Демократите продължават опитите си да накарат Байдън да се оттегли

Но вече става зад кулисите
16 юли 2024 22:15, Нели Христова
119
Демократите продължават опитите си да накарат Байдън да се оттегли
Снимка: БГНЕС

Публичните призиви от страна на демократите, които искат от президента Джо Байдън да се откаже от президентската надпревара, утихнаха през последните дни, но зад кулисите опитите президентът и неговите най-добри помощници да бъдат накарани да се оттеглят, продължават. Това съобщават няколко източника от Демократическата партия пред CNN.

Тези източници казват, че сред усилията са многократни бележки от опитен и уважаван социолог от Демократическата партия Стенли Грийнбърг, който споделя мнението си, че Байдън е на път да загуби изборите – и то по начин, който нанася дълбоки щети на други кандидати на Демократическата партия.

"Ще загубите всичко", така един демократ описа бележка, изпратена от Грийнбърг до вътрешния кръг на Байдън през последните дни. "Опустошително", беше еднословният отговор на втори демократ, близък до Белия дом, който е запознат с бележките на Грийнбърг.

Тези източници твърдят, че Грийнбърг е изпратил няколко бележки през последните две седмици след унищожителното представяне на президента в дебата, анализирайки вътрешни анкети, според които той показва, че позицията на президента продължава да се влошава, тъй като американците преобладаващо не го виждат като способен да служи още четири години.

Грийнбърг е водещ социолог на Демократическата партия от десетилетия и работата му включва съветване на двете печеливши президентски кампании на Бил Клинтън. Той отказа коментар.

Няколко членове на Конгреса от Демократическата партия също са продължили да лобират частно, казаха тези източници, призовавайки висшите съветници на Байдън да обмислят щетите върху наследството на Байдън, ако президентът не само загуби Белия дом, но републиканците държат Камарата и завладеят мнозинството в Сената.

Един депутат от Демократическата партия каза пред CNN, че някои висши помощници на Байдън разбират "дълбочината на това", но вярват, че може да се обърне и във всеки случай описват президента като непреклонен във вярата, че може да спечели. В интервюто си за NBC News в понеделник, например, президентът отново даде да се разбере, че няма намерение да се оттегли.

Мнението на законодателя беше, че е контрапродуктивно да се отправят допълнителни публични призиви към Байдън да се оттегли точно сега, поради наложителността на единен партиен отговор на републиканския конгрес тази седмица и поради многократните публични изявления на президента за оставане в надпреварата.

Но този демократ прогнозира, че този подход ще се промени, ако анкетите и други данни след конгреса на Републиканската партия покажат, че позицията на президента се влошава още повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
3
 
! Отговори
до 92 преди 1 месец
само Меракът за сглобка 2.0 е неугасим мерак!
86
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сака ли ви се.
85
0
 
0
 
! Отговори
12 и 35 преди 1 месец
все още е 30 градуса - идните 3 дни колко ли ще оцелеят топлинният удар?!
84
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Другият кандидат на демократите е Кенеди младши." - Робърт Кенеди Младши вече не е от демократичната партия и се състезава, като независим кандидат. Не вярвам, да бъде приет обратно. Човекът точи брадвата на всички, които бяха намесвни с ковид ваксините и е анти на големите фармацевти от 40 години.
83
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Демократите загубиха изборите. Дебатът обърна палчинката, а тоя провален атентат ямпрегази с валек.
82
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Байдъне, нито крачка назад голем си и добре затъркваш Америка!
81
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САЩ преди 2 седмици са получили информация за заговор на Иран за убийството на Тръмп. Тайните служби са неглижирали заплахата. Или Байдън е забравил да пие гинко Билоба?
80
2
 
2
 
! Отговори
ДемонКратите преди 1 месец
имат Нужда от Света Детска Кръв - да Заредят с Адренохром!
79
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Подобен прецедент вече имаПрез 1968 г. Линдън Джонсън се отказа от номинацията през месец март и остави съперниците си от Демократическата партия да се борят за кандидатурата, припомня Файненшъл Таймс. Хюбърт Хъмфри, неговият вицепрезидент, трябваше да се изправи срещу Робърт Ф. Кенеди, който обаче беше убит през юни същата година. Хъмфри беше номиниран по време на размирния конгрес на демократите в Чикаго, а след това загуби от Ричард Никсън на изборите.
78
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп ни продава на Русия. Няма мерцедеси,няма беемвета. Само лади и москвичи. Е баровците ще са с Волга.
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За неразбраните първичните избори приключиха в началото на юни 2024. Байдън спечели партийните първични избори в щата Джорджия, произведени вчера, и си осигури над нужния брой делегати, които да го подкрепят на партийния конгрес през август, на който официално той ще бъде издигнат за кандидат за президент.Байдън се нуждаеше от подкрепата на 1968 делегати, но надхвърли този брой с постъпването на първите резултати от изборите в Джорджия.Няма да се откаже, освен ако не почине.
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Другият кандидат на демократите е Кенеди младши. Вече е със специална охрана след стрелбата по Тръмп. Чичо му и баща му са застреляни, за това му поставиха спешно охрана.
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин е комплексар Джудж, ама като гледам кандидатите за президент на САЩ, почвам да се замислям сериозно :)))
74
3
 
1
 
! Отговори
Пютин преди 1 месец
Джо е Моят Президент - казах го и в Интервюто си с Тъкър Карлсън!
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Ми след като Бай Дъни те превърна в стока и ти го прие радушно , що се коркаш , че ще те прададели някому , пък било то и на Русия . Стоката е с цел продажба .
72
1
 
3
 
! Отговори
До 66 преди 1 месец
Байдън нищо официално не е спечелил . В тази неделя започва по именното гласуване и на 7.08. 2024 . ще стане ясен кандидатът на демократите ,а на 19. 08. , започва конгреса на демократическата партия и тогава ще се гласува официалния ка дадат.
71
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп ще ни продаде на Русия. Опъваме пак телените мрежи по границата. Виза ,миза. Кой ходил в Гърция ходил. Вече само на Слънчака.Хотелите ще са на Балкантурист.
70
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз твърдо съм за Бай Дън , с него Тръмп ще спечели най-убедително .
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
инат като чутората, няма да си гледа пенсията и да се наслаждава на посещания в затвора да вижда сина си, ами като Лойко иска да управлява.
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е то всики,не само демократите му се молят да се махне ама на памперса му е ясно че сина му наркоманин веднага отива в затвора и държи с нокти и зъби.Иначе им резнаха яко парите спонсорите и е повече от ясно че е лузър