Руските сили извършват най-тежките си нападения край град Покровск

През последните 24 часа Киев е отблъснал 52 руски атаки
29 юли 2024 16:30, Елка Василева
146
Руските сили извършват най-тежките си нападения край град Покровск
Снимка: архив, БГНЕС

Руските сили извършват най-тежките си нападения край украинския стратегически източен град Покровск, съобщи украинската армия. Нападенията застрашават ключов маршрут за снабдяване на украинските войски, които се борят да отблъснат 29-месечното нашествие на Москва, предаде Ройтерс.

Най-ожесточени са сраженията на фронта при Покровск, заяви Генералният щаб на украинската армия, и добави, че през последните 24 часа Киев е отблъснал 52 руски нападения. Важният транспортен възел Покровск, с население от 61 хиляди души преди войната, се намира на ключов маршрут за снабдяване на други пунктове, които са под украински контрол като градовете Часив Яр (на руски Чосов Яр) и Костантиновка.

Руското министерство на отбраната съобщи вчера, че неговите сили са установили контрол над две села в източната част на Донецка област в Украйна. Двете селища се намират източно от Покровск. Киев не даде коментар по случая.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След 1 година ОркиССинци просто няма да има и жълтопаветниятПланктон, ще трябва да хваша пушката и да ходи да защитава наркокартела и интереса на фамилия Байдън..ако дотогава не са си сменили всички пола хахахха Новините от Фронта са като вчера НАТОфашизоидите геройски отстъпват с най мдерното умно ръжие а Руснаците позорно напредват без ракети и амуниции хахах Вярвайте чехълчета на Свободните медии хахаха
69
4
 
2
 
! Отговори
Русофил преди 1 месец
До 67: и когато те пуснаха евтините наркотици се събуди нанизан на тояга както Путлерини на Ким, отзад течеше, а отпред смърдеше. Спри ги тия евтини наркотици, че гъбата ти е станала на Путин
68
1
 
4
 
! Отговори
ФСБ преди 1 месец
А контранаступа кога ще започне?
67
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Накрая украинците ще избият всички руснаци
66
4
 
2
 
! Отговори
Русофил преди 1 месец
До 69: за времето за което путлероджендъри превземат 1 улица техните учители нацистите взеха цяла Украйна.
65
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки 30 минути нападение? Укерасите гуеми сожърутки се изкараха. да духат таратора и пълнят черно белите хладилници с вътрешни органи, отнети от тежко ранените им събратя и предназначени Ашладисване из ЕУто като Спосибок за оружок, патронок и Евронок.
64
4
 
1
 
! Отговори
Русофил преди 1 месец
До 68: ама как настъпва? Като Путлерини към на Ким Чен Ун тоягата или както в харема на Ердоган? Дай малко повече новини от канал путлероджендър днес. Ти като Путлерини лови на Ердоган тоягата ли го ловиш путлероджендър днес или като мумията на Ленин?
63
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Там ще си останат бурятите ,в донбаските степи
62
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руското министерство на отбраната съобщи вчера, че по направление Покровск, неговите сили са установили контрол над две села - Прогресс и Волчье, а днес са завзели почти напълно Веселое и са предприели настъпление към селата Желанное, Сергеевка, Ивановка. Тук руснаците постигнаха отличен темп.
61
2
 
8
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 месец
До Русофил: Какъв русофил си ти? Най-обикновен русофобски т'рол. А руската армия настъпва.
60
12
 
2
 
! Отговори
Русофил преди 1 месец
До 65: руските държавни медии са лъжлива пропаганда защото блатото е в състояние на война, наложена е цензура на всичко лошо като помилване на канибали и сатанисти завръщащи се от фронта и пуснати на воля да тероризират колхозниците които още не са заминали за месомелачката в Украйна, а просия е толкова добре икономически, че Путлерини се предлага като метреса за да получи шепа патрони от Северна Корея и Сомалия.
59
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Сът Ся, първо, откъде имаш информация за ставащото в Русия, при положение, че ЕС наложи Цензура над руските държавни медии. Второ, киевската пропаганда, ако оттам черпиш сведения, е брутално лъжлива. Трето, стотинката на гривната е копиийка, демек също е копейка.
58
10
 
5
 
! Отговори
Русофил преди 1 месец
Путлероджендърите толкова добре се справят, че вече всичко бавно и мъчително ще се измерва в руска СВО, за справка охлюва се движи с 5 СВО в година.
57
14
 
4
 
! Отговори
Сът преди 1 месец
Бедните копейки пак се надвикват с обиди в коментарите,без изобщо да разбират какво става. Обиждат на евроджендър,а те самите са такива. От де да знаят значението на думите. В Русия всичко е наред,нали копейки? Затова обикаляме на изток да търсим помощ,набираме войници,трета година буксуваме в Украйна,чакаме Тръмп да ни спре войната,че така се изложихме,няма яйца по магазините,централната ни банка спря да изнася информация и още куп..
56
2
 
1
 
! Отговори
Фюр от Ют от Т преди 1 месец
До 51 Фют. До 48. И кое ми е неграмотното ... историческите факти ли:)))))))). . . Функционалната неграмотност в комбинация с дефицити на паметта!
55
10
 
3
 
! Отговори
Русофил преди 1 месец
Егати, България строи от 40+ години Хемус и напредва по бързо от Путлерландия. С това темпо на путлероджендърите ще им трябват хилядолетия докато преполовят пътя до Киев.
54
5
 
3
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Какво правят плесенясалите мозъци в Кремъл?: Руски пропагандисти за катастрофалната логистика на фронта
53
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе имали някво значение -Русия губи време но печели територии и си връща населението.С темповете с които редуцира до края на годината ще редуцира достъпа до море,Харковска област и тя ще отпътува . А готиното е че редуцира тихомълком половината военен потенциал на Европа,редуцира и няколко хиляди военни инструктори и наемници ,аиде и ф=16 да идват че и на тях да им бутнат цената
52
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А някъде има ли информация до къде стигна контранастъплението на НАТО и Зеленски ?
51
1
 
17
 
! Отговори
До Фют преди 1 месец
Руския напуска ПСВ в началото на октомврийската революция,а войната си продължава и България е губеща в тая война и за това губи Добруджа не-грамотена уколашке и пропускаш,че пишеш срещу грамотни българи,а не украински Селинджъри,дето вярват на Америка за България или Америка за Украйна