Русия използва севернокорейска ракетна система във войната в Украйна

Тя е способна да поразява цели на разстояние над десет километра
31 юли 2024 22:30, Елка Василева
244
Русия използва севернокорейска ракетна система във войната в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Очевидно във войната в Украйна се наблюдава нова тенденция - руските въоръжени сили все по-често използват севернокорейската противотанкова система Bulsae-4 с голям обсег на действие, съобщи "Франкфуртер рундшау".

Според репортаж в украинския онлайн вестник "Украинска правда“ руските войски са започнали да използват Bulsae-4 срещу украински отбранителни позиции.

Според медията системата, която е самоходна и с дистанционно управление, е способна да поразява цели на разстояние над десет километра - дори извън зоната на видимост.

Пусковите установки на ракетите Bulsae-4 са монтирани на шасито на севернокорейската М-2010 - колесна бронирана машина с конфигурация 6×6. Информацията за точните технически характеристики на това оръжие е ограничена, но системата е оборудвана с осем ракетни капсули, монтирани във въртящ се пакет, съобщава украинската платформа Militarnyi.

Използваните ракети имат големи стабилизатори и са предназначени да атакуват горната част на бронираните си цели, където бронята е най-тънка.

Ракетите се управляват с помощта на електрооптична система за насочване, съчетана с оптична система за управление. Това позволява на потребителя да управлява ръчно ракетата по време на полет чрез видео. В резултат могат да се избягват препятствия и да се извършват точни попадения в тежко бронирани превозни средства, обяснява Militarnyi.

Сайтът съобщава също, че севернокорейската оръжейна система вече е била засечена от украинското въздушно разузнаване на един от участъците на фронта край Харков. Това показва, че системата Bulsae-4 се използва активно във военни действия, като обсегът ѝ е между 10 и 25 км. Този потенциал за далечен обсег позволява на руските въоръжени сили да атакуват украинските танкове от безопасно разстояние.

Севернокорейските оръжейни доставки за Русия вече не са рядкост. Още през юни агенция Блумбърг съобщи, че азиатската държава, която до голяма степен е изолирана в международен план, е доставила на Русия около 5 млн. артилерийски снаряда.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
5
 
5
 
! Отговори
Юлиян до 153 преди 1 месец
Какво са тия "тъ-пи-зми" дето си ги нацвъкал?Нищо не ти се разбира.Не можаха ли да намерят някой нормален,дедко ти "Сорос и син",ами са ви напускали само такива дето имате нужда от придружител.
94
7
 
2
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
Нормално ли е мaмa о тате да са брат и сестра:)))))))
93
11
 
18
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 1 месец
Не всички гейове са евроатлантици НО всички евроатлантици са гейове
92
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-зле има,ли накъде
91
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТАЗИ ВОЙНА ИЗГУБИ АУДИТОРИЯТА СИ,В ИЗРАЕЛ Е ПО ИНТЕРЕСНО
90
12
 
18
 
! Отговори
Учени преди 1 месец
Откриха,че медузите са оцелели 50 милиона години без мозък.Това даде много надежди на украинците
89
11
 
10
 
! Отговори
за 2 години СВО преди 1 месец
Стана ясно, че путинския режим е готов да положи стотици хиляди солдати, да срине до основи градове и села, за да може да ги строи на ново след победата. Уникална стратегия.
88
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
87
4
 
14
 
! Отговори
УНИЖАВАМ уркофили преди 1 месец
Набивам акъл,оправям характери,намествам всякакви чакри използвам само изпитани методи и инструменти, винкел, желязна тръба арматурно желязо
86
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** как?И днес,ли пРасия е без медал?
85
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Споко.Заложил съм на Камала 1000 паунда.
84
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много лошо се изгавриха с дедо. Затвориха го изолиран 4 дни и го изнасилваха докато сдаде на Камала. При това действащ президент. А другия циркаджия едва не го застреляха показно пред 50 хиляди души на живо.
83
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В радиус от няколко километра около вятърните генератори в почвата не остава никакво червейче, бубулечка, всичко бяга от вибрациите и ултразвука - мъpтва земя. А под соларните панели няма живот, земята там е мъpтва. И това ще доведе България до екологическа катастрофа.
82
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Два броя Ф 16 облитат бойните линии.Фиууууууу.....
81
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Строги икономии след милиарди загуби: 30 000 работни места ще бъдат съкратени. Финансовият директор на групата Левин Холе: Deutsche Bahn претърпя загуба от 1,231 милиарда евро през първата половина на годината. В бъдеще ще трябва да композираме повече влакове с по-малко хора. Групата е принудена да съкрати хиляди работни места, особено в администрацията. Общо се очаква да бъдат съкратени приблизително 30 хиляди щатни бройки.
80
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Германия ще бъде затворен най-големият завод в Европа за производство на слънчеви панели на швейцарската компания "Майер Бургер", съобщи PV Magazine. Заводът във Фрайберг, Саксония, отвори врати през 2021 г. и създаде около 500 работни места за града. Той е най-големият производител на слънчеви фотоволтаични панели в Европа. Собственикът обаче обяви намерението си да затвори завода до началото на април заради влошаването на пазарните условия в Европа.
79
5
 
9
 
! Отговори
До 123 преди 1 месец
Да, бе! Даже стоим на тъмно и не се къпем с месеци, а през зимата умираме от студ. Моля, направете фантастиката поне малко научна, за да звучите по-малко какофонично.
78
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кой спечели златен медал на 100 метра бягане на тревестити на високи токчета?
77
6
 
7
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 1 месец
украинските войски все по често използват прашки, произведени в българия според информация на онлайн изданието украинска неправда
76
6
 
10
 
! Отговори
Ей не се усещат!!!! преди 1 месец
До Резил . .Да ЯК резил е, но за евроджендърляка и краварите.Какво излиза-Руснаците млатят както и кадето набарат бягащите с какфяви дири отзад,но тежко въоръжени с модерно натовско оружие Окраински хохли,и то ги млати и попилява САМО с оръжие от изостаналите Иран и С. Корея. Да-това си е бая срамно. Другата версия е по малко срамна-Русия побеждава с по добро от натовското оръжие и по-добра организация и мотивация на воиските. Мдаа, родния евроатлантически джендърляк е неумен, ама МНОГО НЕумен!