Видео показа обърканите агенти на Тайните служби над трупа на Томас Крукс

Значи това е човекът, пита агентът
26 юли 2024 18:00, Нели Христова
58
Видео показа обърканите агенти на Тайните служби над трупа на Томас Крукс

Графично видео, показващо тялото на мъжа, опитал се да убие Доналд Тръмп, моменти след като той беше застрелян от Тайните служби, бе разпространено в социалните мрежи.

Пуснат от сенатора от Айова Чък Грасли, кадрите от бодикамера разкриват колко объркани са били агентите в Бътлър, Пенсилвания, на 13 юли.

Местна полиция и мъж в тъмен костюм, за когото се смята, че е агент от Тайните служби, стоят над тялото на Томас Крукс. Следа от кръв тече по покрива, на който е бил снайперистът, въпреки че тялото е замъглено.

Агентът изглежда потвърждава, че службата е знаела, че Крукс е идентифициран като подозрително лице. "Значи това е човекът", казва агентът. "Това е той", отговаря офицер.

Полицаят показва на агента снимка на телефона си и споменава мотора, с който Крукс е пристигнал: "Нашият снайперист го е видял да се отдалечава", казва полицаят.

Агентът казва, че току-що му е било казано, че собственикът на мотора е бил задържан, преди да предположи, че това е било грешка, тъй като стрелецът е мъртъв. Те обсъждат членовете на обществеността, които са забелязали Крукс на покрива и са се опитали да предупредят органите на реда.

Видеото е получено от службите за спешна помощ на окръг Бийвър в съответствие с исканията на Конгреса, според Грасли. Той казва, че кадрите от бодикамера предоставят повече информация, "отколкото Тайните служби ще споделят с Америка". Грасли добави в Twitter/X: "Нуждаем се от подробни отговори възможно най-бързо относно пропуските в сигурността. ПРОЗРАЧНОСТТА НОСИ ОТГОВОРНОСТ."

Крукс стреля многократно, убивайки 50-годишния Кори Комператоре, бивш шеф на пожарната, който защитаваше семейството си от градушката от куршуми. Един куршум удари ухото на Тръмп.

Това е най-голямата криза в Тайните служби от десетилетия.
Кимбърли Чийтъл подаде оставка като директор във вторник, ден след като се сблъска с двупартийно осъждане от комисията по надзор на Камарата. Тя отказа да отговори на въпроси на разочаровани законодатели за това как служителите са реагирали на подозрителното поведение на стрелеца.

"Независимото разследване, за да стигнем до дъното на случилото се на 13 юли, продължава и очаквам с нетърпение да оценя заключенията", каза президентът Байдън в изявление. "Всички знаем, че това, което се случи този ден, никога не може да се повтори."

JUST IN: Bodycam footage released by Senator Chuck Grassley from the Trump Pennsylvania rally on July 13th.

The video was obtained from the Beaver County Emergency Services Unit.

In the footage, the men were discussing how they had noticed Thomas Crooks earlier before the… pic.twitter.com/KQErF69xk5

— Collin Rugg (@CollinRugg) July 23, 2024

Тайните служби също се разследват.

Във вторник The Washington Post съобщи, че Тайните служби са насърчили Тръмп да избягва провеждането на митинги на открито. Твърди се, че кампанията му проучва големи закрити места, които могат да поберат хиляди хора, като същевременно минимизират риска за безопасността.

Тръмп нарече оставката на Чийтъл "неизбежна" и каза, че сигурността му е трябвало да бъде затегната преди стрелбата.

"Трябва да се чувствам в безопасност. В противен случай, предполагам, не бих могъл да правя тези неща", каза той пред Newsmax."Сега те наистина са подсилили охраната. Трябваше да я подсилят преди. Знам, че ги помолихме да я укрепят."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
КГБ преди 1 месец
Има много объркани агенти ,ама тези от Охранка много повече са объркани от фашистите .Бъркат я яката и пишете тука глупости а после ще дращете пак така любимата ви дума ОБРАТ .....във времето непознали обрат в еди какво си ,вие глави нямате ли ми да ви пращаме на къра това не е журналистика
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Превод: гуугле транслАте
45
1
 
1
 
! Отговори
хах преди 1 месец
USA SUPER КИРО НОФ панален таласъме изкара пара кило кренвирши хахаха
44
0
 
3
 
! Отговори
доста объркани преди 1 месец
Тъмп - нищо му няма, а шанса им - мъртъв!
43
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малее, какъв психо-диспансер е в кометарите... Тръмп загуби, какво толкова, успокойте се, чевек ще каже, че сте американци и за вашия президент става дума
42
1
 
6
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 1 месец
Случайна новина показва обърканите нестинарки пишешти се журналисти след като умствено поддал се на глупавите им провокации се провали тоално. И между другото ако беше оцелил щеше по-зле да стане.
41
2
 
2
 
! Отговори
За Томас преди 1 месец
Тоя Томас Крукс има такава сладникава, зализана физиономия! И с тези пък очила дето носи. Честно ви казвам! Ако беше наше момче през 70-те години на 20-и век и примерно в нашия клас да учеше, момчетата направо щяха да го смелят от бой. Подобни на Крукс с такава физиономия съм гледал неведнъж как ставаха обект на подигравки и дори ги пердашеха много често. Та явно си го е търсел. То външния му вид и физиономия доста говорят за характер и проблеми!
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Христо Христов- добре са го планирали хората на Доналд ТръНп! Искал е 10-на сантима по вляво да го уцелят, ама стрелеца аматьор. Уцелил го в ухото! А може и той сам да си е резнал ухото! За пари и власт на всичко са готови!
39
1
 
9
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 1 месец
Интересни неща стават във великата коттччина Мурика. И муриканските амигота вярват на всичко. Преди години също им казаха че десетина козари със скъсани сандали от Авганистан им бутнаха някакви сто етажни бараки в Джю Йорк. Като прецакаха над 600 разузнавателни служби на Мурика, включая и великите ЦРУ, ФБР, НСА и пр. Муриканските амигота повярваха тогава, вчрват и сега. Това е Амее-е мее-е-е-е мее-е-е меее-е-е-рика, мой човек!
38
1
 
4
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 1 месец
КАК БЕ СЕ ЗАПАЛИА ДЕТУНАТОРИТЕ ЗА СНАРЯДИТЕ ? /ОБЪРКВАШТ ВАПРОС ФОИЕРВЕРК/ !
37
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
камерата защо не покаже по средата на телата им отпред и отзад. Тогава ще стане ясно колко са (по)объркани. Убиха момчето за нищо, тука БХК да е завел поне три дела.
36
0
 
3
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 1 месец
До нищо ново под слънце УТЕПА КАМАЛКА БЕ СОРОС !
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия не бяха ли от "Мъже в черно"?
34
0
 
3
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 1 месец
БАЦО УЪРКИН ФОР ТНЕ ЯНКИ ДОЛЛАРС ! ОООИЕЕЕ !
33
0
 
3
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 1 месец
ДИС АГЕНТ А НЕЕ ОТ БАНКЯ СИТИ ?
32
0
 
4
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 1 месец
ТРУМПЕ ПРАШТА КАМАЛКА ПОСЛАНИК У ЗОФИЯ !
31
0
 
4
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 1 месец
КОИ ДАДИ ХОТ ДОГ НА ДЕДО И ДЕДО ЗАСПА ? ФОРЕВАР ! ХУ БЕ МАДАФАКА ?
30
1
 
4
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 1 месец
ЦРУ ? ИЕССС ! РЕПЕТИРАИТЕ ЗА ЗЕЛЕ ! КОГА ? МИ ВЕНАА !
29
1
 
6
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 1 месец
НАШТА АМЕРИКА Е АМЕРИКА БЕЗ ДЕДО ! УИРОПЯ БЕЗ УРСУЛКА ! УКРИИНЯ БЕЗ ЗЕЛЕ ! УКРИИНЯ Е ВАШТА ЛУДНИЦА !
28
0
 
6
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 1 месец
Това е най-голямата криза в Тайните служби от десетилетия........НЕ ЗНАИЕТЕ ОШТИ КВО ВИ ЧАКА !