ISW: Руските войски настъпват по цялата фронтова линия

Инициативата е върната след контраофанзивата на Украйна
27 фев 2024 11:43, Петър Бойчев
174
ISW: Руските войски настъпват по цялата фронтова линия
Снимка БГНЕС

Руските войски са си върнали инициативата по цялата фронтова линия в Украйна и са в състояние да водят настъпателни действия когато и където си поискат. Това се казва в доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), съобщава УНИАН.

Анализаторите подчертават, че руснаците са си върнали инициатива след контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), което започна през юни 2023 година. Сега, както предполага институтът, командването на силите на Москва ще може да определя времето, мястото и мащаба на бъдещите настъпателни операции на територията на Украйна.

В същото време експертите подчертават, че ако ВСУ активна отбрана по цялата линия на фронта през 2024 година, то самите те ще се откажат от стратегическата инициатива в полза на  Руската федерация. Войските й ще могат да маневрират с резерви и да определят как и къде да разпределят ресурсите, принуждавайки Украйна да предприема отбранителни действия, докато Москва запазва стратегическата инициатива.

Анализаторите предполагат, че украинските войски биха могли да лишат Русия от тези способности, ако имат достатъчно способности да проведат свои собствени настъпателни операции тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
6
 
! Отговори
Ти да видиш преди 6 месеца
До Анонимен 50, май не пишеш от Крим? Или греша? СИгурно от Крим пишеш, ама ние не трябва да знаем. Ха-ха! Три дня минаха преди две години, а Крим си е руски, а?
52
18
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 6 месеца
УКРАЙНА СИ ЗНАЕ МНОГО ДОБРЕ, ЧЕ ПРИ ТРЪМП Е ИЗГУБИЛА ЗАТОВА ДО ИЗБОРИТЕ Е ДОБРЕ ДА СЕ СЪСРЕДОТОЧИ В ИЗТРЕПВАНЕТО НА ПУТИНИСТИ КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ!
51
0
 
14
 
! Отговори
До гротинетките преди 6 месеца
Скоро тротинетките като Зозо и подобни укрозащитници ще бъдат купени на публични места.
50
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Денков Caпунджи, четеш ли какво станало в Украине докато си носил мечове за Зеленуто
49
0
 
13
 
! Отговори
Обяснявам преди 6 месеца
До @ @ @ Елементарен ход. Така показа на същото това НАТО, че даже и обединено от него, за нищо не става.
48
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
храна за тролейбусите на Мутрофанова, дерзайте товарис4и :))) вече 2-ра година превземате Киев за 3 дня
47
24
 
7
 
! Отговори
Възраждане - АПЕЛ преди 6 месеца
Да помогнем на руските братушки като им изпратим безвъзмездно голямо количество черни чували и памперси ....
46
3
 
22
 
! Отговори
БАНко преди 6 месеца
НАТООООООВЦИ , КОМЕНТИРАЙТЕ ИСТИНИТЕ ЗА ОСТАТЪЧНА УКРАЙНА !!! ДОРИ НАТОВСКАТА ПРОПАГАНДАТА И ЦЕНЗУРА НЕ ОТРЕЧЕ ПОБЕДАТА НА РУСИЯ !!!
45
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ееее нали Денков обясняваше как Русия е бита, онзи ден? А, то какво излезе? Нали на Руснаците им свършиха ракетите, танковете и камионите през Април 2022ра? Нали ремонтираха техника с части от хладилници? Нали икономиката им беше срината от санкций? Нали Русия беше изолирана от целият свят? Нали САЩ и ЕС щяха да поддържат Украйна напълно? Нали техниката на Русия беше трошки а Руснаците бяха пияници с нисък морал? Лощото е че има хора които още не проумяват, колко ги лъгаха и продължават да лъжат
44
2
 
16
 
! Отговори
Макрон преди 6 месеца
Зе, мобилизирай де що има останал мъж между 12 и 65 години, като свършат и те, ние ще ви пратим войски на помощ. Не бой са, ножа е дървен!
43
3
 
18
 
! Отговори
Любэ - Давай за преди 6 месеца
Мы наступаем по всем направлениям, танки, пехота, огонь артиллерии.Нас убивают, но мы выживаем и снова в атаку себя мы бросаем.Давай за жизнь, давай, брат, до конца, давай за тех, кто с нами был тогда.Давай за жизнь, будь проклята война, помянем тех, кто с нами был тогда.Давай за них, давай за нас и за Сибирь, и за Кавказ,За свет далеких городов и за друзей, и за любовь.Давай за вас, давай за нас и за десант, и за спецназ.За боевые ордена, давай поднимем, старина.
42
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Американците просто отразяват фактите. А тук феновете Слава Украини се отдават на патетичен блян как щели всичко да превземат и победят, с абрамси, тауруси, милиони снаряди и пр помощи. Моля? Най ми допадна това за европейските сухопътни части. Къде ги тия? Около Париж могат и да ги съберат.
41
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 40.Е това е прякор на Сирски и май щото унищожава украинците като мухи
40
15
 
10
 
! Отговори
Хурков преди 6 месеца
Хитлер в края на 44та също бе преминал в настъпление.
39
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Според мен ЕС всъщност искат да унищожат Украйна като държава и хитро им подхвърлят някакви оръжия. Страшни хитреци са европейците :D
38
15
 
10
 
! Отговори
вече и в ГИНЕС преди 6 месеца
ГРУЗ 200 - най-масовото средство за дислокация на руските войски.
37
5
 
22
 
! Отговори
Атлантик преди 6 месеца
Скоро ще готвим зеле.Обмисляме само как.
36
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 36 Е ти тия за българи ли ги броиш или платените тролеи на разни НПО-та
35
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 34 Да само дето НАТО е хартиен тигър без Америка пък те в Америка се оказа,че си имат други проблеми и те така
34
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Раберете булгерианс! Няма как една държава да очаква да спечели и най ограничената война когато Героите и на Украине си барат ония ми ти работи по плажовете на Слънчака а а женки Украине се драпат по ....пияни в дискотеките на същия световно известен курорт. Няма как.