Зеленски иска оръжия за нанасяне на удари дълбоко в Русия

Призова на Украйна да бъдат предоставени по-широкообхватни оръжия
24 юни 2024 06:44, Александър Попов
279
Зеленски иска оръжия за нанасяне на удари дълбоко в Русия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Във връзка с продължителния обстрел на град Харков, украинският президент Володимир Зеленски призова западните си съюзници да предоставят на страната му по-широкообхватно въоръжение и разрешение за нанасяне на удари дълбоко в територията на Русия, предаде ДПА.

"Руските бойни самолети трябва да бъдат унищожавани, където и да се намират, с всички налични ефективни средства", заяви Зеленски в ежедневното си видеообръщение снощи.

Още по темата
Украинският президент изтъкна необходимостта да се предотвратят въздушни удари като неотдавнашния по Харков, при който по думите му е загинал един човек, а 12 са били ранени.

Неотдавнашната отмяна на забраната от страна на западните страни за нанасяне на удари с доставените оръжия по руска територия в близост до границата вече е дала резултат, каза Зеленски.

"Част от терористичния капацитет на Русия" е унищожен, заяви той и добави, че украинците се нуждаят от по-добра защита. "Нуждаем се от подходящи оръжия за украинците", каза още Зеленски.

Преговорите по този въпрос продължават, отбеляза той и добави, че очаква по-нататъшен напредък през следващите седмици.

Зеленски също така вижда напредък в усилията на страната му да се присъедини към ЕС и заяви, че преговорите за присъединяване ще започнат тази седмица. "Това е една наистина историческа седмица", каза той.

Зеленски заяви, че започването на преговорите е станало възможно благодарение на хората, които са вдигнали оръжие в защита на Украйна на 24 февруари, когато преди повече от две години започна пълномащабната инвазия на Русия в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
17 100 000 кв.км е площа на Русия. Та искам да попитам: Колко оръжие му трябва на Зеленски, за да унищожи цялата площ и колко време му трябва, за да има някакъв резултат? Ако не може да отговори точно, защо да си хабим средствата и времето?
152
1
 
18
 
! Отговори
жорето преди 3 месеца
Тоя що не си пие белото нейде по островите, а продължава да трепе народа си /справка - колко укри са убити този месец?/
151
3
 
7
 
! Отговори
До 174 преди 3 месеца
Айде бе нормално,а щом в Русия уж могат да се правят фалшиви избори ,що в Украйна не може ,даже нашия Наколенков нали ходи в Украйна може да го научи как се прави ала-бала демократично
150
1
 
2
 
! Отговори
До 174 преди 3 месеца
Ти тук си свикнал на изборни фалшификации и затова си мислиш че навсякуде е така.
149
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Конгресмен Марджъри Тейлър-Грийн: - Представете си, ако Русия, използвайки руски сателит, използва касетъчни боеприпаси, за да удари плаж във Флорида. Единствената граница, която американските военни трябва да защитават, е нашата собствена граница, а Конституцията изисква федералното правителство да защитава щатите", написа тя в социалната мрежа Екс, коментирайки съобщението за атаката срещу Севастопол
148
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 167: ето ти още едно доказателство, че путлероджендърите са фашисти и нацисти, даже копират от тях "специална военна операция" под претекст,че ония другите са ги обстрелвали, а реално преоблечени командоси са нахлули в чуждата територия и са стреляли от там по празни позиции. Слава на четвъртият нацистки райх Рашистан, хайл Путлерини, хайл Путлерини.
147
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 170: нормално е в страната агресор на чиято територия не се водят бойни действия да може да а си направи фалшиви избори за да създаде илюзията поне пред колхозниците, че джуджакоджендъра е легитимен.
146
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 167: Абе то и Нацистка Германия не обявяваха война на Полша когато нахлуха ама ето на, целият свят го знае като началото на Втората Световна Война. Това, че путлерофашиста не му стиска да го нарече с истинското му име не означава, че не е това. Все пак имаш чужди демонопоклонници, сибирски канибали, московски сатанисти и всякаква друга *** която нахлува на орди през границите ти, опитва се да изяде или отвлече в робство населението ти, пали земята ти. Та какво е това? Не е ли война?
145
0
 
2
 
! Отговори
До 169 преди 3 месеца
Верно ли така трябва?
144
2
 
8
 
! Отговори
До 165 преди 3 месеца
Ами и Русия в такава обаче избори имаше ,а бункерният клоун не ги проведе ,щото тия дето дават кинтите ги е страх от тях да не би украинците да изберат нещо друго
143
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
така е, трябват далеконойни оръжия! Да чукнат петолъчката на кремл, че мужиците да започнат да се събудят и да хванат за гушата фашиста путин!
142
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 165 Украйна е във Военно положение. Война обявена Няма.
141
1
 
3
 
! Отговори
До 165 преди 3 месеца
Няма обявена война .
140
1
 
0
 
! Отговори
До 164 преди 3 месеца
Кой той? Кви бункери?
139
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 160: пък и Украйна е в състояние на война, избори не се провеждат когато вражески орди напират да изпепелят държавата ти.
138
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 160: защото пък бункерният гризач е легитимен? Избори с 1 кандидат и 2 бушона, избиратели блъскани в урните от заптиета с калашници, 120% избирателна активност и 150% гласували за колхозника? Много легитимен и той.
137
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ама нали е велик що иска няма ли си свой,а той и войници вече нямал о търси едни 500000
136
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Живее си още с "победите" като се почне от Мариупол, Волноваха, Лисичанск, Бахмут, Авдеевка, Соледар...скоро и Харков...Дали въобще проумява какво се случва със страната и народа му.
135
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И в качеството си на какъв се изявява, след като мандата му изтече преди месец и половина....и кой ще го приеме на сериозно.
134
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 157: как кой, поляците, финландците, германците после. Единствената победа на Рашистан последните 100 години срещу равностоен противник е ВСВ и то само и единствено благодарения на помощта от злият Запад, че иначе бяха готово изнасилени. Даже и като им погледнеш катастрофалната победа с 3 пъти повече жертви от немците които воюват на 3 фронта срещу целия свят и ти става ясно що за капацитет са путлероджендърите.