Фараж: Зеленски да търси мир, рискува да загуби всеки млад украинец

Лидерът на "Реформирай Обединеното кралство" не отстъпва от становището си
Обновена: 26 юни 2024 18:13 | 26 юни 2024 17:30, Елка Василева
308
Фараж: Зеленски да търси мир, рискува да загуби всеки млад украинец
Снимка: архив, БГНЕС

Владимир Зеленски трябва да търси мир "или рискува да загуби всеки млад украинец", заяви лидерът на "Реформирай Обединеното кралство" Найджъл Фараж, цитиран от вестник "Таймс".

Лидерът на "реформаторите" вече беше остро критикуван за думите, че "Западът е провокирал Русия за войната в Украйна“, но той отказва да отстъпи от становището си, предаде кореспондентът на БНР.

Още по темата
В ново изявление Фараж посочи, че Украйна трябва да се съгласи на мирно споразумение с Русия или да рискува много млади украинци да бъдат убити. Той допълни, че в интерес на мира президентът Зеленски трябва да преосмисли амбицията си да си върне всички територии, изгубени от нашествието на президента Путин.

Фараж също така отправи нова атака срещу бившия премиер Борис Джонсън за отхвърлянето преди време на перспективата за мирно споразумение, в резултат на което са дадени много жертви. Преди това Джонсън обвини Фараж в "отвратително от морална гледна точка" повторение на оправданието на Путин за нахлуването в Украйна, докато източник от кабинета на Зеленски реагира с думите, че "вирусът на путинизма, за съжаление, заразява хората".

Лидерът на "Реформирай Обединеното кралство" каза, че са необходими по-големи усилия за посредничество в преговорите между Украйна и Русия и че Великобритания и други западни съюзници са нереалистични в подкрепата си на целта на Зеленски да отблъсне нахлуващите сили обратно в Русия. Той отбеляза, че възстановяването на кримска територия ще бъде "невероятно трудно".

След като беше посочено, че крайната амбиция на Зеленски е да си върне всички територии, взети от Русия, Фараж коментира: "Е, може да не останат млади мъже в Украйна".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от Русия
Русия и Украйна си размениха по 90 военнопленници
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Брей, още един пу*ти*нист изпълзя. Интересно какво щеше да пее ако на неговата страна й се налагаше да отстъпва незаконно окупираните територии. Дали също толкова хрисим и сговорчив щеше да е?
194
8
 
9
 
! Отговори
от ЮК преди 4 дни
Руска OTрепка и политически тpyп
193
1
 
2
 
! Отговори
До Юлиян преди 4 дни
Вучка, жив ли си?
192
2
 
1
 
! Отговори
Юлиян преди 4 дни
Послушайте Боби!
191
2
 
2
 
! Отговори
До Боби преди 4 дни
А, как те излъга подполковника?
190
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Фиркаж е много умен и прави задълбочени анализи!
189
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 дни
До Зозо Съветвам те да отвориш ТЕЛЕГРАМ(Единствената медия без цензура) да намериш блогера "Саня во Флориде" Руснак емигрирал преди десетилетия в САЩ, Който си е платил медиен достъп. Фирма събира всичко от интернет от всички страни и му го стоварва като сводка(с геолоциране). Има дигитална карта където се посочва че това Населено място е завзето от еди кой си само ако има ОЧЕВАДНИ(Видео с Геолокация и официални изявления от двете страни) доказателства. Да В Харков РФ почти не се движат НО??????
188
6
 
8
 
! Отговори
Руски Трол преди 4 дни
От 1 месец не сме превзели нито едно село в Украйна. А укрите ни изтикаха от Волчанск. Голяма катастрофа ....
187
4
 
5
 
! Отговори
НАЕБАНко преди 4 дни
До Боби/ РАЗПОРЕТИНО НАВРИ СИ КВОТО ЩЕШ В РАЗПРАНИЯ ПУТИН И АМАН ОТ ТЪПОТИЯТА ТИ
186
8
 
11
 
! Отговори
До Зозо преди 4 дни
Всеки ден Русия унищожава натовска техника и въоръжение. Това изтощава все повече и повече Алианса. Бавно и сигурно РФ върви към постигане на целите си. Тези, които питат колко села превзеха руснаците, нищо не разбират. Путин не бърза. Европа и САЩ го закъсват със всеки изминал ден.Води се война на изтощение и украинската икономика е на ръба на колапса. Киевският режим не е в състояние да осигури енергийната сигурност на страната, а обществото е против мобилизацията.
185
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Шойгу и Герасимов са отишли да реват на Путин за да им направи двойници и те искали пък
184
9
 
6
 
! Отговори
Филип Киркоров преди 4 дни
Путин е разведен, бездетен, няма никакви жени покрай него, инжектира си ботокс и си епилира тялото. Скоро ще си имат сладко бебче заедно с Димон Медведев.
183
6
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 4 дни
До Боби.... Къде настъпва Путин бре, мaлoyмниk??? За три години е на 20км. от гр. Донецк. Пий ги тези хапчета! Всеки ден настъпвал Путин?!? Клоун.
182
4
 
4
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 4 дни
ТРУМПО ША СМЕНИ ПАМПЕРСА НА ДЕДО НА ОФИСИАЛНА ЦЕРЕМОНИА ! ЗЕЛЕ ШЕ РЕВЕ ЗА ЖОНА СИ ! А МИЛЯРДИТЕ ЦРУ ГИ ВАДИ ОТ ГЗО ВИ ! КРАИ ! МОЕ СИ ПИШЕТЕ КОЛКО Е ЛОШ ПУТИН КОЛКО ИСКАТЕ ШО Е ДЕМУКРАЦИА !
181
7
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 дни
До ФАКТ Войските на Путин настъпват само там където преди това са минали поне 3 метли ФАБ, Солнцепек и накрая Касетни бомби. Обикновено на позициите има само умиращи ранени Украински военни...
180
2
 
2
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 4 дни
ОФЦЕ А ЛЕГАТЕ АКО СТЕ АПНАЛИ НА ПУТИН ФАБШОТО !
179
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 дни
До БВП 2023 ПАК И ОТНОВО Ако Смяташ БВП в долари за коя да е страна освен САЩ - ЛЪЖЕШ (дори теоретично не може да се сметне реалната БВП при конвертиране в друга валута и плаващ курс) Смятай по по-вжния параметър БВП по ПС(по покупателна способност)
178
7
 
4
 
! Отговори
ФАКТ преди 4 дни
МИР НЯМА ДА ИМА ДОКАТО НЕ МИНАТ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В ФАЩ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА. А ДОТОГАВА ПО ГРАФИК ДА СЕ ПРИГОТВЯТ ЗА ТРЕПАНЕ НЯКОЛКО ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ТЪПУТИНИСТА НАМИРАЩИ СЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА УКРАЙНА ОСОБЕНО КРИМ :D
177
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Пази му се място в Газпром! Като неутралния, независим Тъкър!
176
5
 
1
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 4 дни
До ЛГБТ+Рашистан ТЕ ФАБНЕМ УГЗО РАИСКИ !