Boeing назначи нов изпълнителен директор

Решението идва на фона на нови финансови загуби
31 юли 2024 22:39, Инна Ангелова
11
Boeing назначи нов изпълнителен директор
Снимка: Pixabay

Американският самолетостроител Boeing има нов изпълнителен директор, след като днес назначи на поста ветерана от аерокосмическата индустрия Кели Ортберг, възлагайки на бившето ръководно лице от Rockwell Collins ("Рокуел Колинс”) задачата да се справи с кризата в самолетостроителя, предаде Ройтерс.

Новият президент на компанията Кели Ортберг ще поеме задълженията си на 8 август, обяви Boeing. Назначението на Ортберг идва на фона на нова и по-голяма тримесечна загуба - затрудненото подразделение за отбрана и космически бизнес засили финансовия натиск върху американския самолетостроител, който вече намали производството на  пътнически самолети, за да овладее кризата свързана с редица разследвания на нейни модели самолети.

Нетната загуба на самолетостроителят за второто тримесечие възлиза на 1,44 милиарда долара спрямо 149 милиона долара предходната година.

Отделът за отбрана, космос и сигурност на Boeing, един от трите му основни бизнеса, е загубил милиарди долари през 2023 г. и 2022 г., което ръководните лица приписват на превишаване на разходите при фиксирана цена в договорите.  Такива договори имат високи маржове, но изпълнителите са уязвими към инфлационния натиск, който понижи корпоративните печалби на САЩ през последните няколко години. / БТА

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези са само името, от години почти всичко се извършва от подизпълнители.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво стана с астронавтите извънземните телепортираха ли ги на Земята или Боинг ще молят изостаналите руснаци да им свършат работата.
7
1
 
4
 
! Отговори
Соколов преди 1 месец
Бъдете позивитни в живота. Когато една врата се затваря, друга се отваря. - Боинг
6
0
 
4
 
! Отговори
бл преди 1 месец
Ако нарочно сте сложили на снимката този бракуван Boeing на трупчета - браво!
5
0
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Боинг са сбъркани отпреди четвърт век. В нормална държава биха да флирали за 3 години, но в сбърканите САЩ, още вегетират чрез лъжите си.
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Късно е либе за китка! Да почнат да правят по-нискотехнологични неща, примерно сапуни, можем да им пратим един напълно ненужен тук академик да ги насапуниса и тях. Високотехнологичните играчки не им се оттдават, повече от гуми на самосвали не трябва да им се дава да правят.
3
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боинг е зомби компания която правителството поддържа с поръчки на нереално високи цени . Нещо като държавен завод . Еърбъс получава субсидии и той е държавен . Боинг има дълг от 58 милиарда долара ;) Точно сега е време Русия и Китай да инвестират . След като Боинг и Еърбъс са си фалирали държавите в нелоялна конкуренция . Ако не могат да субсидират не могат да се конкурират с руснаци и китайци . Запада е мошенически .
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ккато са на загуба миналата година американската армия мина тихомълком на нов модел ауакс.Пак на Боинг.Изобщо САЩ са толкова обвързани с тази фирма че трудно мога да си представя да фалират.
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Избиха неудобните свидетели и сега са нови хора!