Русия използва севернокорейска ракетна система във войната в Украйна

Тя е способна да поразява цели на разстояние над десет километра
31 юли 2024 22:30, Елка Василева
244
Русия използва севернокорейска ракетна система във войната в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Очевидно във войната в Украйна се наблюдава нова тенденция - руските въоръжени сили все по-често използват севернокорейската противотанкова система Bulsae-4 с голям обсег на действие, съобщи "Франкфуртер рундшау".

Според репортаж в украинския онлайн вестник "Украинска правда“ руските войски са започнали да използват Bulsae-4 срещу украински отбранителни позиции.

Според медията системата, която е самоходна и с дистанционно управление, е способна да поразява цели на разстояние над десет километра - дори извън зоната на видимост.

Пусковите установки на ракетите Bulsae-4 са монтирани на шасито на севернокорейската М-2010 - колесна бронирана машина с конфигурация 6×6. Информацията за точните технически характеристики на това оръжие е ограничена, но системата е оборудвана с осем ракетни капсули, монтирани във въртящ се пакет, съобщава украинската платформа Militarnyi.

Използваните ракети имат големи стабилизатори и са предназначени да атакуват горната част на бронираните си цели, където бронята е най-тънка.

Ракетите се управляват с помощта на електрооптична система за насочване, съчетана с оптична система за управление. Това позволява на потребителя да управлява ръчно ракетата по време на полет чрез видео. В резултат могат да се избягват препятствия и да се извършват точни попадения в тежко бронирани превозни средства, обяснява Militarnyi.

Сайтът съобщава също, че севернокорейската оръжейна система вече е била засечена от украинското въздушно разузнаване на един от участъците на фронта край Харков. Това показва, че системата Bulsae-4 се използва активно във военни действия, като обсегът ѝ е между 10 и 25 км. Този потенциал за далечен обсег позволява на руските въоръжени сили да атакуват украинските танкове от безопасно разстояние.

Севернокорейските оръжейни доставки за Русия вече не са рядкост. Още през юни агенция Блумбърг съобщи, че азиатската държава, която до голяма степен е изолирана в международен план, е доставила на Русия около 5 млн. артилерийски снаряда.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе на тая украинска зоологическата градина решетки не слагат ли
74
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Излязоха медицински доклади, че ваксините на Модерна предизвикват рак.
73
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия отдавна я няма. Просто, не се интересува от НАТО. Последният път, когато Владимир Путин направи голямо изявление или пресконференция за войната в Украйна, беше на пленарното заседание на Международния форум в Санкт Петербург. Започна с дълга реч за руската икономика, за BRICS и други подобни неща, за това стана дума. Русия се движи в посоката, изложена на пресконференцията. А всички останали на Запад говорят за Украйна, за Украйна, за Украйна.
72
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А медали?Колко медала спечели Русия в Париж?
71
8
 
7
 
! Отговори
ми нема паре, нема.. преди 1 месец
Германия намали наполовина помощта за Украйна.
70
10
 
9
 
! Отговори
за 2 години СВО преди 1 месец
Стана ясно, че Русия няма намерение да отстъпва и на милиметър от целите на Специалната военна операция която се провежда на територията на бившата УССР.
69
9
 
12
 
! Отговори
за 2 години СВО преди 1 месец
Оказа се, че във военно отношение Русия е подготвена да води военни действия за които НАТО далеч няма потенциал.
68
6
 
9
 
! Отговори
До 116 преди 1 месец
Ми то затуй Расияние ручат картошки, а щандовете в магазините им са aбopтиpaли, а тук, на Запад от пиле мляко, щото оранжериите ни са от 16 век. Отде ви сбират таквиз смисловци, бря?
67
11
 
14
 
! Отговори
за 2 години СВО преди 1 месец
Въпреки 18 хиляди санкции и изолации, руската икономика не само че не рухна, но се развива по-добре от западната и Русия стана първа икономика в Европа.
66
7
 
13
 
! Отговори
за 2 години СВО преди 1 месец
Стана ясно, че без приток на евтини ресурси и енергии западната икономика бавно започна да умира.
65
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с обещатаната победа над Русия, вижда ли се, вижда ли се вече след 2 години на хоризонта обещаната победа над Русия. Последователен ли е запада, последователен ли е запада в подкрепата си към Украйна?
64
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ким да дава, по-скоро да свършва тая касапница.
63
5
 
8
 
! Отговори
Фон дер Говнен преди 1 месец
Яжте червеи и насекоми и карайте колела!
62
1
 
5
 
! Отговори
До 115 преди 1 месец
Това по Нетфликс ли ти го казаха?
61
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мале тук се е събрала цялата неграмотна украинска пасмина
60
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Русия оранжериите са предимно пето поколение, но все повече навлизат и оранжерии от 6то поколение които са 100% автоматизирани и функционират 24 часа без прекъсване с изкуствено осветление през нощта, което рязко увеличава добива. В ЕС оранжериите са предимно трето поколение, с ниски добиви, но и с ниска консумация на енергия, ЕС е беден на енергии, не може да си позволи оранжерии от 4,5 и 6 поколение. Освен това няма земя, няма площи за селскостопанство, ЕС е гъсто населен.
59
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Реалист - Северна Корея е развита технологична страна и има и икономика, и технологии, особено военни. Има и космическа програма, но няма мрежа от спътници както Русия. Северна Корея има ракети, които могат да ударят САЩ, проблемът е, че не могат да ги насочват от космоса и не се знае къде ще паднат. И тук Русия може да помогне - не да лети до където падне, а да падне точно над Белия Дом.
58
5
 
10
 
! Отговори
Смях преди 1 месец
И какво сега , севернокорейските ракети бият американските . Смях
57
6
 
6
 
! Отговори
До 94 преди 1 месец
Полезните изкопаеми не се ядат. Да помислят за картошки и кукуруз, че работата на pyснятa е бyзyk.
56
7
 
7
 
! Отговори
? преди 1 месец
Време е западно оръжие да лети в Русия след като Корейски лети в Европа на 300км от Варна.