и се е ориентирал "Гузен негонен бяга", ВРЕМЕ Е ДА ИМА СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ ЗА ТАКИВА, нека да питат народа - референдум и веднага да се изпълни присъдата. А не сега данъкоплатеца да храни този изверг. По добре е да не живее, само тежи на обществото ни.
26
0
 
15
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
***, именно БГ разследването е намерило тези косми и ги е дало за експертизатъй като тук такава лаборатория няма, е, имаше но Михаил Миков я закри ...
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На тоя ще му спадне шкембето от пот от е...б...ене за отрицателно време
24
0
 
17
 
! Отговори
ПЕШО преди 12 години
Дано му скъсат гъзо!
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Debelaka e ubieca po vsichko lichi. Te parvonachalno izoibshto ne triabvashe da go puskat. Da stoi v zatvora i da ne izliza. Prisadata triabva da mu e dojivotna..bez pravo na pomilvane.....ili SMART ZA SMART NA GNUSNIIA DEBEL POMIAR CHECI
22
0
 
22
 
! Отговори
Чингиз хан преди 12 години
Бат Чеци, земи си една кофа с вазелин, че иначе боли много.... и пуска кръв дупето ! от Чингиз хан с големия боздуган
21
5
 
19
 
! Отговори
помиярска държава преди 12 години
Тази новина нито ме изненадва, нито ме учудва. Само едно не става ясно - КОГА ЦВ. ЦВ. ЩЕ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА И ЩЕ НИ ОТЪРВЕ ОТ ТЪПОУМНАТА СИ ФИЗИОНОМИЯ?