Москва: САЩ носят отговорност за загиналите и ранените в Севастопол

Градът е бил атакуван с пет американски ракети АТАКМС
23 юни 2024 22:30, Анисия Иванова
456
Москва: САЩ носят отговорност за загиналите и ранените в Севастопол
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната на Русия заяви, че на САЩ е основната отговорност за украинския обстрел по анексирания от Москва град Севастопол на Кримския полуостров, при който загинаха най-малко трима души, а над сто бяха ранени, предаде Ройтерс. От военното министерство добавиха, че ще има ответни действия.

Същевременно специалният пратеник на руското външно министерство Родион Мирошник уточни в ефира на телевизионния канал "Россия 24", че тези ответни действия ще имат военен и правен характер.

Анексираният от Русия Севастопол на полуостров Крим е бил атакуван с пет американски ракети АТАКМС, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

Четири от изстреляните ракети са били свалени от противовъздушната отбрана, а носещата бойния заряд глава на петата ракета се е взривила във въздуха, добави ведомството.

Руското министерство на отбраната съобщи, че Украйна е ударила „гражданска инфраструктура на град Севастопол с тактически ракети АТАКМС, доставени от САЩ, които са били оборудвани с касетъчни бойни глави".

Според последните данни, оповестени от ТАСС по информация в „Телеграм“ канала на назначения от Русия губернатор на Севастопол Михаил Развожаев, броят на загиналите при атаката е достигнал до трима души, като сред тях има две деца. Ранените от шрапнелите са близо сто.

„Броят на загиналите нарасна до трима души: загубихме две деца и един възрастен. Броят на ранените достигна почти 100 души. Цялата система на здравеопазването е мобилизирана, лекари и медицински персонал са на работните си места. Операционните са отворени. Пострадалите получават необходимата медицинска помощ“, се казва в съобщението на губернатора

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от САЩ
Тръмп: Евангелистите и християните не гласуват толкова, колкото е необходимо
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
САЩ нарочно вчера нападна Севастопол именно защото и де юре и де факто е руски град.
283
11
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 седмица
Стига сте спорили за Севастопол, бе! Руски град си е, разбира се. По принцип украинска държава през 18 и 19 век е нямало. Украйна е изкуствена държава, създадена с указ от Владимир Илич.
282
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
След разпадането на Съветски съюз Севастопол остава в РФ независимо че е в Крим. Но не четете....
281
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Домбил БомбасовСамолетоносач с искандери? Аз не съм чул от самолетоносач да могат да се изстрелват ракети. Камо ли да превозва искандери. Що ми се струвам, че за това си има кораби ракетоносци. Да не говорим, че Искандер се изстрелва само от наземни колесни ракетни установки.
280
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Научете какъв е статута на Севастопол. Той винаги е бил руски град. Ромите моля четете и се ограмотете. Често показвате елементарни незнания на История на география. Откровенни лъжци сте.
279
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 308Питай момченцата на Порошенко. От 2013 година в Украйна се избиват цивилни. В Одеса запалиха Профсъюзния дом с хора вътре и биха дошлите полицаи и пожарникари. "Торнадо" отвличаха хора от улицата и домовете им и ги изтезаваха в училище. Укрите стреляха с ракети по села с българи. Заливаха с киселина неудобни политици и ги изхвърляха в кофи за смет. Още за цивилните жертви в Украйна да ти разказвам ли? Грузия не получи покана за преговори, но укрите са"готови"за ЕС??!! Айде бе!
278
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Севастопол е основан през 1783 г. от руската императрица Екатерина Втора около останките от древния гръцки град-колония Херсонес. Чисто руски град, нищо украинско.
277
5
 
15
 
! Отговори
до 317 преди 1 седмица
До АнонименЦялата тази територия е била българска много преди да има русия и какво от това, да предявим претенции ако имаме бомби ли? Всички сте големи историци!!!
276
5
 
9
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 седмица
севастопол, селинджър е римския град херсонес. се едно да кажеш, че христо михайлов е основал михайловград. то бива да си slave-янин, ама чак толко да се наведеш си е травма на гръбнака
275
4
 
5
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 седмица
аз немоа разбера, как така непотопяемия самолетоносач с искандери и бастиони допуска жертви сред екипажа... нали тва беше страшен тактически ход, а се оказа че де факто е гюме за целия черноморски флот и руската авиация.
274
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Севастопол е руски град от времрто на Съветския съюз. Втори път го пиша но неграмотен ром не чете.
273
1
 
2
 
! Отговори
читалище заря преди 1 седмица
До Анонимен313 бай дрън, боби, кардиолога, айтито, брокера на недвижими имоти и офицера от запаса влизат в една кръчма. посреща ги бармана : "ши3ак, пак ли от наливната?" туйто.
272
1
 
4
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 1 седмица
Войната в Украйна стигна до задънена улица. Дайте да започнем в Полша!
271
3
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 седмица
До Анонимен312 става въпрос, госин кардиолог, че ти точно коментираше, че като удариха с фаб театъра в мариупол "най вероятно е имало радиостанция, а и без това тия деца са украински, кво ти е зор". некой ден ше те докачат говедата за ония приказки за доброволеца, и ше ти е благо, дано в агенцията да те осигуряват като хората ;)
270
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пълно е с извратеняци. Като гледам как се кефят на убийството на цивилни. На деца. Абе, шльоковци, нали утре може да са и вашите. Аха, сещам се: нямате, понеже сте полово неутрални. Нали утре може да идете вие на плаж...аха - сещам се, няма да идете, защото царството ви е у дома, пред компютъра. Ами и пред компютъра може да ви убият. Не става въпрос руснаците, който и да е. Все следващ някаква стратегическа цел, в която вие сте нищо.
269
3
 
4
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 седмица
До Анонимен309 мисли, че сръбските танкове ще са в софия за под 2 часа, и че варна и бургас не са решили, не са станали независими народни републики, недей да гледаш, че на комшията тревата е по зелена. ако не беше мързелив балкански ***, да е зелена и твоята
268
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нито Севастопол, нито Одеса са или ще бъдат на укрите. Единственото което им остава е да избиват и рушат.И не зная защо някой късо паметни забравят за съдбата на чеченските терористи, или онзи швейцарски диспечер. Ниските нива изпълнители няма да докарат до пенсия а другото ще го споменат по медиите но завоалирано.
267
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За избитите мирни жители в Украйна кой носи отговорност?
266
7
 
15
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 седмица
Нападението на мирно население си е военно престъпление.
265
11
 
9
 
! Отговори
Мужик преди 1 седмица
"специалната военна излагация" продължава вече с бомби по пиянските им глави