Фараж: Зеленски да търси мир, рискува да загуби всеки млад украинец

Лидерът на "Реформирай Обединеното кралство" не отстъпва от становището си
Обновена: 26 юни 2024 18:13 | 26 юни 2024 17:30, Елка Василева
308
Фараж: Зеленски да търси мир, рискува да загуби всеки млад украинец
Снимка: архив, БГНЕС

Владимир Зеленски трябва да търси мир "или рискува да загуби всеки млад украинец", заяви лидерът на "Реформирай Обединеното кралство" Найджъл Фараж, цитиран от вестник "Таймс".

Лидерът на "реформаторите" вече беше остро критикуван за думите, че "Западът е провокирал Русия за войната в Украйна“, но той отказва да отстъпи от становището си, предаде кореспондентът на БНР.

Още по темата
В ново изявление Фараж посочи, че Украйна трябва да се съгласи на мирно споразумение с Русия или да рискува много млади украинци да бъдат убити. Той допълни, че в интерес на мира президентът Зеленски трябва да преосмисли амбицията си да си върне всички територии, изгубени от нашествието на президента Путин.

Фараж също така отправи нова атака срещу бившия премиер Борис Джонсън за отхвърлянето преди време на перспективата за мирно споразумение, в резултат на което са дадени много жертви. Преди това Джонсън обвини Фараж в "отвратително от морална гледна точка" повторение на оправданието на Путин за нахлуването в Украйна, докато източник от кабинета на Зеленски реагира с думите, че "вирусът на путинизма, за съжаление, заразява хората".

Лидерът на "Реформирай Обединеното кралство" каза, че са необходими по-големи усилия за посредничество в преговорите между Украйна и Русия и че Великобритания и други западни съюзници са нереалистични в подкрепата си на целта на Зеленски да отблъсне нахлуващите сили обратно в Русия. Той отбеляза, че възстановяването на кримска територия ще бъде "невероятно трудно".

След като беше посочено, че крайната амбиция на Зеленски е да си върне всички територии, взети от Русия, Фараж коментира: "Е, може да не останат млади мъже в Украйна".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от Русия
Русия и Украйна си размениха по 90 военнопленници
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Колко още милиарда трябва да налее запада, докато осъзнае, че ситуацията е патова. Без пряка намеса на Нато, Украйна няма шанс да си върне земята. А намеси ли се Нато, цялата планета отива на кино.
173
4
 
9
 
! Отговори
Боби преди 6 дни
До Истината Алтернативата е Москва изтребва Военните на Киев докато най-накрая не остане никой на бойното поле и след това завзема цяла Украйна заедно с останалото население. Путин го каза на дневен ред е дали ще я има Украйна като Дъжава...
172
4
 
7
 
! Отговори
БАНко преди 6 дни
САМО НАТООООООВЦИТЕ НЕ СИ ДАВАТ СМЕТКА , КАК УНИЩОЖАВАТ ОСТАТЪЧНА У-КРАЙНА !!! ИЛИ ТОВА Е ЦЕЛТА ???
171
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Всички клоуни са прави! Затова гласувате за подполковника!
170
10
 
4
 
! Отговори
Руснак националист преди 6 дни
НИКАКЪВ МИР ДОКАТО ТЪПУТИНИСТИТЕ В УКРАЙНА НЕ БЪДАТ ИЗТРЕПАНИ ДО ПОСЛЕНИЯ :D
169
0
 
3
 
! Отговори
БВП 2023 преди 6 дни
САЩ, Китай, Япония, Германия, Индия..... 10.Бразилия!
168
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ами като погледнем трезво на ситуацията, този клоун все пак е прав. Вече на всички е ясно, че украинците най-малкото нямат шанс да си върнат загубеното. Единствено може да задържат с триста зора сегашното положение и то ако западните икономики постоянно им наливат едни милиарди. И естествено, с цената на все повече жертви, докато съвсем си обезкървят нацията.
167
2
 
1
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 6 дни
И КВО ПРАИ ПАЛАЧИНКАТА ? АИДИ ОФЦЕ ПОФТАРАИТЕ ! МИ НЕМА ГО ЗЕЛЕ !
166
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Този вместо да го гонят с камъни навсякъде, деббилните инглизи забравиха и пак тръгнаха да му вярват. Не мога да си го обясня това. Явно хората обичат да бъдат лъгани и да им се разправят приказки за лека нощ.
165
7
 
5
 
! Отговори
Истината преди 6 дни
С други думи Фараж призовава Украйна да капитулира пред агресора. Това е нагло, цинично и неморално.
164
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Много ФАБ, паднаха из белгородските села!
163
3
 
7
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 6 дни
БЛИЗО Е ДЕНЯ КОГА ШЕ ПИШЕТЕ Я ЛУБЛУ ТЕБЯ ПУТИН ! И ТО НА РУСКИ С КИТАИСКИ АКЦЕНТ !
162
5
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 дни
До Зозо Ти просто представяш ли си какво е ФАБ 1500 без да изпадаме в различните модификации? Класическия ФАБ 150 има на борда си Хексоген с мощност 800кг ТРОТИЛ за справка Ръчна Граната Ф1 има взривно вещество с еквивалент 50гр ТРОТИЛ или да си го кажем на най-*** език една ФАБ 1500 е колкото 16000(ШЕСНАДЕСЕТ ХИЛЯДИ) РЪЧНИ ГРАНАТИ.
161
0
 
2
 
! Отговори
До АТАКАМС преди 6 дни
Морската вода е хладна още, но става за къпане. Пълно е с туристи. От долу Камчийски пясъци до горе Албена, плажовете са 50% пълни.
160
6
 
4
 
! Отговори
Запознат преди 6 дни
Това го казва кремълският лакей, който изкара UK от ЕС в угода на москва! Долен продажник и ***!!!
159
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
В резултат на брекзит, Индия задмина метрополията!
158
3
 
5
 
! Отговори
Работата стана преди 6 дни
Като при хан Крум Като не щеш мира на ти секира
157
9
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 дни
и мари льо ПУТИНЕН ИСКА УКРАЙНА ДА СКЛЮЧИ МИР С ТЕРОРУСКАТА! НО НА КОЙ МУ ПУКА ЗА МНЕНИЕТО ВА МАРИ ЛЬО ПУТИНЕН ПОРЕДНИЯ ПОЛИТИК БЕЗ ВЛАСТ!!!! ДОНАЛД ТРЪМП И ТОЙ ИСКА УКРАЙНА НА КОЛЕНЕ ПРЕД ТЪПУТИНИТИТЕ ДА ГИ МОЛИ ЗА МИР АМА И ТОЙ Е ПОЛИТИК БЕЗ ВЛАСТ :D АМАН ОТ УСТАТИ ПОЛИТИЦИ БЕЗ ВЛАСДТ :D
156
4
 
11
 
! Отговори
Малко за политика преди 6 дни
На Запад и особено във Великобритания още не са готови да признаят, че войната в Украйна беше предизвикана от намесата на САЩ и европейските им сателити. Всеки, който, като Фараш каже нещо подобно, е нападан яростно. За евроатлантиците тази л'ъжа, че Путин не е бил провокиран да започне войната е "свещена".
155
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Този е британската Джуна!