Зеленски иска оръжия за нанасяне на удари дълбоко в Русия

Призова на Украйна да бъдат предоставени по-широкообхватни оръжия
24 юни 2024 06:44, Александър Попов
279
Зеленски иска оръжия за нанасяне на удари дълбоко в Русия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Във връзка с продължителния обстрел на град Харков, украинският президент Володимир Зеленски призова западните си съюзници да предоставят на страната му по-широкообхватно въоръжение и разрешение за нанасяне на удари дълбоко в територията на Русия, предаде ДПА.

"Руските бойни самолети трябва да бъдат унищожавани, където и да се намират, с всички налични ефективни средства", заяви Зеленски в ежедневното си видеообръщение снощи.

Още по темата
Украинският президент изтъкна необходимостта да се предотвратят въздушни удари като неотдавнашния по Харков, при който по думите му е загинал един човек, а 12 са били ранени.

Неотдавнашната отмяна на забраната от страна на западните страни за нанасяне на удари с доставените оръжия по руска територия в близост до границата вече е дала резултат, каза Зеленски.

"Част от терористичния капацитет на Русия" е унищожен, заяви той и добави, че украинците се нуждаят от по-добра защита. "Нуждаем се от подходящи оръжия за украинците", каза още Зеленски.

Преговорите по този въпрос продължават, отбеляза той и добави, че очаква по-нататъшен напредък през следващите седмици.

Зеленски също така вижда напредък в усилията на страната му да се присъедини към ЕС и заяви, че преговорите за присъединяване ще започнат тази седмица. "Това е една наистина историческа седмица", каза той.

Зеленски заяви, че започването на преговорите е станало възможно благодарение на хората, които са вдигнали оръжие в защита на Украйна на 24 февруари, когато преди повече от две години започна пълномащабната инвазия на Русия в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя дали осъзнава, че половината му територия замина и населението намалява с всеки изминал ден...
132
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да си мислиш, че може да победиш рашките на бойното поле е синдром. И как ще се случи това на практика и кой досега го е направил. Жалко че разсипа и унищожи една красива и добре подредена страна. Пред минските и стамбулски споразумения предпочете пътя на войната. Затова на избори трябва много да се внимава какво се избира...
131
1
 
13
 
! Отговори
Спеца преди 3 месеца
Зеленски ще си го получи !САЩ и НАТО също ще се стреснат скоро , скоро!Светът е срещу налагания фашизъм от Запада и Американската хегемония!Оказа се , че не Русия е колос на глинени крака , а САЩ!
130
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 150: а всички путлероджендъристи от къде пишете бе? Нали от там ви пускат,че иначе изпадате в абстиненция и почвате да се хапете и самоизяждате.
129
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И ще ги получи!
128
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 142 в карлуково не знаех ,че дават на болните достъп до интернет
127
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 149, даже и не знаеш ,че Дагестан и Чечня са различни хахах и няма нищо общо с Кадиров Дагестан
126
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Май Май Кадирката е изпуснал положението в Чечня. Нека само да отбележа, че гражданската война в Чечня не е свършвала никога. В Украйна също тази война се пренесе, като Кадировци воюват за нефелното бункерово джудже, а другите са истинските чеченци на страната на Украйна и за независимост на своята държава!
125
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вчера уби мирни жители на плажа на морето между тях много деца, днес се е събудил още по жаден за кръв иска още оръжие да убива
124
1
 
11
 
! Отговори
А вместо това, преди 3 месеца
получава прахчета, които поразяват дълбоко в мозъка :D
123
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
един от най кърваите диктаотри в новата история
122
2
 
2
 
! Отговори
До Честито преди 3 месеца
"Християнския празник Заговезни" Не се излагайте бе хора! Малко образование, малко обща култура... Не боли толкова много четенето.
121
1
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Знаете ли каква е разликата между русофили и русофоби тук? На пурвите им пука за всички цивилни жертви, булунте в Русия или Украйна. Вторите се радват на всички цивилни жертви, а и военни. За тях нито Русия трябва да съществува, нито Украйна, нито хората, живеещи там, независимо каква националност се смятат. Това е голямата разлика и трябва да се разбере от всички.
120
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 141: а украинските деца които Антихриста Путлерини открадна и принесе в жертва на Сатаната под Кремъл за да връща зомбита към живот и да ги праща в Украйна да се бият на страната на демоничната рашистанска армия? Те не са ли деца бе сатанист? Защо не плачеш за тях? Колко деца изядоха канибалите които Путлерини пусна от ГУЛАГ и насъска срещу Украйна? Тях къде ги забрави бе сатанист адов? Всичкото русофил сте такива, сатанисти, канибали и продукт на кръвосмешение.
119
0
 
1
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 месеца
Както казваше един любим на запад украински политик "Време е да захлопнем капака на пианото". Който познава творчеството на Зеленски, ще го разбере...
118
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо няма новини, как фашиноидните укри и биха деца на плажа в Севастопол? Освен една клетва за хейтърите, същата скръб да застигне и тях, спрямо децата или близките им, изразили задоволство от бомбата на укрите, в коментара ми по-долу и този тук. Да ги застигне!
117
0
 
8
 
! Отговори
. преди 3 месеца
терорист
116
2
 
14
 
! Отговори
Хаха ха преди 3 месеца
Щатите се отърваха тънко от зельо след като им свьрши работаСега ще бьде третиран като терорист и намерен кадето и да се скрие , за удара срещу цивилниОт руските спец служби
115
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хахаха путлероджендърите ги тресе хомосексуална ярост. Хлопат по клавиатурите и задръстват статиите с голи закани към войните на Христа, а реално си държат разпраните сфинктери и крещят Аллах Путин докато слугите на Ердоган ги разпарят по стара Путинска традиция.
114
2
 
9
 
! Отговори
Дълбоко преди 3 месеца
Ще има удари дълбоко, но дълбоко му влиза на зеленски американския меч