В интерес на страната: Байдън се оттегли от президентската надпревара

Беше най-голямата чест в живота ми да служа като ваш президент, пише той
Обновена: 21 юли 2024 21:32 | 21 юли 2024 21:10, Нели Христова
312
В интерес на страната: Байдън се оттегли от президентската надпревара
Снимка: БГНЕС

Президентът Джо Байдън обяви, че няма да се кандидатира за преизбиране на фона на продължаващия натиск след катастрофалния дебат миналия месец, който накара мнозина в неговата партия да се запитат дали трябва да продължи да се кандидатира за преизбиране. Той ще изкара остатъка от мандата си.

"И въпреки че имах намерение да се кандидатирам за преизбиране, вярвам, че е в най-добрия интерес на моята партия и страната да се оттегля и да се съсредоточа единствено върху изпълнението на задълженията си като президент до края на мандата си", Байдън пише в писмо, което публикува в своя X акаунт.

Той добави: "Ще се обърна към нацията по-късно тази седмица по-подробно за моето решение.“

"Беше най-голямата чест в живота ми да служа като ваш президент", написа той.

Тази публикация е актуализирана с допълнителни актуализации относно съобщението на Байдън.

Той застана зад Камала Харис, като в друг пост в Twitter написа, че тя трябва да е номинацията за президент на демократите.

"Мои колеги демократи, реших да не приема номинацията и да съсредоточа цялата си енергия върху задълженията си като президент до края на моя мандат. Първото ми решение като партиен кандидат през 2020 г. беше да избера Камала Харис за мой вицепрезидент. И това беше най-доброто решение, което съм вземал. Днес искам да предложа пълната си подкрепа и одобрение Камала да бъде номинираната от нашата партия тази година. Демократи – време е да се обединим и да победим Тръмп. Да го направим."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още по темата: САЩДжо Байдън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оттеглянето на Байдън е куршум в челото на Тръмп! Сега оранжевия перчем ще изглежда като дядка пред канидата на демократите
200
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия е пробила фронта.Цялата реторика за западна помощ е била една излюзия.Затова е тази паническа абдикация.Нищо чудно Байдън да не довърши и мандата.
199
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това не е новина за който не зяпа само по нащите медии и не се зомбила Сега няма да е изненада и ако скоропостижно го оттеглят и от живота, за да го изкарат и герой, който до последен дъх се е болил за интересите на америка и глобалисткия свят
198
4
 
6
 
! Отговори
Нощен Труд преди 1 месец
Следпоредния нож в газа от заговорниците Обсрама, Яга Пелоси, Бсринкън, Камила Харис,.... дедо се предаде и изрече преди политическото си секуру: "щом е в интересите на Содом"....
197
5
 
3
 
! Отговори
До 222 преди 1 месец
Аз пък ще ги призная твоите любимци от краварника, едва когато издигнат индианец за кандидат президент! Така със сигурност цяла Америка ще е доволна и ще гласува за него, а защо не и за нея!
196
3
 
5
 
! Отговори
от окръжния комитет преди 1 месец
След като Йозеф Байдън не може да води предизборна борба, значи и че не може да управлява страната.
195
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейките решили да коментират американската демокрация и решението на Байдън. Гледайте си несменяемия бункерен плъх.
194
4
 
10
 
! Отговори
хаха преди 1 месец
Явно наистина Бог му се е явил под една или друга форма. Обаче е доста съмнително дали интереса на страната им изисква точно пък църната перла да продължи надпреварата.
193
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Байдън дава пример на Путин как трябва да постъпи за да спре разпада на Русия.
192
1
 
1
 
! Отговори
none преди 1 месец
Коментар 214 не съм го писал аз.
191
7
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
До none === И кои да останат? Изpaждане, БСП (Бесни Стари Пенсии)...то май други пропутювски партии няма засега :))) И какво ще направите? Ще направите един референдум за излизане от ЕС и НАТО, който ще бъде загубен за вас, пътюнeaндepталците, защото вижте си процентите колко гласуват за вас и колко за евроатлантическите партии и ще ви стане явно. Отделно целия бизнес иска еврото и да е в ЕС по практични причини. Дори и да излезем откъде тогава европари за помощи? Или ще чакате Пyтapaнка да ви даде :)))
190
10
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Искан да сложат ястреба Хилъри Клинтън, за да им се стъжни на путюнeaндерталците. Тя направо войска ще прати в Украйна и Ф-35, Ф-22 и онзи, първият в света атомен бомбардировач 6-то поколение Би-21 "Рейдър", кошмара на комунистите :)))
189
3
 
5
 
! Отговори
none преди 1 месец
Кой в БГ ще направи подобно нещо ?! Хайде демократи да ви видя ? Последвайте примера на "демократа" Джо Байдън и се махайте се от политиката, че не можем да ви траем.
188
4
 
2
 
! Отговори
none преди 1 месец
Кой в БГ ще направи подобно нещо ?! Хайде патриоти да ви видя !
187
1
 
5
 
! Отговори
ШАРЛАТАНИ НЕГОДНИЦИ преди 1 месец
......нашенските шарлатаните съвсем умряха !!!
186
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Президентите на сащ винаги са били посмешище. Даже изкуственият интелект да питаш ще ти каже че нямат такъв който да не е излъгал и то по много пъти. Буш излъга за Ирак, Клинтън излъга за Люински под клетва, Обама излъга че не е подслушвал Меркел и за Гуантанамо, Тръмп излъга че ще вкара Хилари в затвора, а Байдън излъга за всичко защото е невменяем и той самият е една голяма лъжа. А стрелбата много напомня тази по Кенеди, след като сащ загубиха от Фидел Кастро и им се наложи да плащат откуп.
185
0
 
3
 
! Отговори
Коментар преди 1 месец
За "Тъ-по-ме-ра" говоря на "белите" от златния милярд! Турнете си една камила на чело на кервана, за да е пълен цирка. Все пак цирка е шоубизнес и даже изкуство! Не си слагяйте звездичките на Изкствения Тъ-по-мер!
184
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Соростаците явно почнаха да се притесняват че нпо-тата ще останат без грантове. Ей го белобрадова не си платила тока на нпо-то. Други пък крипто копали крали ток накрая интерпол ги търси. естествено накрая путин е виновен.
183
2
 
2
 
! Отговори
Коментар преди 1 месец
Президентът е мъртъв! Да живе епрезидента!!! Пародията на "демократичния свят" направо утрепа ***!!!! От утре Земята ще започне да се въти на обратно. Вече страната на изгряващото слънце ще е САЩ. Да го духат японците. Пак Америка "обърна" играта. Те това е живата.
182
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ти с фазомера ли седя там да ни съобщиш тая пропагадна глупост? Дори и да няма ток има агрегати. Какво е агрегат и колко вида има знаеш ли?