Снаряди между САЩ и Англия – американците на страната на Меган

Гаспаров: Независима жена се изправи пред 1000-годишна институция
10 мар 2021 13:17, Елка Василева
226
Снаряди между САЩ и Англия – американците на страната на Меган
Снимка: БГНЕС

Може да се каже, че между САЩ и Англия прелитат едни приятелски, роднински снаряди, но и сериозно се повдигат няколко въпроса. Така журналистът Симеон Гаспаров коментира пред БНТ интервюто на принц Хари и Меган Маркъл пред Опра Уинфри и реакциите на двете страни по темата.

"Това интервю показа нещо много важно, което ние всички трябва да помним и да внимаваме, че не всичко в идеалния живот е бляскаво и примамливо, така както изглежда отвън, отвътре нещата стоят по различен начин. И ние видяхме един сблъсък между една млада жена, която от 13-годишна работи и се издържа, независима жена, която се изправи пред една институция, съществуваща от близо над 1000 години, и този сблъсък оказа влияние най-вече върху нейното психично здраве", коментира Гаспаров.

Още по темата

Според него преди време това е изпитала Лейди Даяна и сега историята се повтаря.

По думите му американците се интересуват от интервюто на Меган и Хари, защото са видели, че това, което става в техния двор, в нашите дворове - скандалите между снахи и свекърви, го има и в кралските дворове. Така че хората са го следили с интерес, но те в момента имат много по-големи проблеми тук - пандемията, икономическата криза и как да се излезе по-бързо от ситуацията.

Все пак американците вземат повече страната на Меган и Хари.

"Защото в тази връзка те виждат една история на Пепеляшка. Същевременно ние виждаме една жена, постигнала много, и един принц, който се отказва от институцията. Институцията, бизнесът, фамилията - това постоянно се повтаряше в интервюто, защото самата Меган, когато пристига в това семейство, на нея й е взет паспортът, шофьорската книжка, ключовете то колата, забранено й е да се вижда с приятели, дадена й е официална позиция, трябва да спазва етикет, което е тежко за нея, защото не знае какво е това нещо", допълни журналистът.

Според него все повече жени ще се сблъскват с този проблем и двете снахи - Кейт Мидълтън и Меган Маркъл, могат да бъдат пример за младите момичета в неравностойно положение в света и вместо да се карат, биха могли да бъдат голям пример, да ги вдигнат на крака.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
1
 
36
 
! Отговори
Разликата преди 3 години
Мегън Маркъл била като Пепеляшка? Хайде де! Американски смешници. Пепеляшка е диамант скрит под парцали,а Маркъл е цъrnилка облечена напълно незаслужено с диамантена рокля.
141
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми тя църната си е афроамериканка, естествено че САЩ ще са за нея. Плюс това кой в САЩ разбира от кралски отговорности?
140
1
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
САЩ - на страната на черната Мегън Маркъл...
139
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джон Оливър през 2018г. : "Това е емоционално закърняла група от дълбоко увредени хора, които извършват глупави дейности."
138
2
 
25
 
! Отговори
Класическа преди 3 години
семейна история със снаха-змия и заслепен син...цвета на кожата е само е за да се трупат дивиденти. Трябва да гледаме езика ....ссссс
137
22
 
2
 
! Отговори
Тея преди 3 години
с короните на главите живеят с 200 години назад.Няма друга такава пародия в света.Британската империя е минало и кралицата също.Не случайно от Британската общност по света само чакат *** на Елизабет и се отказват от британската корона, която нищо не им носи.
136
1
 
36
 
! Отговори
ти да видиш преди 3 години
Алоо,Гаспароооов, тази треторазрядна актриса като е идвала в кралското семейство не е знаела какво я очаква ли?!?Или си е въобразявала,че ще промени нещо,което е на повече от 1000г.?И какво е постигнала толкова "много"?Може би най-голямото й постижение в живота е,че успяла един от най-желаните ергени на света да се ожени за нея.Какво блещолевиш тука за отношения м/у снаха и свекърва бе пич,тука говорим за кралско семйство от друго измерение,няма място да споменаваш за отношение снаха и свекърва
135
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак е бял кахър че Хари магари е втори син.
134
6
 
7
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До ВасилевВсеки нормален българин трябва да застане на страната на България.Достатъчно сме патили от англо-саксонците без значение от коя страна на океана...
133
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъри моме...Преди да се ожениш ..Къде гледа ? Нима не ти беше ясно ,че трябва да спазваш правила и вековни порядки . Те това не ти е разюздана Америка...да си правиш каквото си поискаш.
132
3
 
35
 
! Отговори
X преди 3 години
не може една от улиците на САЩ докопала се до двореца в Англоя да иска да изменя монархията на хиляди години в неин *** стил!!Не може току що настанила се да иска само пари титли и тя да поставя условията!!Но винове е и *** хари който осъзнаваше какво прави, и отиде в САЩ да доведе в двореца един разведен *** щото в Англич няма жени и ***!!!!!!!!!!
131
4
 
22
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Сега вече Маркъл ,може да роди черничкото, след като са неизвергнати от кралския двор!Агент Нейтън Бишъп!ЦРУ!!!
130
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рублите на Опра не могат да и купят титла дори в Русия
129
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снахата иска да прибира пенсията на бабата - това си е за Жоро Игнатов отвсякъде.
128
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Британците коментират, че в интервюто Хари казал, че уважава баба си, а в същото време и забива нож в гърба. А тя кралицата е казала, че е натъжена от чутото в интервюто.
127
9
 
29
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Всеки нормален бял европеец човек ,трябва да застане зад гърба на Британската корона, така както Ричард Лъвското Сърце защити честта на европейските народи християни!!!Агент Норман Касиди!ЦРУ!!!
126
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Британски депутат се е изказал с думите Мегън Маркъл е объркала принца, оженила се е за грешният, но той не може дай даде това от което тя има нужда титла.
125
2
 
12
 
! Отговори
Василев преди 3 години
И от лошото ими още по-лошо, какви са тези снахи, какви са тези принцове, не могат да скръцнат със зъби или да вкарат в правия път разни шушумиги, които искат слава и блясък , на гърба на престижа и авторитета на Бринаската Корона!Агент Трейси Лорд!ЦРУ!!!
124
0
 
10
 
! Отговори
Край преди 3 години
Не ми се верва да надживее короната тая госпожа.Реве че са я карали да обира паяжините на Бъкингамския дворец и да го чисти с прахосмукачка и принца и запрятал полите като я види ама то това са си традиции.
123
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парите на Опра бледнеят пред богатствата на короната.