Руските сили извършват най-тежките си нападения край град Покровск

През последните 24 часа Киев е отблъснал 52 руски атаки
29 юли 2024 16:30, Елка Василева
146
Руските сили извършват най-тежките си нападения край град Покровск
Снимка: архив, БГНЕС

Руските сили извършват най-тежките си нападения край украинския стратегически източен град Покровск, съобщи украинската армия. Нападенията застрашават ключов маршрут за снабдяване на украинските войски, които се борят да отблъснат 29-месечното нашествие на Москва, предаде Ройтерс.

Най-ожесточени са сраженията на фронта при Покровск, заяви Генералният щаб на украинската армия, и добави, че през последните 24 часа Киев е отблъснал 52 руски нападения. Важният транспортен възел Покровск, с население от 61 хиляди души преди войната, се намира на ключов маршрут за снабдяване на други пунктове, които са под украински контрол като градовете Часив Яр (на руски Чосов Яр) и Костантиновка.

Руското министерство на отбраната съобщи вчера, че неговите сили са установили контрол над две села в източната част на Донецка област в Украйна. Двете селища се намират източно от Покровск. Киев не даде коментар по случая.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Покровск е далеч, но руснаците продължават щурма на Константиновка.
109
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Евровизионерите от Десните Бесни защо не помагат? Хиляди доброволци евровизионери трябваше да отпътуват в този тежък за братята украинци момент към Чуждестранния легион, при британците, французите, американците.
108
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Полша тренирали скрито прехвърляне на Ф16 в 404. Добре , но как ще стане това. Всеки втори трети украинец е чист руснак. Няма скрито покрито. . .
107
10
 
4
 
! Отговори
Русофил преди 1 месец
До 101: прав си, няма западна техника която да бие руските танкове в дисциплината изстрелване на купол до стратосферата. Там путлероджендърите са абсолютни шампиони. На Вовата още му търсят орехите защото като се качил в Армата тя по навик изстреляла купола и на Вовата орехите са вече някъде между Уран и Нептун.
106
1
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
пинал ли си, капитулаторе мамин благ :))))
105
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днес в Пиндостан заговориха за капитулацията на киевски режим.
104
3
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
Мачкай , Вова!!!
103
2
 
0
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 месец
дежурния сигурно всички сервитутки в люлин са му фенки, свежи лафчета и винаги усмихнат..
102
5
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
шизимба се е включил с чутовен размах, громи монархофашизма като фпв дрон тълпа наемници в африка
101
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия е най голямата по територия страна в света. Какви войни е загубила след като е с най голяма територия. Мислете малко.
100
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами браво на руските сили!
99
3
 
10
 
! Отговори
Виц за мечки преди 1 месец
Микрон отишъл на лов за мечки в Украйна. Взел със себе си верния си френски булдог. След лова се прибрал и неговата любима го пита: Защо така вониш? Разбираш ли, влязох в тъмната бърлога на мечката и изведнъж някой си сложи лапата на рамото ми. Обърнах се ... беше кучето, но физиологичният процес беше тръгнал и нямаше спиране.
98
3
 
11
 
! Отговори
Смех смех смех преди 1 месец
Мале мале, то бива ботове, ама такова чудо не е било. Царят е гол. Всички знаят каква ще е развръзката от тази война. Който още не я знае, да гледа откриването на олимпийските игри в Париж, ако не го е гледал. Жалки и смешни рептили.
97
1
 
13
 
! Отговори
Км преди 1 месец
По време на война политиците дават оръжието,богатите дават храната,а бедните търсят гробовете на децата си!
96
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин пита Шойгу "Как е прехвалената НАТО-вска техника, как са Леопардите Абрамсите, Страйкарите и т.н. Стават ли за реален бой?" ...Шойгу мисли и отговаря "Не знам, в бой не сме ги виждали как се представят, но много добре горят" хахахахаххаха Къде са Леопардите бе трансАтлантическиЛГБТ воини?
95
2
 
9
 
! Отговори
емо преди 1 месец
българсата русофобска преса нещо почна да сменя оптимистичния тон с песимистичен - вместо да пише за атаките на украинците и руските загуби, пише за "тежки" нападения на руските сили, след които скоро ще последва отстъпление и освобождаване на още територии от ДНР и ЛНР.
94
14
 
4
 
! Отговори
Русофил преди 1 месец
До 98: целият български народ ще посрещне Путин с огън, а путлероджендърите ще са в поза Путин пред Ким.
93
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До долния. Не знам кого наричаш бедни копейки но аз например не пиша за пари нито за нищо пиша си мнението. Може да съм русофил но не съм путинист. Оставам с впечатлението че русофобите сорросоидите които пишат за пари са повечето бедни момчета необразовани , но гледам философски. Не обиждам вие сте на власт все пак...
92
3
 
16
 
! Отговори
хаха преди 1 месец
Цялото НАТо с милиарди помощи с цялата си структура, оръжие, разузнаване и техника яде бой от казаци които ги бият на почивка докато си сръбват водка..Представям си ако руската армия се включи, тогава цялото НАТО ще се окъпе в кафяво. Путин дори Вагнер махна от Оссрайна, тренира си младежите как да бият НАТО мекиКитки. Детската градина на Путин направи за смях НАТО, САЩ и ГейЕвропа!
91
4
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
целия български народ ще посрещне путин на дунава, атлантиците - зад океана!