Киев: Путин се изплю в лицето на Ердоган и Гутериш с удара по Одеса

Гутериш осъди ракетните удари по пристанището
23 юли 2022 15:25, Александър Попов
358
Киев:  Путин се изплю в лицето на Ердоган и Гутериш с удара по Одеса
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Украйна обвини Кремъл, че ще бъде отговорен за всяка хранителна криза, ако сделката за износ на украинско зърно от Одеса се провали, след като руските ракети удариха черноморското пристанище.

"Руският ракетен удар е плюнката на Владимир Путин в лицето на генералния секретар на ООН Антонио Гутериш и турския президент Реджеп Ердоган, които положиха огромни усилия за постигане на споразумение", каза говорителят на външното министерство Олег Николенко.

Още по темата
"Ако постигнатото споразумение не бъде изпълнено, Русия ще носи пълната отговорност за задълбочаването на световната хранителна криза", добави той.

Антонио Гутериш "недвусмислено" осъди ракетните атаки по-рано през деня срещу пристанището на Одеса, което е от ключово значение за сключената с посредничеството на ООН сделка за износ на зърно между Русия и Украйна.

"Генералният секретар недвусмислено осъжда докладваните удари в украинското пристанище Одеса", каза неговият заместник-говорител Фархан Хак в изявление. Той добави, че "пълното изпълнение на сделката от Руската федерация, Украйна и Турция е наложително."

Руският удар бе осъден и от ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
14
 
8
 
! Отговори
САМО питаме... преди 1 година
ДОКОГА ЕВРОПА И СВЕТА ЩЕ СЕ ДОВЕРЯВАТ НА ТОЯ РУСКИ ПСИХАР И УБИЕЦ...?!
199
8
 
6
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Зеленски е изпечен л'ъжец. Сега за целите на русофобската пропаганда всеки ден ще разправя, че Русия пречи на изнасянето на украинското жито. А всъщност (между другото) Украйна ще се опита да използва пристанището и за военни цели. Например за да атакува Змийският остров.
198
5
 
7
 
! Отговори
Интерфакс преди 1 година
През деня бяха поразени 12 командни пункта, четири склада с ракетно-артилерийско оръжие и боеприпаси в районите на населените места Никаноровка на Донецката народна република и град Николаев, както и жива сила и военна техника в 226 района. ", каза Игор Конашенков, говорител на руското министерство на отбраната на брифинг в събота. ......... Това е. Естествено за русофобската пропаганда е най-удобно да се счита, че някой от тези складове е точно на пристанището на Одеса.
197
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Английският език официално не се води от романските езици, но пък е латиноиден и никой лингвист не може да каже нещо напротив.
196
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И как си го представяш масирания удар по Москва? Излиза един азовец и айдаровец, въоръжен с юнашка пушка, прицелва се иииии....
195
3
 
4
 
! Отговори
Uber Alles преди 1 година
Германците са много щастливи заради Путин, вече хората ще сочат с пръст Русия, а не бивша нацистка Германия, най-сетне стигмата се мести на раменете на други.
194
3
 
2
 
! Отговори
МентеЦивилизатори преди 1 година
Езическия Император ПРОБ измисля цивилизаторската мисия на Рим по целият свят. и умира линчуван от своите хора.........Друг цивилизатор е Адолф Хитлер претендирал че германеца превърнал мумуните в Латвия в човеци.............Цивилизатора на Британската общност Борис Джонсън изповядва кредто на М. Тачър че Англия няма да воюва срещу държави с официален английски език а ще воюва срещу останалите
193
1
 
7
 
! Отговори
Марк Рюте преди 1 година
"Лъжата в политиката не е грях!" - евроатлантическа ценност.
192
12
 
6
 
! Отговори
Време е преди 1 година
Да се започне масиран удар по мисква
191
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде по-внимателно с изразите!
190
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борис джонсън -- уволненият британски премиер бе свален заради русофобските си подвизи. Официално повод е, че назначил някакъв корумпиран чиновник на висока длъжност, но реално Лавров им каза, че като почне голямата война първо трябва да треснат малкобритания. И след една седмица хоп новина! оставка. А на последната си реч в парламента джонсън за довиждане им каза "аста ла виста, бейби" -- на испански,известна реплика от холивудските филми -- означава "довиждане, маце."
189
6
 
8
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
Това,че Киев обвинява нищо още не значи.Те редовно си обвиняват всички за всичко.Пак са решили американците да спретнат някакъв компромат,защото износът на всичкото зърно в Украйна и Русия няма да реши проблема с глада в световен мащаб.
188
10
 
6
 
! Отговори
ww преди 1 година
да ти кажа честно мисля че по скоро ще стане нещо с Европа отколкото с Руските олигархи
187
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
New York Post заключи, че руският президент Владимир Путин е с глава над всички западни лидери.В статия на известния американски всекидневник New York Post се казва, че Съединените щати напълно са капитулирали пред руския президент Владимир Путин, от когото в Белия дом просто се страхуват.
186
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 206 мечтай си
185
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Урките подучени от цру са ударили одеса. Не за първи път се разпространяват евроатлантически лъжи!
184
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще стане нещо в Русия! Много скоро! Как направиха ОКТОМВРИИСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ!ЩЕ БУТНАТ ОЛИГАРХИЧНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ПУТИН! ИЛИ ГЛАДНИТЕ ИЛИ БОГАТИТЕ!ВСИЧКИ СА НЕДОВОЛНИ
183
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турция обяви че не имало ракетен или какъвто и да е обстрел бандеровците искат да обърнат хода на събитията тъй като русия овладя кризата и спечели възможност за износ
182
5
 
7
 
! Отговори
пак опашати лъжи преди 1 година
министерството на военните сили на Турция да потвърдили че ударите не да нанесени от Русия,
181
9
 
6
 
! Отговори
Cui bono? преди 1 година
В изявлението на генералния секретар на ООН се осъждат ракетните атаки срещу Одеса, но не се казва чие дело са тези атаки. Неслучайно Антонио Гутериш е втори мандат генерален скретар на ООН.