Дъскарев: На Байдън му спретнаха вътрешнопартиен преврат, воден от Пелоси и Обама

Тръмп ще напада Харис заради лявото й радикално минало и настояще
Обновена: 28 юли 2024 17:47 | 28 юли 2024 17:44, Анисия Иванова
76

Как оттеглянето на Джо Байдън променя картината на американската и на световната сцена, какви са шансовете на Камала Харис и тези на Доналд Тръмп за президент на САЩ, кой от двамата е по-добрият избор за Европа и за България - коментар на журналиста Огнян Дъскарев.

“Преди няколко месеца питаха Путин кого той предпочита да стане президент и той каза че категорично предпочита Байдън, защото е по-предвидим от Тръмп и е много опитен политик. Не знаем дали казва истината, но е факт, че го каза. Всички тези призиви да се оттегли Байдън започнаха след катастрофалния му провал на дебата с Тръмп на 28-ми юни. Това, което ме учуди е как се промениха и самите медии, които дотогава подкрепяха Байдън три години и половина и всички тези големи западноевропейски и американски медии прикриваха какво е точно състоянието на Байдън, но всичко се показа на дебата. След което всички големи медии започнаха да дават статистика колко конгресмени призовават Байдън да се оттегли. И така дойде 21-ви юли, когато това действително се случи, но преди това Байдън категорично отказваше да се оттегли”, коментира Огнян Дъскарев в предаването “Брюксел 1”.

Той заяви, че самата Камала Харис няколко дни преди оттеглянето на Байдън казваше, че с него всичко е наред. Смята, че Байдън е накаран да се оттегли насила и това беше един вътрешнопартиен преврат.

“Най-голяма роля в този вътрешнопартиен преврат играха Нанси Пелоси, както и предишния президент Обама. Те двамата са най-влиятелните демократи и са играли най-важна роля. Обама два-три дни си мълчеше и не казваше нищо за Камала Харис, което даде храна на такива мисли, че той предпочита жена му да стане кандидат за президент, защото имаше и такива предположения, но вече всички леви медии подкрепят Харис. Славят я от сутрин до вечер колко е велика, но дали ще спечели Харис, много е трудно да се отговори на този въпрос. Тръмп ще напада Харис, заради нейното ляво радикално минало и радикално настояще ”, допълни Дъскарев пред Bulgaria ON AIR.

Събеседникът на Милена Милотинова припомни, че след като Камала Харис е станала вицепрезидент през март 2021 година Байдън я назначи за отговорник да спре истинското нашествие на незаконни мигранти през самата южна граница с Мексико. Според Дъскарев тя абсолютно нищо не е направила по въпроса. Броят на незаконните мигранти е над 11 милиона за три години и половина.

“Камала Харис ще напада Тръмп за аборта. Тя, като жена, е в по-добро положение от Тръмп да обсъжда това нещо и ще го нападне по следния начин: “Върховните съдии, които вие назначихте, отмениха закона от 73-ма година против абортите”, но това не е вярно, защото Върховния съд отмени само федералния закон, но даде право на всеки един щат самостоятелно да решава какво да прави по този въпрос. Вторият начин на нападение на Тръмп е следният: тя е бивш федерален прокурор, а той е настоящ осъден престъпник. Тази абсурдна присъда обаче ще падне и той вече няма да е осъден престъпник, но това ще бъде след изборите, но засега тя е факт и предстои да му бъде произнесена присъдата, " коментира Дъскарев.

“Аз съм американски гражданин и изобщо не ми е безразлично кой ще е президент на САЩ, за мен няма съмнение, че Тръмп ще е по-добрия президент. Що се отнася до България и до Европейския съюз обаче е по-сложно. Бих искал да напомня, че Борисов като премиер беше на официално посещение в Белия дом и Тръмп го прие много сърдечно, сключиха 10-годишен военен договор, а освен това се разбраха във Варна да има пост на НАТО и също така Тръмп обеща втечнен американски газ да се доставя в България чрез Гърция, докато ние си построим необходимата инфраструктура, но Тръмп загуби изборите и това всичко пропадна. Що се отнася до ЕС там положението е по-различно, защото американската левица са по-международно настроени, за тях Америка е на второ място, докато десницата се интересува от това какво се случва в Америка. Един президент трябва първо да се грижи за страната си. За Западна Европа по-добрият избор е Харис”, заяви още Огнян Дъскарев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: избориСАЩBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Пепи преди 1 месец
Ами той от дума не разбираше! След като се здрависа с въображаеми гости на Г20, беше ясно, че сам не може да разбира вече какво се случва и трябва някой да се намеси.
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
били му спретнали преврат... той се ръкува във въздуха, не знае кнакъде ходи и какво говори, па било преврат...
43
0
 
2
 
! Отговори
Off преди 1 месец
*** бил казал... Местя.
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дъскарев, Дъскарееееев.... Инсайдер ли си или аутсайдер?
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дъскарев е една полезна мисирка на Тръмп. След като пропадна дейността на комичната група "Тръмп общество" сега "консерваторите" путинисти тръгнаха по студията да агитират за путинската пионка Тръмп.
40
2
 
2
 
! Отговори
5 ***** преди 1 месец
По-добре анализирано и казано от това няма как!Това е истинската действителност и обективна реалност!Жалко че мисирката го пришпорва,човека щеше още много полезни неща да сподели!
39
6
 
8
 
! Отговори
Иван Драгомиров преди 1 месец
Да г-н Дъскарев е уважаван журналист за разлика от анонимните левичарски комплексари от крайните квартали,с еректилна дисфункция,които дращят тук
38
1
 
9
 
! Отговори
Голям преди 1 месец
бабаидьн е бетон - говори с невидими приятели даже се рькува с тяхдори бавноразвиващ се ще спечели срещу него
37
6
 
3
 
! Отговори
Нахала Харис преди 1 месец
Ще бия Тръмп! Аз ще бъда новия президент на Америка! Всички мъже ще ме слушат и се подчиняват. А който слушка, ще папка!
36
7
 
7
 
! Отговори
sd преди 1 месец
дъскарев, когато оранжевият клоун загуби изборите ще стане безполезен и ще го вкарат в затвора, където му е мястото!
35
4
 
5
 
! Отговори
До sd преди 1 месец
добре си си избрал nick-a - sd - нацucтка тайна служба. всички "демократи" сте уж либерали, но реално скрити нацюги. левичарска политика, словесна медийна guapuя, рейпфюджийс уелкам, и накрая - "кой ми *** в гащите?". case in point - неokoмyнuстuческата, изнасяща "демокрация" върхушка на "европейския" съюз, сенилни, живеещи в друга реалност бюрократи от същото котило като байдън, обама и камала харис.
34
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дъскарев, ти си талпа!
33
11
 
9
 
! Отговори
sd преди 1 месец
дъскарев, ти си нещастен тръмпугер, недоразумение на природата. всички тръмпари сте умствено увредени, вие не сте правени от семе а от у-р - ина.
32
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дермократите заслужават съдбата си. А тя е печална.
31
6
 
3
 
! Отговори
Иван Анисий преди 1 месец
Някой прочете ли го това юроатлантично съчинение по картинки?!? Освен дежурноТО краварск0 нед0разумение,разбира се...
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За левите радикали Америка е на второ място след световното господство. Услади им се. Леви демагози.
29
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе дъскa ли си, талпа ли си трай си бе братче. Не се изпускай така като последен глупak.
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дъскарев!!! Човекът е на път към Началника, както еднокнижникът ни го определя. Какъв преврат, за разлика от нашите деликатеси, американските политици знаят кога да се откажат.
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Байдън беше станал за посмешище! Твърде късно го махнаха!
26
8
 
16
 
! Отговори
До 24 преди 1 месец
Тръмп каза, че не иска мигранти, така че оставаме с визите. Дори и Дъскарев ще го екстрадират от САЩ, защото не е роден в САЩ. Само медицински специалисти, програмисти и инженери ще могат да останат в САЩ. Нискоквалифицирани журналисти - шута и да драскат статии в собствените си държави.