Демократите продължават опитите си да накарат Байдън да се оттегли

Но вече става зад кулисите
16 юли 2024 22:15, Нели Христова
119
Демократите продължават опитите си да накарат Байдън да се оттегли
Снимка: БГНЕС

Публичните призиви от страна на демократите, които искат от президента Джо Байдън да се откаже от президентската надпревара, утихнаха през последните дни, но зад кулисите опитите президентът и неговите най-добри помощници да бъдат накарани да се оттеглят, продължават. Това съобщават няколко източника от Демократическата партия пред CNN.

Тези източници казват, че сред усилията са многократни бележки от опитен и уважаван социолог от Демократическата партия Стенли Грийнбърг, който споделя мнението си, че Байдън е на път да загуби изборите – и то по начин, който нанася дълбоки щети на други кандидати на Демократическата партия.

"Ще загубите всичко", така един демократ описа бележка, изпратена от Грийнбърг до вътрешния кръг на Байдън през последните дни. "Опустошително", беше еднословният отговор на втори демократ, близък до Белия дом, който е запознат с бележките на Грийнбърг.

Тези източници твърдят, че Грийнбърг е изпратил няколко бележки през последните две седмици след унищожителното представяне на президента в дебата, анализирайки вътрешни анкети, според които той показва, че позицията на президента продължава да се влошава, тъй като американците преобладаващо не го виждат като способен да служи още четири години.

Грийнбърг е водещ социолог на Демократическата партия от десетилетия и работата му включва съветване на двете печеливши президентски кампании на Бил Клинтън. Той отказа коментар.

Няколко членове на Конгреса от Демократическата партия също са продължили да лобират частно, казаха тези източници, призовавайки висшите съветници на Байдън да обмислят щетите върху наследството на Байдън, ако президентът не само загуби Белия дом, но републиканците държат Камарата и завладеят мнозинството в Сената.

Един депутат от Демократическата партия каза пред CNN, че някои висши помощници на Байдън разбират "дълбочината на това", но вярват, че може да се обърне и във всеки случай описват президента като непреклонен във вярата, че може да спечели. В интервюто си за NBC News в понеделник, например, президентът отново даде да се разбере, че няма намерение да се оттегли.

Мнението на законодателя беше, че е контрапродуктивно да се отправят допълнителни публични призиви към Байдън да се оттегли точно сега, поради наложителността на единен партиен отговор на републиканския конгрес тази седмица и поради многократните публични изявления на президента за оставане в надпреварата.

Но този демократ прогнозира, че този подход ще се промени, ако анкетите и други данни след конгреса на Републиканската партия покажат, че позицията на президента се влошава още повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
0
 
! Отговори
уха преди 1 месец
Небъдна работа. Колкото по оглупява стар човек , по си вярва. Това си е старчески маразматизтък, деменци и прочия. Не зависи от точната възраст. Вижте наборъ му - Мик Джагър как търчи като младо яре. Нищо че се е алкохолизирал и дрогирал през годините. Къде млад е и пред Доналд Тръмп. Но това си е индивидуално-ген или квото дал Господ.
106
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Млад мъж, в разцвета на силите си! Какво не му харесват на Байдън?!
105
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Джо е лицето,няма друг, без него са ....:))
104
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
в русия не карат путин да се оттеглия там грабват пушката и се връщат без крака
103
0
 
3
 
! Отговори
До105 преди 1 месец
А да ли пък не е разбрал, че е поръчан от напушен зеля, още по късото човече от Киев, хахахаха, смешен ставаш, за няколко цента, къде ви намират такива м.....ници
102
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Старчески инат и деменция неочаквано добра комбинация.
101
1
 
9
 
! Отговори
Демократ Терорист преди 1 месец
Бутнете го по стълбите и ще се отървете , за него пушка не е нужна.
100
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дедето се е заинатило.
99
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никакво отказване. Само тоя сенилен трябва да се бори срещу Тръмп. После ще отговаря и за атентата срещу Тръмп, и за съсипването на САЩ, ЕС и бандеристан!
98
0
 
10
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Байдън може да бъде изтеглен само от тоя,който го сложи на поста(с измама,естествено)-Дж.Сорос!Вехтият рептил командори демократите още от времето на Клинтън и само страхотен срив на партията може да накара членовете и да осъзнаят проблема.
97
0
 
4
 
! Отговори
До 102 преди 1 месец
А ти какъв американец си бе, налъъм?Северно американец, латино американец или си нищо?!
96
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стреляйки по Тръмп,демократите ще загубят още повече
95
18
 
0
 
! Отговори
White America преди 1 месец
А дали Тръмп не е разбрал че е бил поръчан от Вовата и под думите - Аз не пропускам - докато играеше голф нямаше нещо предвид късото човече в Кремъл дали няма да видим малкото му мозъче на живо как се пръска като пъпeш
94
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп винаги е пращял от енергия. Когато стартира кампанията си за първи път беше около 70, след това спечели, беше президент, нагласиха му вторите избори, и сега като го гледам на 78 си е същия. Байдън на 75 вече заспиваше и припадаше. Просто Тръмп е по жив и енергичен акъла му сече, а пък и си ляга с млади жени, това подмладява доста.
93
1
 
1
 
! Отговори
ЦунгЦванг преди 1 месец
Само Барачковица има шанс срещу Дончо, ама тя нема да ги слуша рептилите
92
2
 
8
 
! Отговори
хммм преди 1 месец
Тия по-добре да бяха стреляли срещу тоя щяха да спечелят повече
91
0
 
6
 
! Отговори
Американ преди 1 месец
Партията На Либepacтната Oмpaза ще "оттегли" Джо Ceнил легнал с краката напред, щото той няма да се откаже доброволно.
90
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Американците са алчни. Какво им липсва? Защо им е глобализъм и да въдворяват ред по света? Имат огромна държава на север с планини и сняг и на юг с кристално чисти плажове. Да вярно по територия са може би по малко от Русия ама то там какво е? Рядко населени гори от единия град до другия пътуваш два дена. И най интересното е че в Северна Америка има повече петрол и гас отколкото в цялата така наречена Русия от Беларус че чак до Курилските острови.
89
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Робърт Ф. Кенеди-младши (независим кандидат) имаше *** в мозъка, който изял част от мозъка и довел до загуба на памет. (Преди години незнайно от къде беше отровен с живак.)Другият кандидат за президент Байдън със загуба на памет и деменция. Все такива са им кандидатите...
88
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вярно е че САЩ имат най хубавата природа в света ама те са заграбили земята на индианците. Все пак са се разпрострели почти на цял континент и са набили по един лакът на Канада и Мексико. Всичко имат плажове, планини, природни паркове.. наскоро четох че 3-те най-големи и най-стари дървета са в Калифорния. Това от целия свят. Смятайте каква природа и земя са заграбили.