Русия предупреди Армения да не се съюзява със Запада, това ли е следващата Украйна?

Песков заяви, че Москва не иска повторение на промяната на Киев
Обновена: 25 юли 2024 07:48 | 25 юли 2024 07:00, Петър Бойчев
291
Русия предупреди Армения да не се съюзява със Запада, това ли е следващата Украйна?
Снимка БГНЕС

Русия предупреди Армения да не се съюзява със Запада, изразявайки опасения, че Ереван може да тръгне по път, подобен на този на Украйна след свалянето на проруския украински президент Виктор Янукович през 2014 г., предаде ДПА.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви вчера, че макар Армения да е свободна да избере политическата си посока, Москва желае да избегне повторение на геополитическата промяна, наблюдавана в Украйна.

В отговор на свалянето на Янукович през 2014 г. Русия анексира Крим и подкрепи окупацията на части от Донбас от промосковските сили. Преди повече от две години Русия започна пълномащабната си война срещу Украйна.

Русия отдавна е възприемана като защитник на Армения. Напоследък обаче отношенията се охлаждат, тъй като арменският министър-председател Никол Пашинян насочва страната си към Запада.

В резултат на това Русия остана безучастна към превземането от азербайджанските войски на спорния конфликтен регион Нагорни Карабах, отбеляза ДПА.

Въпреки това Песков подчерта, че Русия все още смята Армения за свой съюзник и иска да продължи сътрудничеството си със страната, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ванка с танка 35. Ванка, те англосаксите умират за теб. единствената им цел е да им бъдеш роб.
39
5
 
11
 
! Отговори
Майора преди 1 месец
Песков , Русия да не е Господ че да казва как да се развиват и по какъв път отделните държави! Покайте се , имайте страх от него!
38
7
 
15
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 1 месец
Русия скоро се разпада и за какво им е Армения не ми е ясно? Руската алчност таван няма.
37
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАТО пълзи към Русия, после Путин бил агресор. То е като да кажеш на черното, че е бяло.
36
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Около 890 000 убити руски войници от 24февр/до юни 2024г.
35
4
 
4
 
! Отговори
Пепа Бойчева преди 1 месец
& Дойче ПропагандеН Ейджънси прИзентс...
34
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали помните когато подкокоросаха грузинците да нападнат руснаците преди известно време какво се случи и подсмърчащият им,проевропейски лидер и колко бързо американците напуснаха Грузия и ги оставиха на милостта на руснаците,същото ще стане и с арменците ако продължават така и големите глави и още по-големите им носове не прогледнат...
33
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой от коментиращите, може ли да обясни от това което се вижда горе на снимката... на Тоя младия - вляво на Песков кой му е дал тази ПозлатенаЧалма на главата и защо стои така уплашен мирно?
32
11
 
8
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
НАТООООООВЦИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ОКУПИРАТ ДЪРЖАВИ ОКОЛО РУСИЯ !!! НЕ ИМ СТИГНА ИЗТОЧНА ЕВРОПА И СКАНДИНАВИЯ , ПЪЛЗЯТ И В АЗИЯ !!!
31
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой от коментиращите, може ли да обясни от това което се вижда горе на снимката... на Тоя младия - вляво на Песков кой му е дал тази позлатена *** на главата и защо стои така уплашен мирно?
30
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Частна армия Вагнер- над 22000 убити.
29
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От 24 февр 2022г от Русия са избягали над 560 000 руснаци- сведенията не са пълни защото са отчетени само тия в ЕС и САЩ- защо?
28
8
 
11
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 месец
Доколкото си спомням ,си направихте оглушки,когато Армения беше нападната от Азербайджан...сега търсите под вола ,теле!Всички вали съюзници ,ще избягат към Запада ,а вие р.а.ш.и.т.а,ще останете изолирани!Не пратихте войските си на помощ(въпреки че имате такъв договор )!!!
27
8
 
17
 
! Отговори
ванка с танка преди 1 месец
До Анонимен 2 Русия ли те обича бе,едеот!?Бедна ти е фантазията за какво презрение става дума!Ейи,лу дите нямат свършване,и туй-то!
26
7
 
18
 
! Отговори
Самоук социолог. преди 1 месец
Всички съюзници на изток от Москва ще избягат от Русия. Това е неизбежно. Разпада започва от Армения и от там ефекта на доминото. Помните ли преди анексирането на Крим , самия Лукошенко от Беларус искаше да се откъснат от Русия ? Путин го привика , заплаши го с война и сега Лукошенко най голям приятел на Путин.
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя пудел има замък във Франция, няма ли и там да прати войска да Асвабаждава
24
4
 
4
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 1 месец
сега като дойдат ефките шеснайсе до има няма 20 години ще видите храбрите бългериански орли как ще литнат срешу руските окупатори начело със земеделеца ненчев за да помогнат на братята юкрейниъни
23
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бащицата се утвърди като по кръвожаден от Сталин!
22
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да очакваме много скоро татко Путин да прочете речта на Хитлер в навечерието на Втората световна, същата която прочете след като започна освобождаването на Руснаците в Украйна- пък той ги избиваше наред с всички останали- вие да видяхте той да евакуира руските граждани от Украйна?
21
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Готвят ги за заместници на украинските умници - нито население нито територия след западната "помощ " и перспектива. Арменците вече загубиха земи след намеса на западните си куратори. Най смешното беше, че докато Сащ и Армения провеждаха военни учения, азерите им окупираха територията. Най-вероятно Сащ са искали да отклонят войска от фронта.