ISW: Руските войски настъпват по цялата фронтова линия

Инициативата е върната след контраофанзивата на Украйна
27 фев 2024 11:43, Петър Бойчев
174
ISW: Руските войски настъпват по цялата фронтова линия
Снимка БГНЕС

Руските войски са си върнали инициативата по цялата фронтова линия в Украйна и са в състояние да водят настъпателни действия когато и където си поискат. Това се казва в доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), съобщава УНИАН.

Анализаторите подчертават, че руснаците са си върнали инициатива след контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), което започна през юни 2023 година. Сега, както предполага институтът, командването на силите на Москва ще може да определя времето, мястото и мащаба на бъдещите настъпателни операции на територията на Украйна.

В същото време експертите подчертават, че ако ВСУ активна отбрана по цялата линия на фронта през 2024 година, то самите те ще се откажат от стратегическата инициатива в полза на  Руската федерация. Войските й ще могат да маневрират с резерви и да определят как и къде да разпределят ресурсите, принуждавайки Украйна да предприема отбранителни действия, докато Москва запазва стратегическата инициатива.

Анализаторите предполагат, че украинските войски биха могли да лишат Русия от тези способности, ако имат достатъчно способности да проведат свои собствени настъпателни операции тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
11
 
29
 
! Отговори
Мечока Иван преди 6 месеца
Свалете си розовите очила господа атлантици. Победата ще бъде наша.
32
26
 
12
 
! Отговори
@ @ @ преди 6 месеца
Няма по-голям НАТО-вец от Путин - Столтенберг ряпа да яде... - Путин обедини и консолидира организацията, увеличи държавите членки с още две, а границата между Русия и НАТО се увеличи с 1 300 километра засега... Изби цялата си редовна армия и натори с нея украинските полета... Показа на целия свят каквo реално e новия ZФашизъм.. Поради това мисля, че заслужава някакъв орден или медал за заслуги...
31
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Обаче, ако обещаните от Тагарев 100 милиционерски БТР-а бяха пристигнали овреме, вместо американските Брадли-та, сега руснаците можеше да са вече на Дунав. Никой не знае как вредата от закъснялата помощ може да се превърне в истинска помощ. И изобщо, със съюзници като Урсула, Мишел, Борел, Макрон и Шолц, за нашите доморасли всезнайковци да не говорим, на Украйна не й трябва кой знае колко за да се сгромоляса по-безнадежно.
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До АнонимеН Е да де ,ама и британците вече режат украинците щото неща нямали пари,та остана ти да даваш ,ако имаш
29
25
 
8
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 6 месеца
В следващата Украинска контраофанзива едно рамо ще ударят и Европейските сухопътни части. С Русия е свършено. Загуби войната
28
15
 
3
 
! Отговори
Тръпков преди 6 месеца
Ако бяха с тези темпове и през ВСВ още щяха да превземат берлин. Западняците вярно че не са длъжни да помагат на украйна, и също е вярно че доста помогнаха, но сега започнаха да се извъртат като змиорки, особенно след като видяха че дори бедна украйна може що годе да противостои на "самая магучея втарая" в мире. разбраха че путин може да преземе само територии които нямат голямо значение за запада.
27
17
 
11
 
! Отговори
рушистан преди 6 месеца
Говорят си две рускини. Едната: "Моя го пукасяха в Украйна, дадоха ми бяла Лада и 3 купона за безплатен обяд в градския стол. Нищо особено, но все си е аванта, хехе". Другата отвърнала: "Моят пък се прибра жив от фронта... дано чумата го тръшне н1щожеството".
26
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тези ISW последни потвърдиха очевидното. Войната е към края си и малко неща ни делят от мира. Едно от тях е управляващите военнолюбци, които от страх да не бъдат съдебно преследвани заради политиката си са се вкопюили във войната като удавник за сламка. Лошата новина за тях обаче е, че хората за война свършиха (поне в Украйна). Затова има разни налудничеви идеи други държави да пращат войници в Украйна. Не че ще стане или би променило развоя на събитията, но все за нещо трябва да говорят.
25
23
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 6 месеца
ВЯРНО Е !! ВРЕМЕ Е ДА СЕ ДАДЕ ПОВЕЧЕ ОРЪЖИЕ НА УКРАЙНА ЗА ДА СМАЖАТ ПОРОБИТЕЛЯ!
24
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Напролет Украинската контраофанзива ще е съкрушителна. РуZkата армия ще бъде смазана и изтласкана до покрайнините на Москва! Благодарение на изтребителите Ф16, Немските крилати ракети, 1 милион 155мм. снаряда и танковете Ейбрамс от САЩ.
23
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Злите хлапета САЩ и Европа си поиграха с играчката Украйна. Време е да я захвърлят в калта, счупена.
22
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
скоро скоро.....като киев за три дни. Нали, глистак? :))))))
21
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ето това е началото на Края на измислената държава "Украине". Скоро няма да е нито "крайна" нито "украйна" още по малко "централна" а ще бъде "нулираная". Работаем по целям.
20
2
 
25
 
! Отговори
Интересно... преди 6 месеца
...руснаците мачкат вече няколко месеца след краха на контранаступа, а добре осведомените американци чак сега забелязаха този факт....
19
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
хохохххх, сериозна разлика между настъпват и опитват настъпателни действия. Второто завършва с наторяване на земята. :)))))))) междувремнно световната бензиностанция раша, спря износа на биндзин. :))))))))
18
2
 
24
 
! Отговори
Бумм преди 6 месеца
Първият унищожен танк "abrams"в Украйна.politikus.info
17
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Както четем, братята американци констатират, че нещата на фронта полека-лека се връщат към нормалния и логичен път на развитие. Политическите последици са следните: След като за 2г западът се лиши от 600 млрд-а, военна помощ+икономически загуби, като постигна забавяне на украинското поражение, по-вероятно е да се откаже от поне още толкова напразни харчове предвид увеличаващите се проблеми.
16
1
 
38
 
! Отговори
Капитан Америка преди 6 месеца
След дългогодишно раследване НАТО откри че Путин е руски шпионин.Който работи за Кремъл.
15
3
 
32
 
! Отговори
Изречението преди 6 месеца
"Анализаторите предполагат, че украинските войски биха могли да лишат Русия от тези способности, ако имат достатъчно способности да проведат свои собствени настъпателни операции тази година." ме уби :D И аз бих могъл да бъда на някой остров и да си вея крачолите... ако имах милионите, с които да си позволя тоя безгрижен живот. Та и украинците биха могли ако биха могли ама не могат.
14
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Зельо каза ли, че победата е близо? Каза.