Войната отне живота и на бебе. Зеленски иска хората да излязат по улиците

Бомбите в Украйна са унищожили и много сгради
Обновена: 6 мар 2022 22:27 | 6 мар 2022 15:30, Петя Славова
337
Войната отне живота и на бебе. Зеленски иска хората да излязат по улиците
Снимка: Bulgaria ON AIR

Бомбите в Украйна от последните часове са унищожили много сгради. Жертва на войната стана и 18-месечно дете.

Още по темата
"Целият свят видя как работят споразуменията с Русия. Когато хората се събраха, те започнаха да обстрелват маршрута, по който мирните жители щяха да поемат. Светът вижда, че на Русия не може да се има доверие", коментира депутатът Дмитро Любинец неуспешния опит за евакуация от Мариупол.

Той добави, че някои хора са били евакуирани от Волноваха с помощта на доброволци и въоръжени сили, въпреки че са били под обстрел. На видеоклипове се вижда, че почти всяка сграда в града е повредена или разрушена.

Тежка е обстановката и в Мариупол, има недостиг на храна и вода.

Украинският президент Володимир Зеленски призова украинците да продължат да се съпротивляват.

"Украинци, във всички наши градове, където врагът е нахлул, преминете в настъпление. Излезте по улиците. Трябва да се сражаваме всеки път, когато имаме възможност", призова Зеленски.

А в град Запорожие властите се подготвят да приемат семейства, търсещи безопасност. Държавният цирк е превърнат в бежански център, с матраци и възглавници и купища топли дрехи и храна. А бомбардировките в други населени места – Житомир, Харков и Херсон продължават.

Херсон, който от дни е превзет от руската армия, е изправен пред хуманитарна криза. Руските войски спират хранителните доставки до града. Магазините се изпразват и евакуацията е все по-трудна. А майка на три деца споделя, че никога не е предполага, че трябва да ги учи как да се крият от бомби.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ще гладуват, нали им дадоха оръжие?
161
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русо-фашистите ще се наложи да използват предимно тежка техника, ракети и бомби за да могат да обградят или превземат другите украински градове. Това ще доведе до твърде много цивилни жертви. Целия свят ще осъди множеството цивилни жертви и Русия ще загуб и малкото съюзници, които е мала до сега. Защото срещу 90 000 деморализирани руски войници сега е целия укрински народ - дететки милиони украинци. В една таква война, без тежки оръжия, руснаците нямат шанс за победа.
160
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ще гладуват, нали им дадоха оръжие?!
159
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най готиният президент Зеленски! Спрете да убивате да се убивате да унищожавате сгради природата животните планетата.Не на войната. Свобада за Украйна! МИР & ЛЮБОВ ТОВА Е БОЖИЯТ ЗАМИСЪЛ
158
21
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Украинците бранят земята си от окупатора.Фашистката руска армия ще бъде разгромена.
157
1
 
5
 
! Отговори
не се надявай преди 2 години
До А колко...Всяка държава според интересите си това е реалността
156
4
 
37
 
! Отговори
А колко... преди 2 години
А колко бебета изгинаха в Ирак, Афганистан, Сирия, колко гинат и в момента в Йемен... Кой ще напише за тях и ще пророни сълза за тях?...451
155
4
 
19
 
! Отговори
Широко затворени очи преди 2 години
Който иска може да гледа тубата - пълно е с клипоове и от двете страни - специално от Херсон днес гледах няколко няма разрушения няма паника. Украинското знаме се вее над кметството но полицията се изнесла още първият ден!!!
154
5
 
11
 
! Отговори
Мирослав преди 2 години
Типияна тактика на терорист. Дано хората се осъзнаят навреме и не се стигне до още по-големи жертви
153
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 200 - Вие сигурно още не сте си пили йода или днеска сте забравили да си напълните дамаджаната (или бидона) с бензина ;)
152
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората да излязат докато той се крие в Полша и прибира пари от всички страни, които кой знае къде ще отидат. Горките украинци! Жал ми е за тях!
151
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "Атакист" - Вашата партия беше и си остана най-фашистка.та организация в РБ! И сигурно вие сте член на стадото с най-тъ.пия "пастир"? Или сте социопат, който не обича никакви бебета, защото сам не може ди си ги "направи"???
150
0
 
15
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Не се радваме. А искаме да свърши. Ако не свършва бързо, се очертават много жертви. И провалени животи. Така: по-малкото зло.
149
14
 
11
 
! Отговори
Митко преди 2 години
Май няма оправия за нашия народ - всичките ни революционери са били русофоби, а сега нашите национални предатели се радват на Путин... А това че избива хора въобще не им пука. Операция било, ама САЩ били още по-лоши... Добре де - а какво ви прави матушката? Черпи украинците с бонбони? Тази липса на съпричастност е нещото, което ще ни затрие. Надявам се да сте от по-старото поколение, за да има поне някакъв шанс за младите...
148
6
 
28
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 2 години
Украинците имат два пътя ако искат мир. Първия - да победят руската армия, което е невъзможно, а втория - да поднесат зеленски и компания на Путин, щото Путин реално това иска. И обикновените украинци няма да страдат. Жертвайте зеленски и готово!
147
6
 
22
 
! Отговори
Ястреб преди 2 години
Ако се беше предал в началото, мъките и убитите щяха да са малко. Ама не.
146
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Зеленски да вземат да го думнат неговите и да се приключва!
145
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски пръв да излезне ама да вземе и измислените боксиорчета (участващи в много наредени мачове ) Кличко.
144
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До про-руските тролчета - На вас и сопо.ли.те сигурно са ви червени? Вас са ви правили под звуците на "радка-пират.ка" и "кам'ните падат"! Бабите и дядовците ви са били от най-активните членове на БКП и ДС! Нооо сега вие използвате за драскане американска OS (Windows - уточнение за kele.me.tata) и много други "благи" неща от така нареченият от вас западен капитализъм! В Украйна под руските бомби умират деца, бременни жени, старци! Но с вашето IQ ви сте много далеко от това!
143
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До стар комунист, мислещите българи сме ппротив Русия, и против Украйна! Да си решават по-тихо проблемите и да не занимават цял свят! Малоумниции!