Байдън стана на 78 г., описва се като преходен президент

Той ще е най-възрастният президент на САЩ
20 ное 2020 18:58, Елка Василева
113
Байдън стана на 78 г., описва се като преходен президент
Снимка: архив, БГНЕС

Избраният за президент на САЩ Джо Байдън навършва днес 78 години. След точно два месеца той трябва да поеме управлението на една политически разделена страна, която се сблъсква с най-тежката здравна криза от един век, висока безработица и дебати за расовата несправедливост, предаде Асошиейтед прес.

Докато се бори с тези въпроси, Байдън ще се опита да постигне още един подвиг - да покаже на американците, че възрастта не е проблем и че той е в състояние да изпълнява своите задължения като президент.

Байдън ще встъпи в длъжност като най-възрастния президент в американската история, измествайки Роналд Рейгън, който през 1989 г. напусна Белия дом на 77 години и 349 дни.

Още по темата

Възрастта и здравето както на Байдън, така и на президента Доналд Тръмп, който е на 74 години, бяха теми, които тегнеха по време на надпреварата за Белия дом, чийто изход беше решен от по-млад и по-разнообразен електорат в момент, когато САЩ са изправени пред множество важни въпроси.

През цялата кампания Тръмп не пропускаше възможност да изтъква гафовете на Байдън и да настоява, че демократът няма достатъчна острота на ума, за да ръководи страната.

Както критици, така и някои поддръжници на Байдън се тревожеха, че той изпраща погрешно послание за своята издръжливост, като следва сравнително лек график с обществени ангажименти, докато Тръмп кръстосва важни за изборите щати. Демократът обосноваваше лекия си график с това, че проявява предпазливост по време на пандемията от коронавирус.

Сравнително напредналата възраст на Байдън също така придава по-голяма значимост на качествата на неговия екип, смятат експерти.

Решението му да избере почти 20 години по-младата сенаторка Камала Харис за свой кандидат за вицепрезидент на практика беше признание, че въпросът с неговата възраст има значение. Байдън описва себе си като преходен президент, но не изключва възможността да се кандидатира за втори мандат, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Хубаво е" че тук пишат социопати-***. Без значение кой е на мода, отричат фактите като кой е настоящ действащ.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цирка на тази панета няма край,минаваме нива след нива във тази игра наречен живот на земята
31
7
 
12
 
! Отговори
Ядосана преди 3 години
Че кога пък Байдън е станал президент? Още няма официално обявен такъв!
30
6
 
4
 
! Отговори
Историк преди 3 години
Байдън отпада от Президенстката надпревара през 1987 след като Плагиатства реч на английски политик - дума по дума с всички детайли за семейството и образонанието на другият човек. Става за смях в телевизионен Ефир. След случая се разбира, че в университета също е обвинен и доказан в плагиатство. Къса е паметта на стадото...а и колко има живи помнещи детайли от кампания от 1987, в крайна сметка лесно е да преметнеш Младите Хипита Комунисти, че ти си Техният Лидер и Спасител, а не крадец и лъжец.
29
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човекът пиещ белина с рижавия перчем и изражение на сърдит папагал е поставен на мястото си в ъгъла на политиката.
28
4
 
5
 
! Отговори
Джеронимо преди 3 години
Мисля, че доказаният и освидетелстван в открито писмо от стотици психиатри, като социопат,Тръмп създава рядко виждан синдром след и без това не много умните си последователи. Той е свързан с асоциално разтройство и тежки делюзивни състояния. Аз го наричам това - тръмпофренизъм.
27
2
 
3
 
! Отговори
Тоя преди 3 години
как е с памперсите. Простата излекувана ли е. Или те не боледуват.
26
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците станаха за смях.Един луд загуби изборите,за да дойде дядо с деменция.
25
5
 
4
 
! Отговори
До 24 преди 3 години
Нали самият Тръмп се закопа с решенията си относно Ковид 19 кризата,като я отричаше дори. Самият той направи най-голямата здравна криза в Щатите от поне 1 век. Над 250 000 жертви заради управлението на безумеца не се прощават дори в САЩ.
24
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 19 Говориш за Тръмп,нали. Той се е дипломирал с измама, това го сподели племенницата му. А и е очевадно,че Тръмп е един изключително *** и невъзпитан човек.
23
1
 
0
 
! Отговори
РептилАсосиешън преди 3 години
Тук Мишо Шамара ли пише коментарите. Голямо събиране ан 80 процентници.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...страна, която се сблъсква с най-тежката здравна криза от един век, висока безработица и дебати за расовата несправедливост..."===Всъщност, безработицата беше рекордно ниска преди ковид-кризата, особено сред малцинствата, което беше нещо невиждано до онзи момент. Това говори, че всъщност расовата несправедливост беше почти изкоренена. После дойде КОВИД-19, който всъщност е истинската причина за нарасналата безработица в момента. Ако нямаше КОВИД-19, Тръмп щеше да спечели.
21
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко добър е Тръмп и колко е грижовен към американците се вижда и от това,че са страната най-засегната от Ковид-19,който той отричаше и говореше невменяеми глупости да пият белина и че не е страшен вируса, изключително *** и вманиачен в себе си човек е Тръмп. С явни психични проблеми,които вредят на останалите, не на него,защото решенията му са неадекватни.
20
2
 
3
 
! Отговори
Фростотия преди 3 години
Дедо Антон Тодоров,набор на Мая Манолова,я нарича баба в сайта на 4 г по-младия от тях Нидялко Нидодялков.
19
4
 
4
 
! Отговори
Промяна преди 3 години
Джоу Байдън си заслужи омразата на тираните като определи за истински враг на Америка не Китай , а Русия. с което разобличи Тръмп като политически наивник.
18
13
 
9
 
! Отговори
Джеронимо преди 3 години
Доста по-жизнен и атлетичен е, от с 4 години по-младият оранжев подпухнал холестеролен плондир.
17
4
 
5
 
! Отговори
до 14 преди 3 години
много интелигентен e да знаеш, само 3 пъти е Плагиатствал в живота си (поне толкова са доказите случаи), включително, цяла реч дума по дума на Британски политик, като открадва дори биографията му, т.е. семейни детайли и образование - дори това не си прави труда да смени, което прави цялата реч просто нелепа. Най-убавото запечатено на видео запис от 1987 година. Другите 2 случая са в универстета, т.е. с измама завършил и се дипломирал, с измама беше и избран!
16
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко е добър Тръмп се видя,като отмени здравната реформа на Обама, с която се целеше повече американци да имат достъп до здравна помощ! Тръмп обича само себе си и го показва постоянно с поведението си и психическите си отклонения в поведението си,мимиките, прилича на човек с тежка мания за величие.
15
6
 
6
 
! Отговори
РептилАсосиешън преди 3 години
Жалко е, че хората не разбират колко по-добър човек е Доналд Тръмп. Не, че е добър, просто е на светлинни години от Байдън.
14
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност дедо Тръмп не спечели и първия мандат,а му беше подарен от руските хакери , разбирай Путин.Бяха доказани негови връзки с Русия, но не достатъчни доказателства,а беше на 3 гласа от импийчмънт,като включително републиканци от партията му гласуваха против него. Така че тръмп ще се запомни,освен като назначен от Русия президент и изхвърлен на бунищетоот американците за втори мандат, и като президента унижен с процедура за справедлив импийчмънт.