Нанси Пелоси за Тръмп: Казах името му, надявам се да не горя в ада

Двамата имат дългогодишна "закачка" помежду си
16 окт 2024 20:30, Инна Ангелова
57
Нанси Пелоси за Тръмп: Казах името му, надявам се да не горя в ада
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нанси Пелоси призна, че все още не е разговаряла с Джо Байдън, откакто нейната решаваща намеса през юли доведе до решението му да се оттегли от президентската надпревара след катастрофалното представяне в дебата срещу Доналд Тръмп.

Бившият говорител на Камарата каза пред The Guardian, че въпреки че продължава да смята президента на САЩ за добър приятел и дългогодишен политически съюзник, тя чувства, че е било необходимо “студено” политическо изчисление след доказателствата за провал на Байдън. “Не, оттогава не“, отговаря тя на въпрос дали е говорила с Байдън. „Но аз се моля за това.“

Пелоси споделя, че изпитва голямо уважение към Байдън и го определи “като последователен президент”.

Известна още като влиятелен говорител на Камарата на представителите, особено по време на администрацията на Байдън, която прие важно законодателство за инфраструктурата и климата, Пелоси беше широко възприемана като високопоставен демократ, готов да посочи, че Байдън трябва да преразгледа кандидатурата си за преизбиране, когато социологическите проучвания показаха, че Тръмп го бие, при това с много.

След като Байдън наистина се оттегли, Пелоси насърчи партията да подкрепи Камала Харис – и постигна още една победа, когато вицепрезидентът посочи бившия конгресмен Тим Уолц за неин вицепрезидент.

Нанси Пелоси не подмина и темата “Тръмп”. Двамата имат дългогодишна закачка, а Пелоси често го провокира да публикува дълги изказвания за нея в социалните медии и публично осъди речта му за състоянието на Съюза през 2020 г. на подиума на Камарата на представителите, наричайки я “манифест от неистини”.

Обяснявайки уникалната си способност да държи заедно крехка коалиция от центристи и прогресивни демократи, Пелоси обясни, че смята, че “лидерството е свързано с уважение, изграждане на консенсус“, като същевременно осмива способността на Тръмп да прави нещо подобно, особено с неговата омразна реторика към имигрантите , които той описа като “тровител на кръвта на тази страна“.

“Аз почти никога не казвам името му“, казва тя за Тръмп, вместо това го описва като “както се казва“ и допълни, че името му е гротескна дума.

Страхувам се, знаете ли, израснах като католик, какъвто съм и сега, и ако кажете лоша дума, може да горите в ада, ако не сте имали възможност да си признаете. Така че не искам да рискувам”, каза Пелоси по адрес на Тръмп.

В новата си книга "Изкуството на властта“ Пелоси описва това, че е първата жена председател на Камарата и разочарованието си от провала на кампанията на Хилъри Клинтън за президент през 2016 г., но казва, че остава оптимист, че Харис ще влезе в историята там, където Клинтън не успя . “Винаги съм смятала, че Америка е по-готова за жена президент, отколкото за жена председател на Камарата“, казва тя и похвали Харис за възможността да е “първата жена или първата цветнокожа жена”, избрана за президент.

Пелоси говори за страха си от политическо насилие, отбелязвайки, че дезинформацията, разпространявана от Тръмп, а също така, че той е “на върха” на политическата агресия и се гордее, че го прави,

По-късно в интервюто пред The Guardian Пелоси все пак изрича името на Тръмп: “Казах името му. Боже мой Надявам се да не горя в ада."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от Русия
САЩ дишат прахта на Китай, корабостроенето трудно се връща на пистата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Олеле преди 37 секунди
Тази бабка е по-зле ментално и от Бай Дън !
46
0
 
1
 
! Отговори
Зловещо изчадие преди 13 минути
За никакъв буй не става тая дърта юдейка Нанси Пелоси!
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 16 минути
Е,как ще е католичка като си е чиста вeщицa?Ще гори в ада,защото си е преливала кръв от невинни и също така дрога е употребява.Тези с 10-годишния договор с дявола не могат да казват името на Исус,а иначе като казват "Боже" имат предвид сатаната и така успяват да замажат очите на хората.
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 29 минути
Точно заради Тръмп ли ще отиде в ада тази другарка?!? Била католичка. Ти да видиш!
43
1
 
2
 
! Отговори
Чикаго преди 42 минути
Имаха черна лезбиянка за кмет. Се един демелогъz *** с неопределена полова ориентация, та хората де преди гласуваха за Байдън, сега са твърдо за Тръмп
42
1
 
0
 
! Отговори
Хахахааа преди 46 минути
Тръмп я "обича" таз :))
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 51 минути
Искам да затворят Тръмп и Пелоси в стая и да има стъклена стена помежду им. Да се излъчва на живо и да няма излизане до инфаркт! Залагам на Пелоси, може и да е по-възрастна, но знае как да вбеси дедо Тръмп.
40
1
 
1
 
! Отговори
До от Чикаго преди 1 час
Поръчвайте тогава фойерверки и шампанско. Също като бушовица .Искам обаче да ви видя зулите на другия ден , след победата на Тръмп.
39
2
 
2
 
! Отговори
Future преди 1 час
С избирането но Камала Харис за президент лошо се пише за русо-любците, защото ще дойдат дни, когато те ще трябва да се укриват от ударите на закона за национално предателство...
38
2
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 час
Мумията!То всъщност има ли един демократ нормален-Сорос яко ги е зомбирал.
37
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
МВФ и Световната банка огласиха данни, че делът на икономиката на САЩ за първи път в следвоенната история е паднал под 15% от световната икономика. Едно е да печаташ долари когато икономиката ти е 50% от световната като 50те години, друго е когато е 30%, и съвсем друго когато си под 15%.
36
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Скрипалите къде са бе?
35
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Втори мандат на Тръмп ще бъде катастрофа за Америка. И първи мандат за Камала ще бъде катастрофа за Америка.
34
3
 
2
 
! Отговори
А ти си преди 1 час
До 23. Анонимен. ТръмБ е откачен и друсаан престъпник! Срам за САЩ . . . А ти си природно чудо! Как пазиш равновесие без мозък?
33
5
 
3
 
! Отговори
Анализатор преди 2 часа
Въпреки,че съм върл републиканец ,няма как да не се съглася с Пелоси.Тръмп е срам и заплаха не само за Америка ,но и за целия свят.За пръв път ще ммии се наложи да гласувам за демократ.
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Тази жена е точно толнова гagна, колкото Мадлин Олбрайт, която пък умpя преди няколко години и вече е в aда.
31
3
 
7
 
! Отговори
Хи хи преди 2 часа
А вий видяхте ли как Тръмпи отвя байдъня ?!! Така Тръмпи ще отвее и хамалата !
30
2
 
2
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 2 часа
Хайде,БОНУС и тази вечер ! Погледнете в испано-български речник какво значи PELO,PELOS. Така ще разберете още едно сефарадско крипто-еврейско име. Товс някой да носи фамилия Косми,Коси си е нещо като нещо някак си повръщливо .Драги приятели,за да разберете кодификацията на криптираните ч..и..ф..у..т..с..к..и.. имена е задължително знанието на испански и немски език. С немският съм на ниво нероден,но поне го употребявам с академична логика чрез превод.С испанският съм добре. Опитвам се да помогна
29
3
 
4
 
! Отговори
ЛуциFFерчо: преди 2 часа
Оххххх,Нансиииии! Откога те чакам да те топна в джакузито с лава да получиш красив хрупкав тен като Кома-Ла Психарис... Ще получиш пълно СПА обслужване и специален вибромасаж с вилата дълбоко в мири33ливото космато пелоси.Само ела,скъпа ми демократичке с развалена ц8ичка!
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Как е фолцваген?