Правна победа за Тръмп, прекратиха делото за класифицирани документи

Прокуратурата най-вероятно ще обжалва решението
15 юли 2024 19:48, Анисия Иванова
33
Правна победа за Тръмп, прекратиха делото за класифицирани документи
Снимка: БГНЕС

Американски федерален съдия прекрати днес наказателното дело за неправилно боравене със секретни документи срещу бившия президент Доналд Тръмп, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Това е още една значима съдебна победа за кандидат-президента на Републиканската партия, който се стреми да се върне в Белия дом, след като на 1 юли Върховният съд на САЩ се произнесе в полза на имунитета му срещу процеси, отбелязва Ройтерс.

Решението на съдия Ейлийн Кенън се основава на съмнения в законността на назначението на специалния прокурор по случая Джак Смит, посочва АП. Адвокатите на бившия американски президент твърдят, че Смит е незаконно назначен и канцеларията му е неправомерно финансирана от американското Министерство на правосъдието.

Според защитата той не е имал правомощия да заведе това дело срещу Тръмп, пояснява Ройтерс. Федералната съдийка Кенън уважи искането на защитата делото да бъде прекратено.

Прокуратурата най-вероятно ще обжалва решението на съдия Кенън. В други случаи съдилища в САЩ многократното са признавали правото на Министерството на правосъдието да назначава специални прокурори за разследване на случаи в сферата на политическата поверителност.

Сегашното решение на Кенън поставя под съмнение разследването, което представлява сериозна опасност за предизборната кампания на Тръмп, отбелязва Ройтерс. В същото време Смит е и прокурор по делото срещу претендента на Републиканската партия за опита му да отмени резултатите от изборите през 2020 г. Това дело обаче досега не е оспорено от адвокатите на Тръмп.

По прекратеното днес дело на Тръмп бяха повдигнати 40 федерални обвинения за държане на поверителни документи за националната сигурност в имението му Мар а Лаго във Флорида, след като напуска поста през 2021 г., и за възпрепятстване на усилията на правителството на САЩ да си ги върне, съобщи БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: делоСАЩДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
4
 
! Отговори
divna преди 1 месец
До Toni IvanovМалееееее, голям анализатор си
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 8 - Е как! Имат помощи, има образование, вече не гонят да бият по улиците хората от различна раса, религия и пол ...
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 7 Да! Така е! Аз ях много уплашен, когато Тръмп управляваше! Безмалко да премахне демокрацията в САЩ.
9
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Този "атентат" е едно голямо кърваво шоу разиграно от Тръмп." - Разликата меду това твърдение и "Ваксините не помагат" е, че за псоледното имам доказателства и самопризнания вече ... а и първото не е вярно :)
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много се е закрепила да, върви да видиш умник
7
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ужас! Америка точно се беше закрепила малко. Имаше сериозни хора за управници! Не разни расисти, сексистки, хомофоби, трансфоби ...
6
4
 
6
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 1 месец
До Анонимен 4 Естествено! Трябва да пазим здравето си. И на нашите роднини.
5
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никаква победа не е, просто протакат да минат изборите. Както със всичките му останали дела.
4
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Toni Ivanov искам да те питам само едно нещо. Ваксинираннн ли си?
3
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За Тръмп прекратяват делото, а на Байдън тепърва ще валят дела за сексуално насилие. Оная негова сътрудничка, дето поиска руско гражданство преди 3-4 години и още някакви. Опипвал ги и ги целувал. Тия американски "сетила се Мара да се побара"........Прав беше Вежди, само дето го отнесе. Като усетят, че някой вече не е толкова силен и му се нахвърлят като лешояди.
2
15
 
9
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 1 месец
Този "атентат" е едно голямо кърваво шоу разиграно от Тръмп. Нищо чудно, Тръмп въобще да не е стреляно по него,а по починалия човек. Когато той се навежда на долу един от охраната е пробол ухото му с остро шило и после се вдига окървавен. Така си вдига рейтинга. Това момче,може би никога не е стреляло с пушка.
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Затова пробваха физически, по друг начин няма как. Гответе се врагове, Тръмп идва! Мощна победа! Яд да въй!