Четвърто място за грациите ни на Олимпиадата!

Шампион стана отборът на Китай
10 авг 2024 17:09, Инна Ангелова
296
Четвърто място за грациите ни на Олимпиадата!
Снимка: LAP.BG

Националният ансамбъл на България не успя да спечели медал от Олимпийските игри в Париж. Родните грации бяха предпоследни след първата част на финала, след което се представиха страхотно при второто си съчетание, но това им стигна само за четвърта позиция.

Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева събраха 67.800 точки за двете си композиции.

Момичетата на Весела Димитрова получиха оценка от 34.100 точки за съчетанието си с пет обръча, като се наредиха на предпоследно място в класирането. Във втората ротация с лента и топки, „перлите” постигнаха резултат от 33.700 точки.

Вчера ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели първо място в квалификациите, като представи отлично двете си композиции.

Българският отбор показа характер и се вдигна за втората част от финала. Златните момичета бяха без грешки в съчетанието с 3 ленти и 2 топки и получи резултат, който 33.700, който бе най-силен от всички осем ансамбъла. Сборът на България обаче бе 67.800 и остана на 0.300 от този на италианките, които взеха бронзовия медал.

Изненадващ шампион стана ансамбълът на Китай, който бе безгрешен и триумфира с 69.800. На втора позиция се наредиха гимнастичките на Израел с 68.850.

Така България приключва турнирът по художествена гимнастика със сребърен медал на Боряна Калейн в индивидуалната надпревара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
бакърените момичета
62
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И какво стана? Бяхме най- подготвени, с най- сложните съчетания. Това не спря да ни го втълпява досадната Илиана Раева. Китайките с точна и безгрешна игра спечелиха заслужено. А за музикалния аранжимент, особено на съчетанието с обръчи нямам думи. Това думкане на тъпани идва в повече.
61
6
 
7
 
! Отговори
Доналд Тръмп преди 1 месец
Уволнени сте! Раева - Връщам Милионите - а ако си ги Усвоила - в Аляска - те Очакват - ще ги Заработиш в Алкатрас!
60
4
 
17
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Ансамбъла ни е прекрасеп.Млади, дисциплинирани,можещи момичета,вдигнете гордо главите си.Вие сте гордост !Благодаря ви за труда, за емоциите,за красотата!
59
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ОНЗИ ДЕБЕЛИЯ МИНИСТЪР НА СПОРТА ОТ ГРОБ ПРИ БОЕКО ОКРАДЕ ПАРИТЕ ЗА СПОРТА. ВМЕСТО СПОРТИСТИ ВИ НАЗНАЧИХА АДМИНИСТРАЦИЯ ОТ НАШИ ХОРА. ПАРИТЕ СА В ОНЕЗИ С ГОЛЕМИТЕ ЗАПЛАТИ А ЗА СПОРТА НЯМА. УНИЩОЖИХА НИ И СПОРТА А СЕГА ДЕБЕЛИЯ ПИШЕ НА МАСА . ВИЕ ХОРА СТЕ ВИНОВНИ ЧЕ ЗА 40 ГОДИНИ НАПРАВИХТЕ ЕДНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ПРИКАЗНО БОГАТИ И ЗАРОБИХТЕ ПОКОЛЕНИЯТА НА БЪЛГАРИЯ. ЗА СЛЕДВАЩАТА ОЛИМПИАДА НЯМА ДА ИМА И ЧУЖДЕНЦИ КОИТО ДА ВИ НОСЯТ МЕДАЛИ.
58
3
 
12
 
! Отговори
Серж Йофу преди 1 месец
На Илияна Раева и дайте двойно повече милиони, че дано да вземем медал другия път!
57
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Толкова пари на данъкоплатци се харчат, а резултат никакъв. По-добре да бяхте купили някакви чужденки
56
3
 
9
 
! Отговори
ЗаКривай преди 1 месец
Всичко трябва да се Управлява като Бизнес в Условията на Капитализъм! трябва да си Лууд за да Продължиш да Наливаш Пари в пробита каца!!
55
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Израел агресора защо е на олимпиадата? Съдийките мислиха много дълго как да оправят точките. Пошла олимпиада. Не заслужават изобщо да изпраща България децата си в тази гавра.
54
4
 
8
 
! Отговори
ъъъъъъъ преди 1 месец
тъъъъъъкмо да земат платинения медал и ,,,,, нищо . ах тези лоши съдии беееее
53
5
 
17
 
! Отговори
Извод преди 1 месец
На обръчите една от нашите си го изпусна и се прецакй работата отвсякъде за златото. Обръчите и топките ни бяха за медали, ама като съдиите си подпират Израел, така ще да е. Горе главата и успехи занапред им пожелавам
52
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Карлос Насар
51
4
 
10
 
! Отговори
ДеФинансиране преди 1 месец
Закриване на *** и Министерство на Спорта - със Спестените 100ци Милиони - на Всеки Български Гражданин - 1000 лева - Премия за Инфлацията на кИкИ и к0к0!
50
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За следващата олимпиада трябва да вземем руските гимнастички да играят за България и ще станем първи.Спокойно.
49
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
има ли още българи, които ще се излагат на олимпийските игри или останаха само натурализирани дето не са чували химна и печелят медал, за да го чуят
48
3
 
11
 
! Отговори
Мъжка гимнастика преди 1 месец
Аз пък искам да гледам мъжка художествена гимнастика:)) и задължително да има лесбийки с изкуствени паламарки
47
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А доживотна пенсия ще им дадат ли?
46
5
 
21
 
! Отговори
Хора, преди 1 месец
Израел жестоко ги подпряха да вземат медали, а вчера алжирецът Халиф спечели злато в бокса при жените, забележете. Пълна пародия с аромат на пропаганда са тези игри.
45
11
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Е, по-добри бяха момичетата от Китай, Израел и Италия. Заслужено си заеха медалите и то точно в този ред. Пак добре, че изпреварихме Узбекистан и Азербайджан.
44
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Толкова много изприказвахте, а тебе взеха дори и бронз. Сигурно пак виновни са съдията, тревата и междунаридното положение.