В супермаркетите в САЩ вече има вендинг машини за куршуми

С тях хората можели да си купуват боеприпаси по свой собствен график
Обновена: 10 юли 2024 14:57 | 10 юли 2024 14:42, Нели Христова
44
В супермаркетите в САЩ вече има вендинг машини за куршуми

Американците с оръжие вече могат да добавят куршуми към списъците си с хранителни стоки, тъй като в супермаркетите вече има вендинг машини за... боеприпаси

American Rounds вече инсталира шест от своите павилиони за разпределяне на боеприпаси, работещи с AI, в магазини в Тексас, Алабама и Оклахома, като Колорадо е следващият в списъка.

Главният изпълнителен директор на компанията, Грант Магърс, планира драстично да увеличи този брой в цялата страна. Той казва, че повече от 200 магазина имат желание да се сдобият с машина - и търсенето расте с всеки изминал ден.

Magers твърди, че вграденият AI софтуер, който захранва машините, прави продажбите им на патрони за пушки, пушки и пистолети по-безопасни от традиционните покупки във физически магазини или онлайн.

За да закупи боеприпаси, клиентът трябва да е на 21 или повече години и трябва да предостави валиден документ за самоличност, който се сканира от автомата. Лицето му също се сканира, за да се гарантира, че съвпада с личната му карта. Целият процес отнема не повече от две минути.

"Не мога да ви кажа колко пъти съм бил във физически магазини с отворени кутии с боеприпаси, които просто стоят там, без персонал наоколо", каза Магърс. "Нашите машини са много по-безопасни, като същевременно са и по-удобни за клиентите."

Магърс каза, че идеята за машините му хрумнала, след като той е бил потърсен от бизнес стратези за празнина на пазара на хранителни магазини. Според него това е начин за клиентите да купуват боеприпаси "по свой собствен график, без ограниченията на работното време на магазина и дългите опашки".

Някои местни служители в районите, където са били инсталирани или предложени машините, изразиха загриженост относно лесния достъп до обществен форум като супермаркет.

Когато Кип Тайнър, съветник в Тускалуза, Алабама, за първи път чу за бизнес начинанието, той реши, че това трябва да е шега.

"Получих няколко обаждания за боеприпаси, които се продават в хранителни магазини, в автомати за продажба", каза Тайнър по време на изслушване в съвета. "Мислех, че е лъжа."

Магърс настоя, че той и неговите бизнес партньори са направили всичко по силите си, за да гарантират, че само отговорни собственици на оръжие могат да купуват от техните машини. Той каза, че American Rounds няма да се продава на хора на възраст под 18 години, въпреки че е законно в някои щати, пишат от The Times.

Вендинг машината в Тускалуза беше премахната миналата седмица, но не поради правни проблеми, каза Магърс. Продажбите на мястото просто не бяха на ниво в сравнение с други, където компанията започна да презапасява два пъти седмично, за да се справи с търсенето.

"Ние подкрепяме втората поправка, ние подкрепяме законните и отговорни собственици на оръжия и мисля, че нашите клиенти също го правят", каза той. "Отговорът е изключително положителен, получаваме 10, 15 имейла на час от клиенти, които ни молят за повече информация. Не мога да бъда по-благодарен за тяхната подкрепа."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от САЩ
Джил Байдън: Лоялна първа дама или омъжена за собствената си амбиция?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"в САЩ вече има вендинг машини за куршуми" - Хората можели да си купуват куршуми, но куршумите са само една част от боеприпасите.
29
0
 
3
 
! Отговори
Някъв преди 2 седмици
Там патроните се дават на ,хора които нямат криминално минало дечурлиги ,а не като във вашата *** всеки втори да е с нелегален пистолет и криминално минало,.
28
0
 
5
 
! Отговори
Баба Гица преди 2 седмици
Ще ородават като топъл хляб. Трябва денонощен достъп до боеприпаси и законно оръжие за всички. При толкова много индианнци, цветнокожи и бездомници- катунисти, колкото повече толкова повече. Всеки терминално болен трябва дз вземе със себе си поне десетина от реп ки. Ехх, ще настане ракъв живот, че само си викам дано...
27
3
 
6
 
! Отговори
Grr преди 2 седмици
Хахаха при следващата стрелба в магазин ще може УДОБНО да презареди и да продължи да тре *** конкурентите от другите кравеферми
26
0
 
12
 
! Отговори
666 преди 2 седмици
Патрони не куршуми. Куршума е част от патрона.
25
0
 
6
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 2 седмици
"Гас, мас, пирони, патрони" - точно кат' в хоремага в Сусурлево :).
24
3
 
13
 
! Отговори
Петър преди 2 седмици
Империята на злото ФАЩ ще бъде спряна само от Русия и Китай
23
6
 
4
 
! Отговори
Стамболов преди 2 седмици
А в Украйна и Русия, Кога? Все още нямат...
22
1
 
5
 
! Отговори
Мене преди 2 седмици
Пишете си прякорите, че събралата се съвкупна анонимна глупост може да обърка изкуствения интелект :)))
21
7
 
10
 
! Отговори
Рамбо преди 2 седмици
Въоръженото общество е учтиво общество. В такова общество, ще се замислиш дали да се издър виш на някого, или по-добре да не рискуваш...
20
3
 
14
 
! Отговори
неутрален преди 2 седмици
Тази нация е болна на тема печалби! Не се интересува от хората какво ще правят с боеприпасите, важното е търговията да върви!Затова и ежедневно виждаме масови убийства в САЩ!Защо са тръгнали да налагат тяхната самоубийствена демокрация на света?
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"павилиони за разпределяне на боепропаси".... цитат от началото на текста. Пак ще напиша: английският явно е изключително джаста-праста, неточен език. Вашите прехвърлячи непрекъснато го доказвт. Доказва се и изключително ниското ниво на персоните от сайта, който допускат такива текстове.
18
1
 
7
 
! Отговори
ъ преди 2 седмици
Нашите политици нали са атлантици и искат да станем като хамериканците. Защо не е разрешено свободното закупуване на оръжие и муниции? Това ще улесни разрешаването на редица спорни въпроси, сигурен съм. Спорни въпроси между елита и матряла. Или точно затова не трябва да сме като хамериканците?
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В щата Тенеси учителите вече имат право да влизат в училище с бойно оръжие. Факт.
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Трябва да сложат машините до напитките - ако детето ти прекалено много мрънка за кока кола, зареждаш патлака очистваш го заради лошото му възпитание и продължаваш да пазаруваш. Така ще има двоен ефект, хем ще се подобри възпитанието при подрастващите, хем ще се вдигне раждаемостта, защото човекът ще се принуди да създава ново семейство. Американската семейна политика е доста прогресистка, с 50г са пред останалите изостанали традиционалисти.
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това е изключително важно, всеки ден има ситуации в които откраднеш случайно нещо от супермаркета, подгонят те ченгета и в престрелката ти свършат патроните, скриеш се в супермаркета и докато вземаш заложници можеш спокойно да си презаредиш. Истинските демократи мислят за всички в обществото, дори и за престъпниците и всички други малцинства. Това е истинския демократ, винаги може да помогне и да влезе в положение.
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Празнина на пазара"... Лош превод на "пазарна ниша" ли трябваше да бъде?
13
0
 
12
 
! Отговори
Добре сме преди 2 седмици
Полицията пази властта а не народа
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И тука трябва да стане така, да се позамислят некои по улиците дето се правят на мъже, че и отсрещния може да каже бау. Няма друга оправия тука, иначе ге трепят и няма кой да ги осъди после. Поне сто примера за последните 10 год.
11
0
 
12
 
! Отговори
Боби преди 2 седмици
До АнонименА Уикипедия като е безплатна, да не би автора на статията да се е допитал до нея и да не пише глупости в заглавието?! И по-точно че в патрона(боеприпаса) куршума е част от него. Състои се от гилза, заряд, капсул и въпросния куршем. Дано поне това прочете