Мир в Украйна през 2024 г. едва ли ще има, Путин чака изборите в САЩ

Тръмп се похвали, че може да сложи край на войната за 24 часа
29 ное 2023 07:00, Александър Попов
190
Мир в Украйна през 2024 г. едва ли ще има, Путин чака изборите в САЩ
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин няма да сключи мир в Украйна, преди да узнае резултатите от изборите в САЩ през ноември 2024 г., заяви вчера високопоставен служител на Държавния департамент на САЩ на фона на опасенията, че евентуална победа на бившия президент Доналд Тръмп може да сложи край на западната подкрепа за Киев, предаде Ройтерс.

Тръмп, който иска да бъде преизбран през 2024 г. и е водещият кандидат за президентската номинация на републиканците, остро критикува подкрепата на САЩ за Киев.

Високопоставен служител, който даде брифинг пред репортери след срещата на външните министри на НАТО в Брюксел, заяви, че алиансът потвърждава подкрепата си за Украйна, знаейки, че постигането на мирно споразумение през следващата година е малко вероятно.

"Моите очаквания са, че Путин няма да сключи мир или поне съществен мир, преди да види резултата от нашите избори", каза служителят, който говори при условие за анонимност, за да обсъди резултатите от срещата.

"Това беше контекстът, в който всички съюзници изразиха силна подкрепа за Украйна" на срещата на НАТО, добави източникът, без да споменава Тръмп по име или да казва изрично как изборният резултат ще се отрази на подкрепата за Украйна.

Президентът на САЩ, демократът Джо Байдън, предостави огромна военна помощ и други форми на подкрепа за Киев след пълномащабното нахлуване на Русия през февруари 2022 г., но допълнителното финансиране за Украйна се бави от контролираната от републиканците Камара на представителите.

По-рано този месец президентът на Украйна Володимир Зеленски покани Тръмп, който заяви, че може да сложи край на войната за 24 часа, ако бъде преизбран, в Украйна, за да се запознае лично с мащабите на конфликта./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вместо да си приберат украинските русофили в Русия където 2/3 от огромната територията е пустееща, руските фашисти започнаха да разрушават градовете на Украйна и да анексират земите им които дефакто вече са унищожени от войната и от тях ползата е почти никаква... Отделно стотиците хиляди убити и осакатени руснаци, международната изолация и омразата на милиони хора по света... Това е "печалбата" на руските империалисти в Кремъл и мъртвия диктатор ..
34
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Разликата между бръщолевенето на Тръмп и американската доктрина са две коренно различни понятия и само лузъри може да се надяват на промяна в политиката на САЩ по отношение на Украйна... Американците никога няма да се откажат от позицията си на хегемон и вероятно ще дадат всичко възможно за да бъде довършена империята на злото Русия... А за джуджето е сигурно, че не е живо и в момента се използва активно негов двойник.
33
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Така е .. "ефи ли те тази война и загиналите войници , защото за мен тази война е отвратителна за имперските амбиции на Путин" А за Нацистките амбиции на Бандеровците не е ли отвратителна. Отстъпи ли Путин, те ще избият всички рускоговорящи в Крим. Вече обявиха планове за етническа чистка. Путин и да иска, не може да си тръгне от Украйна.
32
2
 
5
 
! Отговори
Швейк преди 6 месеца
Путин щял да сключи мир когато узнае резултатите от изборите. Че те вече са известни, да сключва мир веднага!
31
10
 
7
 
! Отговори
Така е .. преди 6 месеца
До Анонимен 31 И Русия и Украйна не казват колко са убити , но ти ни издаде тайната за убитите украинци.Кефи ли те тази война и загиналите войници , защото за мен тази война е отвратителна за имперските амбиции на Путин.Няма по лошо от война. Дори животните от един вид не се избиват по между си .
30
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кво беше това Украйна?Нема такава държава,има колония на Блек Рок.
29
1
 
1
 
! Отговори
ПУТИН преди 6 месеца
Абе изборите у САЩ решават дали да се бия още,Байдън добре се справя даде некоя ракета на Украйна ама много се бият Украинците.Началника на ЦРУ каза да не гърмят по Кремъл щот така се договорихме,ама не слушат.Кой ги пита дали харесват кумонизма?
28
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А Денков кога ще си ходи,да ни оглави Пеевски?
27
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кво става гайди,Путин си открива станция,след станция на метрото в Москва,а в Америка прогресивно нарастват бездомниците от фентанилчето?
26
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всеки с поглед върху събитията от бунта на Вагнер до днес ще прозрение, че диктатора-менте в момента няма нищо общо (освен визуално) с оригинала който умря миналия месец... Самият факт, че Путин не се намеси в конфликта между Шойгу и Пригожин доказва, че той реално не е бил в адекватно здраве. Именно това е накарало Готвача да тръгне към Москва, знаейки, че там не управлява оригинала, а двойник. Затова и Лукашенко се включи за да го спре. Впоследствие убиха Готвача за да не издаде тази тайна.
25
7
 
9
 
! Отговори
език и мислене преди 6 месеца
Politico е публикувал класация за най-влиятелните хора в света. В раздел "Мечтатели" за главен мечтател е обявен Зеленски. В раздел "Разрушител" за главен разрушител е обявена Елвира Наибулина - дългогодишен ръководител на Централната банка на Русия, благодарение на която валутата им е стабилна и Западът не успя да срине РФ.
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Със здраве.Независимо журналистическо разследване разкри, че през октомври 2023 г. двама приближени на украинския президент Володимир Зеленски са закупили две луксозни яхти едната в Абу Даби (ОАЕ), а другата в Антиб (Франция).Да има,от много глава не боли.
23
1
 
1
 
! Отговори
Я па ти.. преди 6 месеца
До Анонимен 19 И ти си анонимен , като този анонимник. Не се ли усещаш ?И на теб ли да не вярваме ?
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Проектът за докладване на организираната престъпност и корупцията (OCCRP) съобщи, че Сергей Шефир е участвал в т.нар. офшорна мрежа на Зеленски на Британските Вирджински острови, Кипър и Белиз. Тази информация излезе наяве благодарение на оповестяването на архивите на Pandora Papers.
21
11
 
6
 
! Отговори
Ушанков преди 6 месеца
Боят по ушанките не трябва да престава, докато все още дишат. Путин пак е направил грешна сметка.
20
4
 
8
 
! Отговори
ОФ преди 6 месеца
Приказките на анонимниците за мир не бива да ви заблуждават. Аз мисля, че ескалацията тепърва предстои. От лятото наблюдавам и слушам повтарящи се декларации за силово отстояване на плана за еднополюсна глобализация. Рептилите започват открито да ни заявяват: Опитвахме се да въведем хегемонистичната глобализация с мекия бруст, но след като вие, дoбитъk, се опъвате - ще обърнем дебелия край и със сила ще ви подкараме към светлото либерастично бъдеще.
19
3
 
8
 
! Отговори
Мъка преди 6 месеца
Байдън и Тръмп няма да спечелят изборите в САЩ. И двамата не стават.Путин се надява на победа , само ако спре военната помощ и тогава налапва цяла Украйна. Тава е целта му.
18
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Зелята държи ли още Авдеевка или оккъка работата и там ?
17
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Диктаторът Путин отдавна е при Жириновски и не може да иска абсолютно нищо... Това, че не се обявява е свързано с досегашните лъжи, че е жив и здрав, а и не се знае как и ще реагират военните в Украйна ... Ако някой има такова желание то това е Николай Патрушев, защото той е шефа на Кремъл в момента. Двойникът се изявява само на определени места за да не се издъни тотално, че е самозванец и умствено импотентен... Русия ще има друг президент на 100%... който ще спре войната...
16
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да се хващат под ръка Зеления наркоман,Бай Дрън,Урсулата,Барела и всякакви други убитаци от управата на ЕС и да падат на колене пред Путин,да целуват ръка(ако трябва и тестиси) и да молят да ги пощади,че много престъпления и мръсотии натвориха