Русия използва севернокорейска ракетна система във войната в Украйна

Тя е способна да поразява цели на разстояние над десет километра
31 юли 2024 22:30, Елка Василева
244
Русия използва севернокорейска ракетна система във войната в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Очевидно във войната в Украйна се наблюдава нова тенденция - руските въоръжени сили все по-често използват севернокорейската противотанкова система Bulsae-4 с голям обсег на действие, съобщи "Франкфуртер рундшау".

Според репортаж в украинския онлайн вестник "Украинска правда“ руските войски са започнали да използват Bulsae-4 срещу украински отбранителни позиции.

Според медията системата, която е самоходна и с дистанционно управление, е способна да поразява цели на разстояние над десет километра - дори извън зоната на видимост.

Пусковите установки на ракетите Bulsae-4 са монтирани на шасито на севернокорейската М-2010 - колесна бронирана машина с конфигурация 6×6. Информацията за точните технически характеристики на това оръжие е ограничена, но системата е оборудвана с осем ракетни капсули, монтирани във въртящ се пакет, съобщава украинската платформа Militarnyi.

Използваните ракети имат големи стабилизатори и са предназначени да атакуват горната част на бронираните си цели, където бронята е най-тънка.

Ракетите се управляват с помощта на електрооптична система за насочване, съчетана с оптична система за управление. Това позволява на потребителя да управлява ръчно ракетата по време на полет чрез видео. В резултат могат да се избягват препятствия и да се извършват точни попадения в тежко бронирани превозни средства, обяснява Militarnyi.

Сайтът съобщава също, че севернокорейската оръжейна система вече е била засечена от украинското въздушно разузнаване на един от участъците на фронта край Харков. Това показва, че системата Bulsae-4 се използва активно във военни действия, като обсегът ѝ е между 10 и 25 км. Този потенциал за далечен обсег позволява на руските въоръжени сили да атакуват украинските танкове от безопасно разстояние.

Севернокорейските оръжейни доставки за Русия вече не са рядкост. Още през юни агенция Блумбърг съобщи, че азиатската държава, която до голяма степен е изолирана в международен план, е доставила на Русия около 5 млн. артилерийски снаряда.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Зозо Кой каза че СК ракети са с кабел? Освен това дори и ти като неспециалист ще се усетиш че текста е преведен с нещо преводач буквално едно към кесим... Реално ракетата е много опасна лети относително бавно 200м/с на средна височина 200-500м и разползга с достатъчно качествена камера за да открие и атакува почти вертикално своята цел.
134
5
 
16
 
! Отговори
Бавно преди 1 месец
но сигурно фашистите стават на пюре!
133
7
 
19
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
Толкова време ни убеждаваха,че С.Корея няма нищо и там пасат трева(в буквалния смисъл),а сега реват,че Малкият Ким снабдявал Русия с оръжие!Последно?Впрочем,Кимчо би трябвало да изпрати и войски на ротационен принцип,за да придобият боен опит,както и да изпитат собствената си техника.
132
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
окрайна се превърна в боен полигон, където всеки може да изпробва своето оръжие срещу краварското... хем безплатно..
131
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно и ким е решил да изпробва своето оръжие срещу краварското в реални бойни действия... Ако трябва ще ги калибрира и ще е готов за срещу Южна Корея.. Същото направи и Иран..
130
22
 
18
 
! Отговори
смеххх преди 1 месец
Рашка потъва
129
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еврогейци, наспахте се и чакате центовете аааахахахаххаха
128
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Милиони укри умират заради егото на зеления продажен вързоп! Слава на Русия
127
14
 
19
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 1 месец
Заглавирто трябва да е "Украйна използва амерукански противоракетни системи във войната" пропагандатори жалки! Слава на Русия и г-н Путин
126
20
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Хахахааа, до там ли стигнаха Блатните? Какви са тези лампови технологии с кабел???
125
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слава на туарегите , слава !
124
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде бе невроатлантици, айде бе! Вече две години целия ви свят не може да победи една едничка мизерна армия. Само виете като койоти. *** днеска, *** утре... Скоро да сте прочели някъде Украина настъпва или Украина превзе или Украина си върна? Сигурно успехите ви са строго секретни, да не разбере Путин, че сте под Москва?
123
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ревем, та се късам за Украйна!
122
26
 
17
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Щом украйнците ги правят пумпали,представи си зачекнат ли ги американците с немски съпорт какво ще им се случи!
121
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Г-ад-ове.Унищожиха Украйна заради егото на Путин.
120
18
 
21
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
СВЕТА Е ДЛЪЖЕН ДА ПОМАГА НА РУСИЯ , КОЯТО ВОЮВА СРЕЩУ ОКУПАЦИЯТА ОТ НАТООООООВЦИТЕ НА ИЗТОЧНА ЕВРОПА !!! А СЕГА НАТООВЦЕТЕ СА НА РУСКА ТЕРИТОРИЯ !!!
119
18
 
9
 
! Отговори
Церемонията в Париж преди 1 месец
беше всъщност злокобно заклинание и магия за да се срути Русия. В Кремъл е настанал шок след като са видяли джендерасткото шоу. Говори се че няколко висши Руски генерала дори са загубили разсъдък а Руската армия е в шок. Военният woke гений Макарон измислил този пъклен план.
118
14
 
19
 
! Отговори
Травягите от НАТО преди 1 месец
НАТО щяло да използва група върли травяги да спретнат едно травецтит шоу в Киев и да прогонвт Руснаците. Психологическа война, копеуе.
117
14
 
34
 
! Отговори
Украйна използва преди 1 месец
Въоръжение за стотици стотици милиарди бълвано от ВПК на 40 държави. За това статии няма много. Обаче Русия като използва някаква система от Северна Корея, става страшен скандал. Евроатлантите са дълбоко възмутени. Прекрачечва всякакъв морал това нещо.
116
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русие бие , нато бяга страхливо !