Мир в Украйна през 2024 г. едва ли ще има, Путин чака изборите в САЩ

Тръмп се похвали, че може да сложи край на войната за 24 часа
29 ное 2023 07:00, Александър Попов
190
Мир в Украйна през 2024 г. едва ли ще има, Путин чака изборите в САЩ
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин няма да сключи мир в Украйна, преди да узнае резултатите от изборите в САЩ през ноември 2024 г., заяви вчера високопоставен служител на Държавния департамент на САЩ на фона на опасенията, че евентуална победа на бившия президент Доналд Тръмп може да сложи край на западната подкрепа за Киев, предаде Ройтерс.

Тръмп, който иска да бъде преизбран през 2024 г. и е водещият кандидат за президентската номинация на републиканците, остро критикува подкрепата на САЩ за Киев.

Високопоставен служител, който даде брифинг пред репортери след срещата на външните министри на НАТО в Брюксел, заяви, че алиансът потвърждава подкрепата си за Украйна, знаейки, че постигането на мирно споразумение през следващата година е малко вероятно.

"Моите очаквания са, че Путин няма да сключи мир или поне съществен мир, преди да види резултата от нашите избори", каза служителят, който говори при условие за анонимност, за да обсъди резултатите от срещата.

"Това беше контекстът, в който всички съюзници изразиха силна подкрепа за Украйна" на срещата на НАТО, добави източникът, без да споменава Тръмп по име или да казва изрично как изборният резултат ще се отрази на подкрепата за Украйна.

Президентът на САЩ, демократът Джо Байдън, предостави огромна военна помощ и други форми на подкрепа за Киев след пълномащабното нахлуване на Русия през февруари 2022 г., но допълнителното финансиране за Украйна се бави от контролираната от републиканците Камара на представителите.

По-рано този месец президентът на Украйна Володимир Зеленски покани Тръмп, който заяви, че може да сложи край на войната за 24 часа, ако бъде преизбран, в Украйна, за да се запознае лично с мащабите на конфликта./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
След победата ще има мир разбира се.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Информация от "високопоставени служители" без имена едва ли може да се приеме за вярна.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Путин си е Путин!
12
2
 
2
 
! Отговори
Така е .. преди 6 месеца
До Анонимен 7 Думата прокажени много ми хареса.
11
5
 
8
 
! Отговори
Фитьо преди 6 месеца
В историята е пълно с примери на войни приключили без мир.Един от първите примери е третата пуническа война приключила с разрушаването на Картаген от Рим.Укрите,ако превземат Владивосток войната ще приключи.Само превземането на Москва не е победа,което е разбрал Наполеон и парижанки,когато руските войници пиейки конете си в Сена са ги гонили по улиците на Париж,за да им се обяснят в любов.Па може и обратното да стане и преди изборите в САЩ.Божа работа,но кютекът накрая винаги е от Мечката.
10
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Според мен диктатора в Кремъл не е бил адекватен (здрав) още по времето когато Пригожин беше тръгнал към Москва , а той е знаел това... Самата конфронтация между Шойгу и Готвача говори, че кремълския сатрап не 6ил в час със здравето си щом не се е намесил за да тушира напрежението между тях... Именно затова и Пригожин е взел решението за похода на Вагнер срещу кремълските бандити... Впоследствие и намесата на Лукашенко потвърждава теорията, че в Кремъл не е бил истинския диктатор,а двойника му
9
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пиндостан загуби битката срещу Русия на бойното поле в Украйна и се опитва да прехвърли на плещите на Зе-удавника сключването на мирния договор. - - - Президентът Путин няма да се съгласи с пиндостански "мирен договор", а ще иска пълна капитулация на бендеро-нацисткия киевски режим и оттегляне на военните отановски структури зад линията от 1997 г.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
еееее,че нали тия които са изкопали Черно море ще освобождават Крим и Владивосток,сега водят суперуспешна контраофанзива
7
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какъв мир ве лъжци,нали урковците със закон забраниха да се водят мирни преговори
6
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всичко в империалистическа Русия се крепи на лъжи и ограничаване правата на човека... Затова са в тотална, международна изолация като пpoкажeни.....
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Моите очаквания са, че Путин няма да сключи мир или поне съществен мир, преди да види резултата от нашите избори", каза служителят, който говори при условие за анонимност. Казаното означава, че този анонимник вярва, че Путин ще има властта да сключи мир, след като види резултата от изборите в Пиндостан през ноември. Значи този анонимник вярва, че Путин ще победи на изборите в Русия, които са в началото на март.
4
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За контраофанзивата ми кажете...
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 3 Друго си е да живееш в измислен свят ахахахах
2
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Диктаторът джудже Путин вече повече от 1 месец е при Жириновски и Хитлер... Двойникът му ще обяви, че няма да се кандидатира за нов мандат...
1
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ехоо какъв мир бе, нали който говореше за мир беше руски агент и путинист, нали щяхте да завладявате Крим и да стигнете до Москва ахахахаха неудачници