Руските сили извършват най-тежките си нападения край град Покровск

През последните 24 часа Киев е отблъснал 52 руски атаки
29 юли 2024 16:30, Елка Василева
146
Руските сили извършват най-тежките си нападения край град Покровск
Снимка: архив, БГНЕС

Руските сили извършват най-тежките си нападения край украинския стратегически източен град Покровск, съобщи украинската армия. Нападенията застрашават ключов маршрут за снабдяване на украинските войски, които се борят да отблъснат 29-месечното нашествие на Москва, предаде Ройтерс.

Най-ожесточени са сраженията на фронта при Покровск, заяви Генералният щаб на украинската армия, и добави, че през последните 24 часа Киев е отблъснал 52 руски нападения. Важният транспортен възел Покровск, с население от 61 хиляди души преди войната, се намира на ключов маршрут за снабдяване на други пунктове, които са под украински контрол като градовете Часив Яр (на руски Чосов Яр) и Костантиновка.

Руското министерство на отбраната съобщи вчера, че неговите сили са установили контрол над две села в източната част на Донецка област в Украйна. Двете селища се намират източно от Покровск. Киев не даде коментар по случая.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
7
 
1
 
! Отговори
Русофил преди 1 месец
До 94: хаха путлероджендъра пак си мечтае да е от страната на мъжа за първи път в живота си, но за пореден ще е от страната на Путин и мечтае с чужда пита помен да прави.
89
10
 
3
 
! Отговори
Русофил преди 1 месец
Отишъл Путлерини на фронта и гледа през бинокъла. Насреща вижда напредващ украинец и се примолва на слугата до себе си, Шойгу скъпи, намери ми и на мен такъв мъж, моля ти се. Какво да прави Шойгу, обикаля цяла Блатная и се завръща с едно чукча при вождицата и казва: господарка Путлерини, това е най мъжественият оркоид който намерих в Мордор, специално за вас го нося, с панделка от тоалетна хартия,че в Путлерландия тя е дефицит.
88
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От 01.08 Полша стартира оперативна игра за скрито прехвърляне на F-16 в 404.
87
7
 
9
 
! Отговори
Ще пием за победа преди 1 месец
Сто Ягнита сме подготвили, отбрани родолюбци! И хиляда литра вино. И плануваме мощен курбан. Ще пием за здравето на бай Вова и на Червената Армия! Дордето свят светува, да порят нациста! Амин!
86
2
 
7
 
! Отговори
На лов за мечки преди 1 месец
Макрон отишъл на лов за мечки в Украйна. Никой не смеел да влезе в бърлогата на баба Меца, само Макрон се решил. Влиза нашият герой, но нещо се забавил. Другарите му викат: - Какво стана Макроне, хвана ли мечката? - Хванах я здраво! - Тогава защо не излизаш? - Ама тя не ме пуска!
85
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаците искат да си смянят пола! Те масово искат да се подложат на хормонална терапия и хирургическа интервенция и да се отърват от тези омразни вторични полови белези. Обаче злият Путин като магьосник ги хипнотизира и им внушва, че видиш ли трябва да създават семейства и да правят деца. Ама къде го дават така бе аланкоолу? Ей! Има си хас Урсулата да не е бясна.
84
3
 
7
 
! Отговори
СИПНАХА МИ ЯРМА преди 1 месец
Сипнаха ми малко ярма от Козяк. Казаха ми, че Русия просто няма начин да спечели. Няма. И също, че Путин е виновен. Дойдох тук да го напиша и се връщам обратно на Козяк за вечерната дажбица ярма.
83
4
 
7
 
! Отговори
Укрите се сриват преди 1 месец
Киев е на прага на енергиен срив. Руснаците унищожават систематично електрогенериращи украински мощности, а не само разпределителни станции и трафопостове...както бе до този момент. Путин сподели с Лукашенко, че през зимата руснаците са оставили елекрогенериращите мощности по хуманни съображения... предвид болници, училища и други.
82
3
 
11
 
! Отговори
Изтръгва врати преди 1 месец
Представителят на РФ в ООН Небензя заяви: "Съвсем скоро единствената тема на всякакви международни срещи за Украйна ще бъде безусловната капитулация на киевския режим, съветвам всички вие да се подготвите за това. Очевидно Небензя загатва тема, която коментират повечето сериозни анализатори. По-ясно казано, вероятно предстои колапс на ВСУ и пълна капитулация на Зе&Ко. Руските бомби ФАБ в различните опции 500, 1000, 1500 и 3000 обърнаха ситуацията на фронта. Тежките руски планиращи бомби сринаха ВСУ. Според украински източници Fab-500 изтръгва врати от пантите на разстояние 1 км.
81
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според известната гадателка 2024 г. ще донесе множество мрачни събития, включително терористични атаки в Европа, биологични атаки и Трета световна война и с нарастването на напрежението в Близкия изток, някои от тях изглеждат плашещо правдоподобни.Тъй като Иран удари Израел, предизвиквайки ответна атака срещу Ливан, някои са загрижени, че прогнозите скоро могат да се сбъднат.Приживе Ванга предупреждава за наближаваща вълна от терор и дори предполага, че някоя голяма държава ще удари.
80
4
 
1
 
! Отговори
Русофил преди 1 месец
До 82 то това да не е на Ким или Ердоган тоягата, че да мачка? Той Вовата друго не може да смачка.
79
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днес на един товарен адрес в Дания имаше един украинец на 38 години. Каза че са му пратили повиквателна и понеже в Одеска област има къща в която живеят жена му и трите му деца. Сега след като е в чужбина щели да му вземат къщата,процедурата по отнемането траела около една година,и той се надява Руснаците до една година да превземат Одеска област. И той иска Русия да ги освободи от Зеленски
78
3
 
7
 
! Отговори
По 200 ФАБ на ден преди 1 месец
се изсипва върху главите на Киевските нацита. Лекарството е ФАБ.
77
4
 
3
 
! Отговори
Русофил преди 1 месец
Ако в индийски сериал 300 серии са едно и също действие, на едно и също място и едни и същи герой, то Путлерландия ги задмина и вече 800 епизода са на едно и също ниво.
76
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече 3 години е мъчат Украйна, а уж са непобедими и всемогъщи, явно Берлин и Лисабон ще почакат в следващите десетилетия, може тогава да е хвърлил топа всемогъщия им вожд :)))
75
4
 
7
 
! Отговори
Мачкай ги Вова преди 1 месец
Мачкай сатанягите жге.
74
5
 
1
 
! Отговори
80 броя груз 200 преди 1 месец
Обаче как ги натръшкаха вагнеровците в Мали, направо не е за вярване.
73
5
 
0
 
! Отговори
ФСБ преди 1 месец
Контранастъплението ще започне веднага след като московски цирк стигне Киев, но вече 3 години са затънали на границата и молят Ким високия да прати малко севернокорейци да ги издърпат от калта с волски каруци.
72
6
 
3
 
! Отговори
Русофоб преди 1 месец
Крайграничните руски градове ще трябва да хапнат пак американски касетъчни снаряди
71
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Горките рашки, а щели да стигат за 2 дена до Берлин и 3 дена до Лисабон, не се виждат в каква ко ч и на са се вкарали горките крепостни селяни :))