Снаряди между САЩ и Англия – американците на страната на Меган

Гаспаров: Независима жена се изправи пред 1000-годишна институция
10 мар 2021 13:17, Елка Василева
226
Снаряди между САЩ и Англия – американците на страната на Меган
Снимка: БГНЕС

Може да се каже, че между САЩ и Англия прелитат едни приятелски, роднински снаряди, но и сериозно се повдигат няколко въпроса. Така журналистът Симеон Гаспаров коментира пред БНТ интервюто на принц Хари и Меган Маркъл пред Опра Уинфри и реакциите на двете страни по темата.

"Това интервю показа нещо много важно, което ние всички трябва да помним и да внимаваме, че не всичко в идеалния живот е бляскаво и примамливо, така както изглежда отвън, отвътре нещата стоят по различен начин. И ние видяхме един сблъсък между една млада жена, която от 13-годишна работи и се издържа, независима жена, която се изправи пред една институция, съществуваща от близо над 1000 години, и този сблъсък оказа влияние най-вече върху нейното психично здраве", коментира Гаспаров.

Още по темата

Според него преди време това е изпитала Лейди Даяна и сега историята се повтаря.

По думите му американците се интересуват от интервюто на Меган и Хари, защото са видели, че това, което става в техния двор, в нашите дворове - скандалите между снахи и свекърви, го има и в кралските дворове. Така че хората са го следили с интерес, но те в момента имат много по-големи проблеми тук - пандемията, икономическата криза и как да се излезе по-бързо от ситуацията.

Все пак американците вземат повече страната на Меган и Хари.

"Защото в тази връзка те виждат една история на Пепеляшка. Същевременно ние виждаме една жена, постигнала много, и един принц, който се отказва от институцията. Институцията, бизнесът, фамилията - това постоянно се повтаряше в интервюто, защото самата Меган, когато пристига в това семейство, на нея й е взет паспортът, шофьорската книжка, ключовете то колата, забранено й е да се вижда с приятели, дадена й е официална позиция, трябва да спазва етикет, което е тежко за нея, защото не знае какво е това нещо", допълни журналистът.

Според него все повече жени ще се сблъскват с този проблем и двете снахи - Кейт Мидълтън и Меган Маркъл, могат да бъдат пример за младите момичета в неравностойно положение в света и вместо да се карат, биха могли да бъдат голям пример, да ги вдигнат на крака.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако американците скапят топ съюзника си Англия е те тогава ще ги призная за глпаците на Света
101
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виждаме как може една глупава жена да скара двама братя. Това се случва постоянно , даже и в турските и индийските филми го има. Колкото по - глупава толкова повече скандали.
100
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз на тази мома гледната точка я разбирам - манталитет, акъл, образование, комплекси и т.н. Онзи не го разбирам, рижавия до нея, отляво. Егати серсемина, какво не му достига? Жени да не е имал, Поршета да не е карал, живота му шапка на тояга. Заевва си живот, семейство, близки, иззсходи се на цяла институция, народ, нация. Вахти любоФта и чудото. Преситени безполезници.
99
2
 
6
 
! Отговори
до 108 преди 3 години
според учебниците по история търговията с роби е измислена от Юдеи-Семитите, които са държали 99% от Транс-Атлантическата търговия с роби!
98
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък вчера разбрах, че сатрап е административна длъжност в древна Персия, а не алчен и безжалостен човек както го знаем ние българите.
97
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено, че са расисти, сега ли ги разбират тези неща. Говорим за Британската империя все пак - кой според вас е измислил търговията с роби ?!?
96
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно ,защо Кейт Мидълтън няма проблемите на Меган и покойната Даяна!Явно някой не е за монархическата институция ,не защото трябва да спазва етикет ,а защото е прекалено горделив за да го спазва.
95
1
 
20
 
! Отговори
Кои преди 3 години
Американци?! тези от Африка ли?
94
2
 
19
 
! Отговори
М преди 3 години
Всички се правят, че вярват в дядо Коледа. Опра, чак сега разбрала, че в кралското семейство са расисти, ха стига уе! В една бивша империя, която се крепи основно на кръвосмешението, няма кьорав расист, ни един!Тоя, принцчо, като иска да се прави на маймунист, да се откаже публично от претенциите, привилегиите и потеклото си. Тогава ако ще да *** и *** марсианки. Всички хора с различен цвят са тръгнали на кръстоносен поход срещу ценностите на белите хора, а ние се правим на толерасти
93
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво заглавие сте изпраскали, още малко почва Троянската война. В ролята на хубавата Елена - черната перла без титла ММ. Направо сюжет за Дисни, най-малко 3-4 оскара ше вземе.
92
4
 
19
 
! Отговори
Егати пародията преди 3 години
Британска версия на Робинята Изаура.
91
4
 
34
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Меган Маркъл е идолът на неолибералната вълна,заляла САЩ !Поддръжничка на глобалисткия модерен елит и режимът на Джо Памперса!А интереюиращото кюфте с 3 милиарда в джоба няма какво да коментираме!От 10 години реве,че е подтиска а от белите и живее в расистка държава,но не отива в Африка!
90
0
 
23
 
! Отговори
Кво да праиш преди 3 години
Богатите също плачат - но по медиите.... и това се плаща...
89
0
 
7
 
! Отговори
До Милица преди 3 години
Ко ще стани.Най много да иска % от заработеното.Вместо да те барат в даскало всичките момчета,най добре пари да изкарваш от тая работа .
88
0
 
6
 
! Отговори
Генерален извод преди 3 години
Толерастията е за плебеите - не е за тия със синята кръв!Интересна е постановката и "ценностите" на които ни карат да вярваме!
87
0
 
23
 
! Отговори
А преди 3 години
Вчера баща на Меган я направи на 2 стотинки в интервю,каза,че тя Лъже!Никой не знаеше,че второкластната артистка се смята за черна,докато тя не се разпищя преди сватбата!
86
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каката е мислила, че като стане принцеса всичко ще е цветя, рози, балове и разни дзъга-бъга. Не й е било ясно, че британците търпят кралската институция по-скоро като исторически музей на традицията, за което данъкоплатците си плащат солено. Набутала се сама, после права имала, лично пространство искала, нищо подобно! Това си е професия, при това скучна, а цената да живееш като в аквариум, без личен живот и спазваш на протокол от над 1000г.; а стъпиш ли накриво обществото те обругава и разпъва.
85
0
 
8
 
! Отговори
Ссссссс преди 3 години
Каза Да и езикът й се разцепи
84
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОПРА ОНУФРИ КАТО НЯМА АКЪЛ ,ЦВЕТА Й КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА?
83
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До УжасКОМИНТЕРНА Е ПРОТИВ БАЙДЪН, ИСКАШЕ ХИЛЪРИ ДА Е ПРЕЗИДЕНТ НО НЕ СТАНА. БАЙДЪН Е КАТОЛИК И ТОВА ГИ ВЛУДЯВА.