Прокуратурата предлага на Гешев да иска имунитета на кандидат-депутат

Причината е, че участвал в схема за фалшиви сертификати
Обновена: 8 ное 2021 18:14 | 8 ное 2021 18:14, Веселина Йорданова
52
Прокуратурата предлага на Гешев да иска имунитета на кандидат-депутат
Снимка: БГНЕС

Софийската градска прокуратура e предложила на главния прокурор Иван Гешев да внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на В.Г., кандидат за депутат в изборите за Народно събрание, насрочени за 14 ноември, съобщиха от прокуратурата.

Предложението от СГП е било изготвено във връзка с образувано на 3 ноември досъдебно производство. В хода на разследването са били извършени разпити на свидетели и други действия.

От прокуратурата посочват, че са били събрани доказателства за това, че на 2 ноември в София В.Г. е помогнал да бъде издаден Цифров COVID сертификат на ЕС за завършен ваксинационен курс при еднодозови ваксини.

В.Г. е действал в качеството на помагач, като умишлено е улеснил извършването на престъплението, допълват от прокуратурата.

Разследване на Нова тв показа, че става дума за Величко Георгиев, който е от НФСБ. От партията го призоваха да се откаже от кандидат-депутатското си място и обсъждат изключването му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
6
 
9
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 2 години
Радев-зелените чорапи се оказа един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например че грипът е опасен, че спортът е полезен, небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва и не върши. Кому е нужен такъв безличен президент ?
40
5
 
4
 
! Отговори
ГЕШЕВ-ВЕЛИК БЪЛГАРИН преди 2 години
Гешев ще бъде най-полезния помощник на Военния трибунал, защото има подробна информация за вътрешните врагове на България. А както е известно при война първо се ликвидират вътрешните врагове, а после се воюва с външните.
39
8
 
4
 
! Отговори
!?!? преди 2 години
Този плешив, грозен, ***, злобен и отмъстителен комплексар къде се е скрил от няколко дни? Сигурно пак на вилата на прокуратурата в Боровец. Нищо и там ще те намерят мишко нещастна!
38
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имунитета на Методиев Борисов няма ли да бъде поискан за думите му че "Радев е българо убиец"?
37
2
 
4
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Е защо се бори за място в Парламента? Ми там са събратята!
36
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия депутати все бандюги ,искат да правят бързи пачки преди да станали депутатчета гадове ,не е ли време вече и докторчета от РЗИ да отговарят ,че то без тях няма начин да,се издават сертификатите)
35
7
 
15
 
! Отговори
Праведен преди 2 години
A, на Кирчо-мошеника, кога ?
34
7
 
12
 
! Отговори
А кога преди 2 години
Ще поискат имунитета на каскета.?
33
2
 
1
 
! Отговори
Сега екипа на OnAir преди 2 години
Знае мястото където е това интервю ама нека да кажат .... А пък и вероятно вече не е там ... Но ....
32
2
 
1
 
! Отговори
Чудите се къде е преди 2 години
Негово нищожество ли ? Най -вероятно лицето за което става на въпрос в горната статия е някой дето много е сгафил, ама в статията не става ясно с какво... Та за нищожество 2 къде - съдейки по светлината на прозорците и мебелировката бих казал, че е някъде много ама много различна географска широчина и височина ... Тизнаеш ама по ъгъла на падане на светлината и часа може приблизително да се определи паралела и с малко дедукция ...
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напишете "Мошеника Кацаров преди да стане министър (09.04.2021 г.)" в YouTube и му чуйте мислите на Каруцаров.
30
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано прокуратурата да не погне един дебел и плешив дядо, който стана хит по телевизиите и ни разсмива всеки ден.
29
5
 
9
 
! Отговори
Помнещ преди 2 години
И от кога " прокуратурата" " предлага" на Гешев да " разследва" който и да било? Нима всеки " сигнал" който Не е свързан с Борисов и ГЕРБ,Не го е образувал по свое смирение?-:) Абре,вие съвсем за балсами ни взимате а? Кога Гешев е образувал " следствие" към Членове на ГЕРБ? Таман Никога! И никога няма да се случи,докато е на власт!!!-:((((
28
10
 
14
 
! Отговори
? ? ? преди 2 години
Кога най-после ще се самосезира прокуратурата срещу Кирил Петков и ментора му със зелените чорапи за престъпление по чл. 313 и чл.308 от НК ???.....Конституционния съд окончателно се произнесе по казуса !!!
27
5
 
1
 
! Отговори
Гешеееев преди 2 години
Знаеш кво ми струва у тая държава - класическо конкистадорско изпълнение Гешев - реконкиста, кръстоносен поход, религия и вероучение в училище? Ако бяхме в Палестина нема яд да си почитат тоя дето баща му го прати на кръста, че предявил претенции, ама тука има чл. 13 Гешев.Гешев религиозен човек ли си?Аз не съм на да ида да пална и аз една свещичка в нечии гаднярскиии ... Па после да се разбера със старшина Петков!
26
8
 
11
 
! Отговори
От народа преди 2 години
Това са пълни глупости. Как не ви срам да пишете такива лъжи?!?!! Същевременно се потайват документи и улики срещу най-големите престъпници, а това са: Гешев, Борисов, Цветанов, Биков, Пеевски, Костов, Доган, Октай, карадейъ..да изреждам ли още. Това трябва да има край
25
3
 
2
 
! Отговори
Значи: преди 2 години
Екой хора палат свещички по Коледа, по Великден не знам си кога ... И аз мое да палим, как се казва кибритлия човек, нищо не може да сгрее душата повече от осветена черква, направо си крещи попфолк чалгарската девиза"Вземи огин запали ме ..." , което ми говори, че остават 72 часа до края на карантината ми и до отиването ми до пощенската кутия.... Деаааеба вашите глупостииии аз...издошли от друсани средновековни манипулатори ....
24
3
 
10
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
Кога Гешев ще си подаде Оставката ?Всички знаем че този човек е от Филма Октопод - Защитник на Мафията .
23
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Връщаите божков и румен радев да печели изборите и всичко ще се оправи
22
3
 
1
 
! Отговори
Ти разбираш ли? преди 2 години
Че от едно от най-модернизираните училища в България само след 10 години религиозни безобразия тоя ни наклепал да няма СТЕМ.Един ден нема ми издържат нервите и тая атрофия ще се погрижа да ме запомнят Ти не мое си представиш с 50 лева колко щети мога да нанеса.Мислил съм си го и много хора които познавах ми го казаха - една туба бензин и Амин!Но не съм го направил, че се търси цивилизация!