Тръмп ще помисли за прекратяване на кредита за покупка на е-автомобили

Иска Мъск за консултант, “ако той се съгласи”
20 авг 2024 09:54, Инна Ангелова
22
Тръмп ще помисли за прекратяване на кредита за покупка на е-автомобили
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Доналд Тръмп, кандидат за президент на САЩ от Републиканската партия обяви, че би обмислил прекратяване на данъчния кредит от 7500 долара за закупуване на електрически автомобили.

"Данъчните кредити и данъчните стимули по принцип не са много хубаво нещо",  заяви Тръмп пред Ройтерс в интервю след края на събитие от кампанията му в Йорк, Пенсилвания, когато беше попитан за данъчния кредит за електромобили.

Ако бъде избран, Тръмп би могъл да предприеме стъпки за промяна на правилата във финансовото министерство, които улесниха производителите на автомобили или може да поиска от Конгреса на САЩ да ги отмени изцяло. През първият си мандат като президент на Щатите, Тръмп се опита да отмени данъчния кредит за електромобили, който по-късно беше разширен от президента Джо Байдън  през 2022.

"Не вземам окончателни решения по този въпрос“, каза Тръмп за данъчния кредит за електрически превозни средства. "Аз съм голям фен на електрическите автомобили, но съм и фен на  автомобилите с бензинови двигатели, а също и на хибридите и каквито и други се появят”, цитира БТА.

Тръмп добави, че ще отмени решенията на администрацията на Байдън, които ще подтикнат производителите да произвеждат повече електромобили и плъг-ин хибриди, за да отговорят на по-строгите стандарти за емисиите. Той също така заяви, че ако бъде избран, ще използва изпълнителния директор на компанията Tesla Илон Мъск за роля в кабинета или като консултант, "ако той би се съгласил".
Миналия месец Мъск публично подкрепи Тръмп в президентската надпревара.

Тръмп остро разкритикува Google, но отказа да каже какво смята за бъдещето на компанията след като този месец съдия постанови, че компанията е незаконния монопол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: автомобилиСАЩТръмп
Още от Русия
Глас от САЩ: Атаката на Украйна в Курск е провокативна и глупава
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
За Тръмп преди 3 седмици
Спаси Америка ,Спаси Европа. Тръмп 2024 президент !
19
0
 
1
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 3 седмици
До Анонименсащ не дават, а продават. техния нап ги хвана преди нема месец, че са надписали фактурите с 2 милиарда долара. така че тръмп никой не го пита, а ако се изрепчи на оръжейните лобита, след като колт се продадоха на чехи, жална му ***
18
0
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 седмици
много е тъпо, кога градиш предизборна кампания върху дискредитиране на опонента, и в един момент се оказва, че се налага да говориш по темата. спре ли кредитирането, завода дето мъск го строи в китай артисва, а тва нема да хареса на адски много хора и в двете страни. нещо предизборните му хрумки са като се едно са ги писали ония двете левскарчета и васко да гама от село рупча
17
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Още три месаца и войната в Украйна свършва ,Тръмп каза че един патрон и един долар няма да даде,тогава да видим фуклюто Зеленски в коя дупка че се скрие ако неговите генерали не го убият)))
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Най-накрая!
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мъск е изключително умен.Знае че демократите така и така имат зелена агенда. Те са про-Електро автомобилите. Тръм беше доста против. Подкрепяйки значително Тръм с пари при една победа на републиканците Мъск ще има лоби и Е-автомобилите ще продължат, както до момента. Също Мъск го е страх от Китайските е-автомобили, защото Тесла губи пазари извън САЩ и ЕС. Тръмп е против Китай и иска мита на китайските е-автомобили. Подкрепяйки Тръм Мъск си оплита кошницата - който и да спечели за него все е добе
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Те янките немат по-важни неща за решаване, отколкото преккратяването на кредита за е-автомобили, нъл-тъй Тръмпи, а и Мъск си е шарлатанин, не знам как му се вързват ми с ирките :)))
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Колко от средната класа купуват електрически автомобил и разчитат на отстъпката от 7500 долара? Вижте колко струва нова Тесла само и си направете извода. Ще вдигне митата за евтините коли от Китай, за да може приятелчето му да прави яко пари. Най-тъжното е, че на тия двамата се връзват най-бедните.
12
1
 
3
 
! Отговори
ЗА 11 преди 3 седмици
До АнонименАМЕРИКАНЦИТЕ СА ПО-УМНИ ОТ ВАС ПРИ ВСЯКО ПОЛОЖЕНИЕ
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ВСЕ ЕДНО БОЙКО БОРИСОВ ДА СЪБЕРЕ ЛОВНИТЕ ДРУЖИНКИ ЗА ДА СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ... НЕ ЧЕ НЕ НАПРАВИ НЕЩО ПОДОБНО НО ВСЕ ПАК ТАМ Е САЩ, НЕ БЪЛГАРИЯ.
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не е страшно , че американците не са много умни като цяло , страшно е , че са тежко въоражени и всеки има поне по една пушка .
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
От статията става ясно че Тръмп говори глупости, но това не е ново.
8
4
 
5
 
! Отговори
Магарев преди 3 седмици
До Анонимен 6 Спести си гейовщините за прайда мила.....
7
5
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 седмици
Всички споделящи педеруските ценности вече са желани в Москва! Хайде дрогари, чемодан, вокзал, Москва.
6
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хахахаха, новата му приятелка Елена Мъска ще бъде много радостна от тази новина!! А тъкмо се залюбиха.....
5
3
 
2
 
! Отговори
за 1 преди 3 седмици
До Мозъчен тъстЗАЩОТО АМЕРИКАНСКИТЕ ДЕСНИ СА ДЕМОКРАТИТЕ
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Върнете ми каруците вече не останаха ковачи каруцари колите обуха цяла индустрия :) горките хора
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво, поздравления!
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Там е много лесно да се купи нова кола на кредит.Сащисаните никога няма да разберат защо в България мрънкаме за новите еко изисквания.Просто е мизерия и хората не могат да си позволят такива коли.
1
3
 
9
 
! Отговори
Мозъчен тъст преди 3 седмици
Защо българските десни не подкрепят американските десни?Може би грантовете идват от демократите?