Русия е дала над 100 000 убити и ранени в Бахмут

Това сочат данните на американското разузнаване
Обновена: 2 май 2023 07:26 | 2 май 2023 07:10, Александър Попов
268
Русия е дала над 100 000 убити и ранени в Бахмут
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ смятат, че руските военни са дали 100 000 жертви (убити и ранени) в последните пет месеца на сражения срещу украинските сили в района на град Бахмут, предадоха световните агенции.

Говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби съобщи пред репортери тази цифра, която се основава на оценки на американското разузнаване. В цифрата се включват над 20 000 убити, половината от които са от частната военна компания "Вагнер".

"Офанзивата в Бахмут буксува и се е провалила", заяви Кърби.

Същевременно телевизия Си Ен Ен съобщи, че бивш американски морски пехотинец е бил убит в Украйна.

Името му е Купър Андрюс. Телевизията се позовава на роднини на убития. Той е загинал в бойни действия около 19 април. В Украйна той се е сражавал на страната на украинските сили.

Представител на Държавния департамент съобщи пред телевизията, че ведомството потвърждава информацията за гибелта на гражданин на САЩ в Украйна, но не разкрива името му. Според Си Ен Ен Андрюс е  бил част от чуждестранния легион, създаден в Украйна, за да привлича доброволци от други страни на страната на украинските сили./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
0
 
2
 
! Отговори
Верно ли бе? преди 1 година
Вероятно даже 1 милион са загубили тея руснаци в Бахмут, а пък украинците си щракат с пръсти. Я погледнете някои по-достоверни източници от хамериканските. Щото май украинската армия е загубила само до тук 80 % от персонала си, а фугасните пиратки продължават да изпаряват наемници и бедни украински войничета.
205
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво , ще загинат хиляди младежи за кефа на този изкялдъуфртак Путин и тозинаркоман Рамзан.
204
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
може и да е вярно , защото в момента в Бахмут са 15000 вагнеровци срещу 70000 ВСУ и ввселушките ядът голям бой. готвача каза : вагнер ще изчезне в едно с ВСУ , ще остане само РА , не е зле. това е което каза . но за ВСУ не са важни техните загуби, важно е че 20000 затворника не ги помилваха. с такова мислене не ги съжалявам изобщо.
203
5
 
15
 
! Отговори
Вятърът на промяната преди 1 година
Армения обяви участие в общи учения с НАТО . Индия и Китай не признават псевдо републиките Донецк и Луганск,сега обявяват Русия за агресор..Финландия в НАТО,Швеция на път.И всичко това го направи гениалния стратег Владимир Путин.
202
8
 
4
 
! Отговори
Covid_22 преди 1 година
Над милион са жертвите, та даже 100 милиона са жертвите от мислите на журналистите!
201
10
 
6
 
! Отговори
българин преди 1 година
Е! Това си е "мнение" само на "БРАТЯТА" Ни " Американци само! То те,нали всичко "знаят"? Па да ни "светнат" колко аджеба Руската армия,е избила Украинци? Ама ъъъъ,мълчат си! За тях по "важни" са "руските жертви"? УкроФашисткият режим в Киев,и до днес Не изнася "данни" колко са загинали? "Зеленото еврейче" си "играе" на "стратегия"!Па то те тия Руски войници,не се "бият" сами срещу "себе си" нали? Жива ПРОПАГАНДА Еврейска е в нета,от страна на Укрия!!!Заленски,ще го Изядат с парцалите Украинците!
200
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По цял ден в Бахмут ядат и пият. Жертви няма. Може да има някой от препиване.
199
4
 
0
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
До ...Планувани са преди десетилетия розовите к'юлоти на баба ти. Пиши за футбол, от това в България всички разбират.
198
5
 
1
 
! Отговори
Васил преди 1 година
Поредната лъжа хахахахаха Русия е в Бахмут с по малко от 10хил. и почти нямат жертви...
197
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според хамериканскуту разузнаване руснаците свършиха ракетите лани по това време.
196
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мда Вагнер, дето в пика си бяха 60 000 души, са дали 100 000 жертви. Това е като руските ракети, дето 2 ракети удрят 10 цели в 5 града :)
195
5
 
6
 
! Отговори
... преди 1 година
Какъв "специален" статут за Донбас? Агресията на Путин е планувана преди десетилетия! Тия ги разправяй на някой друг!
194
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ха дано да станат скоро 100милиона, та светът да си отдъхне спокойно от ядрените им заплахи
193
1
 
2
 
! Отговори
Бог преди 1 година
Жертви на БГ език - са починали
192
6
 
3
 
! Отговори
Кой какъв е преди 1 година
До ...: Меркел като канцлер на Германия и Франсоа Оланд като президент на Франция подписаха Минските съглашения заедно с президентите на Русия и Украйна - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас. Така можеше да се избегне войната в Украйна. Но дойде време и двамата да си признаят, че изобщо не са имали намерение да настояват прилагането на тези споразумения, а само за да дадат време Украйна да се подготви за война с Русия.
191
6
 
6
 
! Отговори
... преди 1 година
Какви Мински споразумения бълнуваш ,бе? Кога Кремъл са спазвали някакви споразумения? Защо в Донбас и Луганск нямаше никакви проблеми, докато Путин не си пусна зелените човечета с дебелите вратове ? Кой ви признава "Референдумите"? По-добри референдуми може да организира само Ким Чен Ун? Шут за всички окупатори, ако ли не,...Груз 200? Целият нормален свят стои зад Украйна
190
5
 
1
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 година
До ...: А какво търси Украйна в Донбас. Донбас е вече в Руската федерация. Да се изнасят оттам и няма да има нито жертви, нито разрушения. Украйна можеше да избегне войната и да задържи Донбас ако спазваше Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас. И още: отказ от членство в НАТО. Можеше,но не го направи. Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие. И така войната започна
189
3
 
6
 
! Отговори
... преди 1 година
Копейкаджия продължава да цикли, ама колко "укри" загинали? Какво търсите в независима Украйна,бе! Заслужавате да бъдете изритани до последният окупатор! Сметката ще ви дойде след това!
188
4
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
А жертвите на украинската армия колко са? За това пълно мълчание.
187
2
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Помня, че в нашата история ни учеха, че руснаците дали 22 милиона жертви през ВСВ! Чак Горбачов призна, че са ...28 милиона! 6 милиона разлика за тях нищо не са! Ще дойде време , когато и Кремъл ще си признае и за истинските жертви! За Катин ги чакахме повече от половин век да си признаят!