Украйна трябва да мобилизира 200 000 души до края на годината

Военните извършват проверки по улиците
2 юли 2024 08:52, Петър Бойчев
127
Украйна трябва да мобилизира 200 000 души до края на годината
Снимка БГНЕС


Недостигът на войници е изключителен проблем за Украйна. Армията трябва да мобилизира 200 000 души до края на годината, се твърди в публикация на Die Welt.

Германската медия отбелязва, че страната е разширила мобилизацията, а военните извършват проверки по улиците. В градове като Киев някои мъже на възраст над 25 години, които въпреки указанията не са се включили във военния регистър и се страхуват от военна повинност, почти не излизат от къщи, пише Фокус.

"За да компенсира загубите и да сформира нови бригади, Украйна се нуждае от поне 50 000 нови войници на тримесечие и общо 200 000 до края на тази година", отбелязва Die Welt. Германската медия е научила от европейските кръгове по сигурността, че през последните месеци Украйна далеч не успява да постигне тези цифри.

Полковник Маркус Райзнер, началник на Института за подготовка на офицери към Терезианската военна академия във Виена, смята, че нуждата от нови войници е още по-голяма. От 2022 г. насам Украйна е загубила голяма част от бойния си опит, е обяснил той. "Освен това много от останалите войници са в нестабилно физическо и психологическо състояние, тъй като армията почти не е в състояние да извършва ротации", е заявил Райзнер.

На фона на недостига на войници Украйна е започнала да набира затворници. Наборната служба се основава на нов закон, приет от украинския парламент през май. Според този закон затворниците могат да бъдат освободени предсрочно, за да се присъединят към украинските въоръжени сили по договор. Това се отнася например за осъдените за трафик на наркотици, насилствени престъпления и някои убийства. Затворници, осъдени за умишлено убийство на две или повече лица, сексуални престъпления или тежки корупционни престъпления, не могат да се включат в програмата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от Русия
От болницата директно на фронта: Руски войници се бият с патерици
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
3
 
! Отговори
До 86 преди 4 дни
Ами ,аз като гледам поне от мойте наблюдения едни и същи хора я пишат ,за да се създава интрига
87
1
 
4
 
! Отговори
До 84 преди 4 дни
Ами може би нямаше да е нацист ,ако тия се бяха научили да работят нормално,а не да гледат да гепят нещо
86
1
 
2
 
! Отговори
До 85 преди 4 дни
Простотията не бива да се толерира. Ни украинска, ни руска.
85
2
 
11
 
! Отговори
До 82 преди 4 дни
И що бе ,те като са такива са длъжни да харесват украинската наглост и простотия и тя не е само тук.Я ходи по морето и ще видиш,че там украинците се държат по абсолютно същия начин като и говорят по същия начин както тук
84
10
 
1
 
! Отговори
До 83 преди 4 дни
Така работи и руската армия. И кой е в такъв случай нацист ?
83
1
 
6
 
! Отговори
FMC преди 4 дни
ДвеЦта хиляди може да им дадем от Столипиново, Филиповци, Селеметя и тем подобни български региони.
82
0
 
0
 
! Отговори
До Въх преди 4 дни
Съмнявам се, лекари и инжинери въобще да списват в днес бг. И аз не съм от тях. Работя за средна работна заплата, за една хуманитарна организация, която има проекти и в България. И?
81
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Е, нали загубите им бяха само 31 000!? Да минат по баровете по нашето Черноморие и ще изпълнят плана за мобилизация.
80
0
 
5
 
! Отговори
До 79 преди 4 дни
Само дето това го правят урко-зомбитата като видят,че не могат да си пробуташ украинската простотия
79
0
 
5
 
! Отговори
До 78 преди 4 дни
Само дето не аз желая смъртта на украинци и руснаци и не аз псувам в коментарите.
78
0
 
1
 
! Отговори
До 76 преди 4 дни
Само дето четеш и пишеш това което другите искаш.да видят
77
12
 
5
 
! Отговори
до 69 преди 4 дни
Въх, че си надуто. 99% от емигрантите сте тотален, ама тотален слугинаж, печелещ в чужбина на година, колкото тука сериозен ИТ спец на 2-3 седмици. Тук-таме някой лекар, архитект, програмист. Но малцинство. За тях ми е жал, за бачкотещите бачкери емигранти- не. Грамотно що-годе пишеш, може и да имаш читава професия и доход, ама читаво мислене- не. Прочее тука се сформира един сериозен хъб, каймак на обществото от отлично платени заможни евроатлантици, на които русофилите ни слугуват.
76
9
 
3
 
! Отговори
До 71 преди 4 дни
Досега още никой не ми е забранил да чета и пиша, където искам. За разлика в РФ, за да имаш мнение, трябва да прочетеш различни гледни точки. И понеже разбирам и български, и руски и украински ...сравнявам, къде какво.
75
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Това пък защо? Нали еленски каза, че хохалските жертви са само 30 000?
74
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Урко-зомбитата с тия копи пейст коментари дето ги пуска по няколко пъти на ден са доста смешни
73
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Жал ми е за украинските момчета. Да те хванат на улицата и да те пратят на сигурна смърт си е направо геноцид, украински геноцид. Явно наистина са решили да избият всички мъже и момчета.
72
0
 
13
 
! Отговори
Големия памперс преди 4 дни
Кървавият клоун Зеля и западните му куратори искат още кръв! Струва ми се, че Зеля няма успее да се порадва на придобитите блага за сметка на пролятата украинска кръв, доколкото самите украинци накрая ще го унищожат. Скоро гледах видео от улиците на украински град, в което някакъв гражданин разхвърли военни "путканджии" за армията.
71
0
 
7
 
! Отговори
До 69 преди 4 дни
Ами стой си там,а не да набутваш украинската простотия тук
70
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Укропия ойде, да се готви Полша
69
5
 
3
 
! Отговори
До 65 преди 4 дни
Когато аз бягах, България още не беше ни в НАТО, ни в ЕС. И понеже с хората, които останаха нямаме общ знаменател, няма да се върна нито аз, нито децата ми.