Пуснаха под домашен арест Георги Георгиев от случая "Дебора"

Той ще изтърпява наказанието си в Стара Загора
30 юли 2024 15:00, Красимир Ангелов
133
Пуснаха под домашен арест Георги Георгиев от случая "Дебора"
Снимка: БГНЕС

Магистратите от Районен съд - Пловдив измениха мярката за неотклонение на Георги Георгиев от най-тежката - “задържане под стража” с по-лека - домашен арест. Това стана известно в края на днешното съдебно заседание.

Мярката си той ще изтърпява в Стара Загора, като ще му бъде сложена електронна гривна за радиочестотно наблюдение.

Още по темата
Аргументите в подкрепа на определението на съда са свързани с това, че е изминал значителен период от време, в което на Георгиев е била наложена най-тежката мярка.

"Съдът се съобрази с нашите аргументи и измени мярката за неотклонение на Георгиев. Те бяха основно в посока изтеклия значителен период от време - повече от година, както и извършените множество процесуално-следствени действия и липсата на каквато и да било опасност от укриване или извършване на друго престъпление. За момента решението ни удовлетворява", коментира адв. Валентин Димитров, защитник на подсъдимия.

Като допълнителна мярка за процесуална принуда, на подсъдимия беше забранено да напуска пределите на страната.

Наблюдаващият прокурор Десислава Калайджиева каза, че ще се възползва от правото на обвинението да протестира определението на съда.

Определението на съда подлежи на обжалване и протест на прокурора в срок от седем дни.

По-рано днес близо 2 часа продължи разпитът на майката на Дебора Михайлова от Стара Загора в днешното заседание на пловдивския Районен съд. Тя беше един от двамата свидетели, които дадоха показания днес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и кво се оказа, тоа искал да и бъде п имп а тя искала на свободна практика и затва е била тая турска драма.
121
0
 
0
 
! Отговори
Мартин преди 1 месец
Разбираемо е, че е трудно да приемете какъв *** е това и какво е извършил. Може би по тази причина се опитвате да набедите пострадалото момиче в какво ли не. Жалко за всички ни!
120
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Та я си е парцалеса от класа
119
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДЕБОРА ВЕЧЕ ВЪРШЕЕ В ЧАЛГА СРЕДИТЕВЕЧЕ Е ПРЕСПАЛА С ЕМРАХ ХАХАХАХА И ПОСЛЕ БИЛА - МНОООГОООО СВЯСТНА
118
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гошко излезна на свобода и на фейсбук почват да се появяват видеа с Дебора с доста скандално съдържание.. някой от нещата показани на тези видеа поставят под сериозно съмнение показания на самата Дебора, които тя е дала в съда. познат от Стара Загора ми каза преди време, че тя е имала връзка дори с учител. Викам си "да бе, да", обаче Гошко вади чатове, в които тя си казва в прав текст, че е спала с учител. Питам, защо днес бг и други медии отразяват случая едностранно? Протести ли подклаждате?
117
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Туркинята така и не разбра, че с паради не става работа, даже почваш да си мислиш друго :)))
116
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Смятай, братче сигнала на гривната може да е да е 1000 метра. Ще може и до мегдана да ходи за семки." - Да ... 1995-а ако е правена гривната и адреса му е в някоя изоставено село, може ... Днес, ако е в града, реално имаш 4 до 10 метра. Да, пак може да се изниже в някоя кръчма, но това не е толкова страшно. Мярктата не е НАКАЗАНИЕ!
115
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 114 - дай си адреса и имента, тогава...
114
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 1 месец
Българско превосъдие: катастрофа с жертва след рисково шофиране ( меко-казано..) - условна ; убийство - условна ; двойно убийство - условна.. 10 г. каNaбиS - 6 месеца зандан..!
113
1
 
4
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
Клипът, дали е платен или дарен, няма общо с делото. Но има общо с това как може да бъде маниполирано обществото, за да яхнем гребена на вълната. Много хора гледаха цирка с Галин- как я "изненадва"...
112
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да всички сте смели зад компютрите
111
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мене ме забавлява как медиите ни занимават доста тенденциозно и избирателно с престления. Защо има редобвни обновления за случая с Дебора, но не и убития от разюздените макаци полицаи, Пламен Пенев, пак в Стара Загора? Какво стана с дъщерите му? Осъдиха ли държавата, полицаите съди ли ги МВР, освободи ли ги поне?
110
1
 
2
 
! Отговори
запознат преди 1 месец
Работодателят е член на ГЕРБ. Няма какво да ми обяснявате повече за съдии, прокурори и т.н. Няма да излезете да протестирате пак за съдебна реформа, а ще се наведете и ще се хванете за палците щото на вас няма да се случи. И ще продължавате да ходите на същата дискотека, където е работил охранителя. Щото чичо Коко...
109
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
мутренска държава
108
1
 
3
 
! Отговори
Пич преди 1 месец
"братче, можеш да завиждаш на интелекта на про 100 киро. това не е фантастичен филм, в който една маска пред лицето те прави неузнаваем" - глупчо, момичето е казало, че нападателя е бил с маска. Това е достатъчно за да няма пълна яснота, че арестувания мааймун е извършителя. Следствието и съдът не работят с усещане по стъпки :)) За това се търсят други доказателства - отпечатъци, биологичен материал, и т.н. Такива май, май няма или некадърните/подкупните следователи не са намерили.
107
1
 
3
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 месец
Този Съд изобщо не работи,както трябва.Време е да се разпусне ,и на негово място да формират наказателни отряди ,които да наказват справедливо ,такива изверги ...
106
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
това момиченце си е ку.ве още от перди тази ситуация. учител е бил освободен, имал е възка с нея. перстанете да триете, аджендаджии
105
1
 
5
 
! Отговори
до 88 преди 1 месец
"Дебора не го е видяла, бил е човек с маска" братче, можеш да завиждаш на интелекта на про 100 киро. това не е фантастичен филм, в който една маска пред лицето те прави неузнаваем. на бачкане 10 човека разпознавам само по стъпките. Дои и да ги видя целите в черно трико като нинджи, пак ще ги разпозная на база на профил, телосложение, стойка и т.н., камо ли да им чуя гласовете. бива, бива тъ.пунгер, толкова не бива
104
0
 
3
 
! Отговори
БГ магистрат преди 1 месец
Престъпниците и политиците са ни скъпи. Заради тях сме на държавната хранилка. И на кацата с мед.
103
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ццц и господ се намесва вече.