Войната отне живота и на бебе. Зеленски иска хората да излязат по улиците

Бомбите в Украйна са унищожили и много сгради
Обновена: 6 мар 2022 22:27 | 6 мар 2022 15:30, Петя Славова
337
Войната отне живота и на бебе. Зеленски иска хората да излязат по улиците
Снимка: Bulgaria ON AIR

Бомбите в Украйна от последните часове са унищожили много сгради. Жертва на войната стана и 18-месечно дете.

Още по темата
"Целият свят видя как работят споразуменията с Русия. Когато хората се събраха, те започнаха да обстрелват маршрута, по който мирните жители щяха да поемат. Светът вижда, че на Русия не може да се има доверие", коментира депутатът Дмитро Любинец неуспешния опит за евакуация от Мариупол.

Той добави, че някои хора са били евакуирани от Волноваха с помощта на доброволци и въоръжени сили, въпреки че са били под обстрел. На видеоклипове се вижда, че почти всяка сграда в града е повредена или разрушена.

Тежка е обстановката и в Мариупол, има недостиг на храна и вода.

Украинският президент Володимир Зеленски призова украинците да продължат да се съпротивляват.

"Украинци, във всички наши градове, където врагът е нахлул, преминете в настъпление. Излезте по улиците. Трябва да се сражаваме всеки път, когато имаме възможност", призова Зеленски.

А в град Запорожие властите се подготвят да приемат семейства, търсещи безопасност. Държавният цирк е превърнат в бежански център, с матраци и възглавници и купища топли дрехи и храна. А бомбардировките в други населени места – Житомир, Харков и Херсон продължават.

Херсон, който от дни е превзет от руската армия, е изправен пред хуманитарна криза. Руските войски спират хранителните доставки до града. Магазините се изпразват и евакуацията е все по-трудна. А майка на три деца споделя, че никога не е предполага, че трябва да ги учи как да се крият от бомби.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
3
 
21
 
! Отговори
Омръзна ми от този преди 2 години
клоун! То не беше да го виждаме за последен път, то не беше, че е цел на руснаците...какво ли не измисли за да е интересен! признавам си ако някой беше казал преди месец, че ще гледаме клоун на световна сцена щях много да се смея! Не ни стига умопобърканото джудже в кремъл, та сега и този! Тея две държава не могат ли да се вземат в ръце и да изметат и двамата? Да си мерят пишкиитее по-тихо! На света му писна от вас!
141
16
 
7
 
! Отговори
Не на фашизма преди 2 години
Държава Украйна след няколко дни няма да има Това е залегнало в плановете на Русия и болшевиките още от 30те години на миналия век заради проруските настроения.Просто сега БОГе решил това да се случи.
140
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наркоман бъгнат,защо да излязат,за да ги избият банедровсикте терористи ли?! Или ,за да спарт руската офанзива,и цялата бандеровска терористична *** да оцелеее и продължи да мародерства украинския народ?! Зеления наркоман трябва да се думне като Хитлер в американския бункер където се е покрил.Няма друг полезен ход,този *** нещастен.
139
10
 
19
 
! Отговори
стар комунист преди 2 години
Мислещите българи са с Русия,а не на страната на фашистите и нато!
138
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо се води тази война? Кой има интерес?САЩ - заради 17 трилиона, които дължат на останалия свят?Заради 500 милиарда стокооборот между Русия и Европа? Заради запазването на долара като световна валута?Могат ли да се оправят американците с дълговете си по друг начин? Защо трябва целият свят да плати дълговете на САЩ? А украинците да платят с живота си? Не е ли лицемерие да пращаш смъртоносни оръжия и да твърдиш, че искаш мир? Нещо никак не е нормално.И грешката не е в нашия телевизор.
137
3
 
13
 
! Отговори
стар комунист преди 2 години
До те сами .... Ето това каза и Путин! -Пълна денацификация на украйна! -физическа ликвидация на фашистките формирования ,които убиваха населението на Донецк и Луганск,защото са славяни и руснаци!
136
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски, ако излезе на улицата така бързо ще го отстреля първия срещнат, че му е бедна фантазията. Какво смешно човече, проговаря Украински чак в пети клас, но ще учи Украинците на русофобия. Ако в Западна Европа видят колко пъти Зеленски е посещавал и каква част от живота си е прекарал в Русия ще им стане лошо.
135
3
 
23
 
! Отговори
стар комунист преди 2 години
Спрете със сълзливите лъжи ,които разпространяват фашистите бандеровци! Защо да излязат хората на улиците като там ще ги разстрелят азовци? Аман от краварската родна дезинформация!!!
134
5
 
17
 
! Отговори
те сами преди 2 години
Украинците стрелят по хората си, точно както по време на инициирания от САЩ Майдан! Сега е същото - пълни подлеци и нацисти, които се крият зад цивилни жители защото знаят, че ги чака руски съд за геноцида над хората от Донбас! И САЩ и запада поддържат с оръжие тази ***....
133
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахах. Евреина си седи в бункера на топло и удобно, па вика - бийте се и умирайте. Еваларката. Що не му издънят бункерчето?!?
132
3
 
3
 
! Отговори
Десен сектор преди 2 години
Ааа.. не ! Ей Зеленяшкия ще те думнем като оня депутат преди ден. Как така на улицата? Кой ще ни служи за жив щит бе ... шамшалино!
131
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато си загубил, след водене на толкова унищожителна и агресивна политика срещу Русия през годините, трябва просто да си признаеш и да спреш. А не сега да водиш на изтребление хиляди млади украински войници, да се прикриваш зад живото на селение и сега да го ползваш дори като оръжие срещу Русия и да го пращаш навън.
130
5
 
20
 
! Отговори
user преди 2 години
Не мога да разбера Зеленски защо не иска да разговаря с Путин, а търси постоянно Бай Данчо?! Излез като мъж и говори за проблемите, а не да се криеш в бункерите и да караш хората да излизат да се бият. Друг е въпросът, че украинците са изключително нахални, надменни и мързеливи. Бетер нашите римляни са.
129
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смърт за ураинския нацизъм.Той няма място в 21 век.Той бе спонсориран от САЩ,С ЦЕЛ,унищожаване на велика Русия.Наполеон и Хитлер си счупиха главите.Ред е на Зеления.
128
9
 
4
 
! Отговори
Ким Чен Путин преди 2 години
Важно съобщение до моите войници. Имам една лоша и една добра новина. Лошата че съм готов до 50 000 от вас да жертвам за постигането на набелязаните цели. Добрата е , че когато се върнете у дома ще имате по голям избор от необвързани момичета.
127
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква ще бъде равносметката :САЩианци си изиграха перфектно плана,Китай печеливш от ситуацията,Русия ще и се наложи да затегне колана,ЕС няма такива идЕоооти,Украйна кучета я яли!
126
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И той обича народа си !!!Ако ги обичаше щеше да е напуснал Украйна отдавна но пустите пари го задържат.Русия няма спре знае го , знаем го ... Жалко за невинните!!!
125
1
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
А стига бе стига бе тук в бг преди дни загина дете без война къде бяхте тогава всички ревачи и писачи. Война е Много се лъже
124
4
 
16
 
! Отговори
Тепърва преди 2 години
До Ба Мааму Това са майдановците. Тепърва ще видиш колко са високомерни,надути пуяци,злобни и нахални. Особено украинките. Тепърва ще почуствате,че от вас ще искат да им слугувате,щото видите ли те били на предния рубеж на демокрацията.
123
3
 
15
 
! Отговори
странно преди 2 години
Абе уж всички мъже 18-60 мобилизирани, а в групите във ФБ гледам,че доста мъже бягат от Украйна...