Владимир Путин готви военна офанзива през лятото?

Валерий Тодоров: Може да се очаква по-твърда външна политика от Русия
Обновена: 15 май 2024 09:37 | 15 май 2024 08:29, Елка Василева
381
Владимир Путин готви военна офанзива през лятото?
Валерий Тодоров. Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин готви военна офанзива през лятото. Това каза пред bTV журналистът Валерий Тодоров, който е бивш кореспондент на БНР в Москва.

Още по темата
„От цялата рокада, която руският президент Владимир Путин направи в правителството, е очевидно, че се засилва военнопромишленият комплекс. Мисля, че Русия наистина влиза в един мобилизационен режим, тъй като ключовите фигури, които оттук нататък ще определят политиката и линията на войната, са свързани с именно с военнопромишления комплекс“, поясни той.

За него не е изненада, че Сергей Шойгу напусна поста си. „Отдавна вървяха такива слухове, но все пак той в момента заема един достатъчно висок пост като председател на Съвета за сигурност и ще продължи да бъде в пряк контакт с Владимир Путин – те са много близки“, каза още той.

Валерий Тодоров коментира и фигурата на Андрей Белоусов. „Той е известен с това, че е добър организатор и ефективен управленец. Има добър имидж в обществото и тъй като той е цивилно лице, вероятно ще се занимава с всички въпроси от стопанската част на войната, на армията и на страната“, посочи журналистът.

Той припомни също така, че генерал Валерий Герасимов остава на поста си. „На мястото на Белоусов като вицепремиер пък застава Денис Мансуров, който също е свързан с военнопромишления комплекс и то най-вече с ракетите и космическите технологии. Петима губернатори също бяха изтеглени на по-високи постове в правителството и в президентската администрация“, каза още той.

Според него може да се очаква една по-твърда политика във външен план, както и концентриране на всички усилия към една евентуална военна офанзива.

„Путин ще се опита да провежда оттук нататък една политика на свършените факти, т.е. „това, което сме взели, то е наше и нека сега да преговаря по-нататък“. За мен това е резултат от погрешното тълкуване на резултатите от Студената война – те не бяха изтълкувани като победа на демокрацията над автократизма, а като победа на една страна над друга“, каза още Валерий Тодоров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
7
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
незнам що не виждам статии за американската хиперзвукова ракета мейко, и за новия двигател на локхийд, който може да поддръжа скорост 11 пъти над тая на звука. вместо това - булави и валерИЙ тодоров. дано следващия експерт да не е Цирконий Конституциев
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Евразин Алахакбаров "китай с 30 процента електроенергия от зелени източници не замръзва" ---------------- само за справка - Китай всяка седмица отваря поне 2 теца на въглища.. от типа на мариците.. пък вие си продължавайте с песните за перките.
20
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какво го питате тоя,той е комунист, сътрудник на ДС и КГБ.Щяло да има офанзива,То руския режим бере душа,Западът да напъне едно рамо е тоя гнил стобор ще се срути.
19
3
 
0
 
! Отговори
Еееее преди 4 месеца
Колко диванни експерти, поклон
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен18 Да се молим за здраве и дълголетие на руските слуги? Алеле, ама верно ли? А не искаш ли и цветя на Ленин да занесем?
17
7
 
3
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 4 месеца
До Анонимен14 проблема индотатарино е, че до 10 години ще умре мкс. от естествена смърт. през тия 10 години всички останали ще са извадили въглеродните горива от пазарлъка, тъй като ще имат алтернативни източници. а щом китай с 30 процента електроенергия от зелени източници не замръзва, няма да замръзне и угнилия запад. китайците са собственици на лъвския пай от украинската индустрия и енергетика, и всеко ракетно попадение се пише на сметка. работата хич не е розова за брацката дръжава.
16
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пурин закопа Русия. Сега тече предсмъртната агония.
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя мяза на маумут абасс какви нагли подлизурковци бивши членове на БКП
14
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Само зрителите на бтв, нова и канал1 все още си мислят, че храбрите безсмъртни хохали все още побеждават, а Русия тепърва ще започва да атакува... ако не беше жалко щеше да е смешно.
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Още един платен евроатлантик ,имаше интервю с путин ,каз че няма няма да напада никой ,но ако сащ и ЕС продалжават да се месят в Украйна ще си понесат последствията )
12
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Колко метра останаха до Киев?
11
3
 
4
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 4 месеца
До Ром"сварели тодоров говори на нещо средно между жаргона на номенклатурчик от едно време, и деветдесетарска олимпийска надежда: предлага вчерашния вестник за свой анализ, цитира общоизвестни факти като някакви титанични открития, и обилно поръсва с "ще си взема", "което си е мое", "за мен кво ше има" и други от сорта. #нация техническа. що он еър и инвестор дават трибуна само на "научни сътрудници" нема да питаме.
10
1
 
17
 
! Отговори
Ром"с преди 4 месеца
Интенресно,а Валери Тодоров какво предлага..всичко да се предаде на Украйна заедно с Крим.Той нали не мисли тъй,а просто говори това което трябва да говориза да си плаща ипотеката ,защто ще остане без работата.Естествено е ,че Русия с разместването на министрите се готви за дълга и изтощителна война със Запада и САЩ на територията на Украйна,аз се чудя защо досега вярваха в "демократичните ценности " на Лондон и Вашингтон..едните няма да отстъпят -другите няма да се съгласят=3СВ
9
3
 
5
 
! Отговори
Гениялно преди 4 месеца
Еха, какво прозрение! Аферим, беееее )))
8
6
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
До Абен Орбан много е противопоказно вече да слагаш русия и китай в един абзац, не в едно изречение. само от унищожените "украински" заводи и електроцентрали другаря си е толко назаде с парите че не езерото байкал, москвабад ще втечни и бутилира като го подразнят още малко
7
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Западът вече губи на всички фронтове. Щатитите и Русия действат съвместно и в пълен синхрон за унищожението на Европа-играят си на доброто и лошото ченге. След тази война Европа се разпада. Съмнявате ли се-Щатите ги накараха да се откажат от руските ресурси, да приемат милиони от Африка и Азия, бегълци от техните войни, издърпаха не само производствата, но и специалистите . Не е нужно да си прозорлив, за да разбереш какво се случва
6
4
 
18
 
! Отговори
читалище заря преди 4 месеца
защо всички "експерти" дето ги дават по он еър имат вид като се едно са пили водка до три сабале и са си легнали с костюма с който са в ефир?
5
5
 
1
 
! Отговори
Абен Орбан преди 4 месеца
И Путин го налазиха,бели якички, Шойгу отива в Швейцария да брои пачките, Русия влиза в световния бизнес по друг начин, Китай ще сложи край на конфликта в Украйна на есен.
4
5
 
4
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 4 месеца
валерий, серьожа, владислав се прекрасни български имена. руснаците имат поговорка "ако ставаше нещо от него, родителите му да не са го кръстили валера"
3
10
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
Много ми е интересно кой ше дават по телевизора, като измрат тия деветдесетарски нафталини.