Снаряди между САЩ и Англия – американците на страната на Меган

Гаспаров: Независима жена се изправи пред 1000-годишна институция
10 мар 2021 13:17, Елка Василева
226
Снаряди между САЩ и Англия – американците на страната на Меган
Снимка: БГНЕС

Може да се каже, че между САЩ и Англия прелитат едни приятелски, роднински снаряди, но и сериозно се повдигат няколко въпроса. Така журналистът Симеон Гаспаров коментира пред БНТ интервюто на принц Хари и Меган Маркъл пред Опра Уинфри и реакциите на двете страни по темата.

"Това интервю показа нещо много важно, което ние всички трябва да помним и да внимаваме, че не всичко в идеалния живот е бляскаво и примамливо, така както изглежда отвън, отвътре нещата стоят по различен начин. И ние видяхме един сблъсък между една млада жена, която от 13-годишна работи и се издържа, независима жена, която се изправи пред една институция, съществуваща от близо над 1000 години, и този сблъсък оказа влияние най-вече върху нейното психично здраве", коментира Гаспаров.

Още по темата

Според него преди време това е изпитала Лейди Даяна и сега историята се повтаря.

По думите му американците се интересуват от интервюто на Меган и Хари, защото са видели, че това, което става в техния двор, в нашите дворове - скандалите между снахи и свекърви, го има и в кралските дворове. Така че хората са го следили с интерес, но те в момента имат много по-големи проблеми тук - пандемията, икономическата криза и как да се излезе по-бързо от ситуацията.

Все пак американците вземат повече страната на Меган и Хари.

"Защото в тази връзка те виждат една история на Пепеляшка. Същевременно ние виждаме една жена, постигнала много, и един принц, който се отказва от институцията. Институцията, бизнесът, фамилията - това постоянно се повтаряше в интервюто, защото самата Меган, когато пристига в това семейство, на нея й е взет паспортът, шофьорската книжка, ключовете то колата, забранено й е да се вижда с приятели, дадена й е официална позиция, трябва да спазва етикет, което е тежко за нея, защото не знае какво е това нещо", допълни журналистът.

Според него все повече жени ще се сблъскват с този проблем и двете снахи - Кейт Мидълтън и Меган Маркъл, могат да бъдат пример за младите момичета в неравностойно положение в света и вместо да се карат, биха могли да бъдат голям пример, да ги вдигнат на крака.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
Гаспаров преди 3 години
Сигурно разбира- руский человек
21
2
 
33
 
! Отговори
Mangal'orian преди 3 години
Красивата принцеса целунала грозния жабок и той се превърнал в принц.Жабата целунала принца и той се превърнал в жабок и скочил при нея в блатото.Reverse engineering...
20
2
 
34
 
! Отговори
Анализ преди 3 години
Не съм видял чул и разбрал Кейт да се оплаква Не-гърката Меган си е мислила че титлата ще Б носи само ПРИЕИЛЕГИИ но не и ЗАДЪЛЖЕНИЯ . Типичното разсъждение на всеки че-рен пара:-зитМеле-за със встъпването й в Бъкингам почна да коли и беси като се изживяваше на крал Хенри 15 и на Блъди Мери , но това показа само колко тъ-па про-ста нагла цинична арогантна може да бъде една не-:гърка Стана за резил на цяла Англия и си отиде с подвита опашка и сега почна с афро номерата си да се прави жертва на
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По скоро младите бързат преди родителя да сложат короната като я получат направо от баба си кралица за което се намесват с намеци странични изследователи на ситуации.
18
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напишете в гугъл Майката на Мегън, и ще видите колко ниско е паднал Хари!Абе за Хари не знам но щом напиша България в Гугъл и направо падам от срам! Да, България в 21ви век! :))))))))))
17
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напишете в гугъл Майката на Мегън, и ще видите колко ниско е паднал Хари!
16
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черната никога няма да миряса, че няма шанс да е кралица, нито пък отрочетата и. И затова - "След мен и потоп"
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е театър, както БКПто у нас! Медиите печелят, кавгаджиите печелят а редовия гражданин - дуа липа! :)))))))))))))
14
2
 
41
 
! Отговори
мак преди 3 години
Катрин се е вписала в семейството, в което дойде, иначе медиите щяха да ни проглушат ушите за нея както сега правят с маркъл. Казват, който идва в друга страна е длъжен да спазва нейните закони. И с кралското семейство е така. Явно тази си е мислила, че ако започне да се опълчва ще стане героиня, която разваля старите порядки.
13
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Принц Хари и биологичното оръжие наречено негова съпруга ще унищожат 1 000 годишна история. Демократично е това. После могат да подпалят и Нотр Дам за да се построи на негово място един партиен дом на демокрацията.
12
2
 
46
 
! Отговори
Критик преди 3 години
Меган не знаела какво е етикет! Тази от джунглата ли идва? И нашите *** знаят, че животът на кралските особи е по-различен, само тази набедена за артистка не знае! Нищо общо няма с Кейт, която е умна и знае какво значи да се ожениш за принц. Много проста и нахална се оказа тази Меган! И в сериала Костюмари беше безлична и се виждаше колко е бездарна.
11
1
 
10
 
! Отговори
Росенчо Плвн преди 3 години
Това е хибридна война и плаща Путин. Нашата ориентация е евроатлантическа. Т.е. държим и на двете семейства. Русия е виновна. Санкции незабавно.
10
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хари се надявал с времето отношенията му с Чарлз и Уилям да се възстановили. След такива интервюта като последното на дали. Хари копае още по-голяма пропаст между него и семейството си във Великобритания.
9
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента в който тая уличница докопа парите, хари баламурника ще получи шут отзад и ще ходи да мие чинии в макдоналдс.
8
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бащата на Меган е плащал за университета , тя може и да е работила за джобни , но повечето американци го правят. Тя пресоли манджата с упреците си към кралското семейство , но като знаем тя не е в добри отношения със собственото си семейства и това говори за нрава и за ценностите и. По-важна за нея е титлата на отрочето и отколкото разбирателството с роднините.
7
0
 
7
 
! Отговори
до аз-ът преди 3 години
Интересен коментар, само дето Великобритания не е в ЕС. Чудя се просто...
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ние за кои сме? Бойко да излезе с позиция от името на народа. Да знам за кого да викам.Кои са те между другото?
5
4
 
7
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Да ама тук е ЕС!!!! Европа !!! И на никой НЕ МУ ПУКА на чия страна са краварите. ЕС Майка. Точка ! Единствено на гр*нтаджиите лиляв-либерастакис, ама на нас и за тях не ни пука. Ареееееее чезнииииии ...
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хари действа все още като дете. И казва щом тронът няма да е мой то той няма да бъде и ваш към кралското семейство.
3
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво да се очаква от хора, за които филмът "Борат " е някакъв мегавръх във филмовото изкуство