Байдън ще търси нова стратегия след стрелбата по Тръмп

Изборната тактика ще претърпи промени
15 юли 2024 06:30, Александър Попов
71
Байдън ще търси нова стратегия след стрелбата по Тръмп
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кампанията за преизбиране на президента на САЩ Джо Байдън търси нова стратегия след покушението срещу републиканския му съперник Доналд Тръмп в Западна Пенсилвания, като е било взето решение засега да бъдат прекратени атаките срещу бившия президент, предаде Ройтерс.

В рамките на няколко часа след стрелбата снощи кампанията на Байдън свали телевизионни реклами и спря други политически комуникации, които акцентираха върху осъждането на Тръмп през май в нюйоркски щатски съд по обвинения в престъпления, свързани с пари срещу мълчание, платени на порноактриса, за да се предотврати сексуален скандал преди изборите в САЩ през 2016 г.

Вместо да атакуват Тръмп през следващите дни, Белият дом и кампанията на Байдън ще се позоват на историята на президента, който осъжда всички видове политическо насилие, включително острата му критика на "безредиците", причинени от протестите в университетските кампуси заради конфликта в Газа, казаха служители на кампанията, говорили при условие за анонимност.

Съветниците на Байдън се надявали да смекчат неотдавнашните призиви на някои негови колеги демократи да се оттегли от съревнованието и да остави друг кандидат да представлява партията на изборите на 5 ноември, като привлекат вниманието върху заплахата, която според американския президент Тръмп представлява за демократичните норми и репродуктивните права в САЩ, както и към неверните изявления на Тръмп, че е спечелил изборите през 2020 г., посочва Ройтерс.

"Това променя всичко", каза един от служителите на кампанията, визирайки опита за убийство на Тръмп. "Все още правим оценка. Изготвянето на аргументите срещу Тръмп, начертаването на тази разделна линия, ще стане много по-трудно. Президентът се опитва да понижи температурата", добави служителят.

Официални представители на кампанията на Байдън заявиха, че очакват опитът за убийство на Тръмп да намали натиска от страна на демократите в Конгреса 81-годишният Байдън да се оттегли от надпреварата на фона на опасенията за неговата годност за заемане на поста. Някои демократи в Камарата на представителите и Сената публично призоваха Байдън да се откаже след колебливото му представяне в дебата срещу Тръмп през юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
18
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 месец
"Байдън ще търси нова стратегия" - ще му се наложи. Особено след като от месеци призовава, че Тръмп трябва да бъде "спрян на всяка цена". Този опит срещу Тръмп, без значение дали е режисиран или стрелецът е бил некадърен, определено не изглежда добре за демократите - най-малкото, което могат да направят спин-докторите, работещи за Тръмп, е да посочат, че демократите са толкова некадърни, че един опит за убийство не могат да изпълнят както трябва.
24
10
 
2
 
! Отговори
Народен театър преди 1 месец
Не знам дали целият този цирк с "прострелването" на ухото на Тръмп е режисиран, или просто стрелецът е или некадърен, или нещо друго, но със сигурност цялото събитие ще се използва на максимум за извличане на дивиденти от страна на Тръмп. Видите ли, президент герой, не се страхува от нищо и т.н. Хляб и зрелища, драги зрители. А понеже храната поскъпнала доста май ще си останат само със зрелища.
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Кой е най-големият заинтересован? Ами Зеленски." - Най-големият заинтересован е Путин. Властта му е по-голяма от тая на Зеленски. После заинтересован е Биби в Израел. И неговата власт е по-голяма. Израел командва войната в Украйна. Зеленски е просто жaлкa пиoнкa. Ако стрелецът пропусне, това е в полза на Русия и Израел. Вдига се рейтингът на Тръмп, който защитава както Русия, така и Израел. Много ясно, че е нагласено. Дори дете може да се справи с такова оръжие от такава дистанция.
22
1
 
8
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
21, какео разбираш под "нагласено"? Защото има два смисъла. Нагласено е от НС да убият Тръмп и вторият смисъл, Тръмп е нагласил нещата, да не го убият. По кой начин е нагласено?
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Новата стратегия е да се оттегли, само така няма да загуби.
20
1
 
15
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Няма нищо нагласено...Америка избегна страшното-размирици и евентуална ескалация. Кой е най-големият заинтересован? Ами Зеленски. Следващият? Кукловодите на Байдън. След това? Ами палестинците. Дойзе ли Тръмп, Израел ще е във вихъра си. ,аинтересовани много и като че ли най- малко заинтересовани са Байдън и Путин. Дори евробюрократите имат сметкка Тръмп да се разкара, га не изключвам и тях.
19
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много ясно, че е нагласено. Мястото от където е стреляно се вижда от всички по улицата. Няма как хората да не знаят, че един Тръмп ще ходи на мегдана, пък някъв хъшлaк с пушка защо ли се катери тук точно и хайде да го оставим, никой няма да се обажда никъде.
18
1
 
13
 
! Отговори
99 преди 1 месец
Външният тероризъм,който създадохте се пренесе и вътре в страната!Водихте и водите десетки войни след ВСВ ,а сега и в Украйна и Газа,където евреите избиват цял един народ пред очите на целия демократичен свят .Помислете за собствената си вина !
17
2
 
24
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Демократите са в тежко положение,след като не успяха да убият Тръмп и да си решат проблемите наведнъж!Вече не могат да победят дори с измама(като предния път)!
16
1
 
17
 
! Отговори
ушев преди 1 месец
Първо -"не го видяха" стрелеца, при положение, че е било очевидно. Какви сикрет сървис са?Той не се уплаши ич и даже се изкефи.От друга страна, ако беше нагласено, риска беше голям. Значи не е! Изборите са ясни, Байдън да си стяга багажа.
15
1
 
8
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
15, какви глуппости пишеш? Или сигурно си чел за украинската кукувица, та си мислиш, че всички 20 годишни сукалчета са като нея?
14
2
 
12
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Извинявайте, ама ме разсмивате рано сутрин с това заглавие :) Излиза, че Байдън не е успял да убое Тръмп и сега ще търси нова стратегия...вероятно с по-опитен снайперист, хаха. Ама като пишете заглавия, чететете какво пишете и как се разбира. Научихте се да не пишете пълни заглавия тип Блицбг.
13
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С такава пушка, по тоя начин стабилизирана, от такова разстояние, при такова време НЕ Е ВЪЗМОЖНО да пропуснеш, освен ако не искаш да пропуснеш.
12
2
 
9
 
! Отговори
да преди 1 месец
когато тръмп стане президент, ще бъде в ход новия световен ред РУСИЯ + САЩ!
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** - чyчeлo /ч у ч е л о/.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В късната вечер на 13-ти юли, в Посмосковието в рамките на провеждащ се рок-фестивал, изгориха *** на Байдън само 15 минути след покушението срещу Тръмп.
9
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп е братовчед на Борис Елцин.
8
1
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 1 месец
Тия не са от нормалните
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боко Тиквата е ненормален!
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да живее Путин. С шестия максимум седмия си мандат ще направи Русия велика