Украйна: Русия е използвала севернокорейска ракета при смъртоносен удар

Киев съобщи, че снощи е унищожил 53 руски дрона
11 авг 2024 17:40, Красимир Ангелов
274
Украйна: Русия е използвала севернокорейска ракета при смъртоносен удар
Снимка: БГНЕС

Украинските сили снощи са унищожили 53 от 57 дрона, пуснати от Русия, предаде Ройтерс, като се позова на военновъздушните сили на Киев.

Дроновете са били унищожени в различни части на Украйна по време на снощната атака, казаха украинските ВВС.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че руските сили вероятно са използвали севернокорейска ракета за нанасяне на удар в Киевска област, при който са били убити баща и четиригодишният му син.

"По предварителна информация руснаците са използвали севернокорейска ракета за тази атака – поредният умишлен терористичен удар срещу Украйна", написа той в социалните мрежи.

"Експерти пиротехници все още работят, за да установят точната информация за тази ракета", поясни Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
2
 
13
 
! Отговори
Щом е важно... преди 1 месец
А от къде ли е била доставена ракетата убила двамата полски фермера? Германска? Американска? Френска? Или то няма значеие. Патологичните лъжци и процяци от Окрайна тогава твърдяха че била "руска". Те тия окраински пънчета твърдяха и че "руснаци" са виновни за "мърдащите труупове" в Буча. И за взривения язовир, който "руснаците" взривили с Бялата Жигулка с изрязания покрив и двата варела и мина залепена с тиксо. Той и Зеления твърдеше и че не КРАДЕ от помощите докато си купуваше замъка в Англия..
152
3
 
4
 
! Отговори
Математика z преди 1 месец
Къде му излиза сметката да сваля дрон за 500 долара с ракета за 50 хиляди?
151
7
 
4
 
! Отговори
тоти преди 1 месец
Няма що...ръкета за милиони ,колко ще убият и 100 да пъснат -хиляди и какво постигат грънци...рано или късно и Путин и всички цербери по света ще идът при св.Петър!!!
150
3
 
13
 
! Отговори
бай дън али преди 1 месец
Няма държава окрайна, това е източен беларус, така пише още в летописи от времето на олександър македонски, там са и следите от първите мюсюллмани в европа
149
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаците вероятно били използвали севернокорейска ракета за умишлен удар, зелника пък вероятно случайно е навлядъл в руска територия, неумишлено......Да видим кой ще изяде боя.
148
3
 
20
 
! Отговори
До 154 преди 1 месец
Просяците от Уколандията не се научиха,че са в чужда държава и да не се обаждат от коневръза, защото обувките им сочат вратата
147
1
 
2
 
! Отговори
наско раев преди 1 месец
Само левки оле!
146
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
A какво става с Курск? Превзеха ли вече Курск?
145
3
 
20
 
! Отговори
До 151 преди 1 месец
Украинските копейки не са разбрали,че българите имаме интернет и като решим да се интересуваме има поне 5 източника на информация включително и от украинска страна и знаем много добре как строят нещата и не са чували за оная поговорка.Не се опитвай да хапеш тоя , който може да те изяде
144
4
 
19
 
! Отговори
До 152 преди 1 месец
На тая украинска психиатрия още ли няма ограда
143
7
 
22
 
! Отговори
Русия е Велика преди 1 месец
Бой и пак бой ,до последната укра.
142
12
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Ако хорошутките имаха тези ресурси с, които се хвалеха десетилетия, защо вземат ракети от СЕВ Корея....Да не би да нямат достатъчен производствен процес?? А какво им дадоха, крадено зърно от Украйна ли??Нещо смъйрдит в лъжите си..
141
9
 
8
 
! Отговори
Новини преди 1 месец
Май май Курск бива окупиран ;-) - това от руски телеграм канали. А на копейките дето не спират да коупват тука с някви си техни *** фантазии и 0 реална информация, им предлагам да се съберат някъде на живо и да си лижат раните заедно по съвецко-братски
140
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви украински сили, едва 10 процента са такива, всичко останало е всевъзможна натовска и друга сбирщина платена от краварите, които запалиха и завлякоха света, за да замаскират краха си във военната и икономическата сфера.
139
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Aз бих допуснал укрите още по-навътре в руска територия да ги сготвя всички едновременно барбар с натофските джеендърмени. После в оловни ковчези ще пращам дойче педеруунгел на маама Гертруда да го заравя в Гармиш-Партенкирхен, че е умрял за евро-атлантически ценности в неравна битка с руснаците. :)
138
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо световните медии не пишат за отделните въстания на самите украинци, които са пребивани и насила изпращани в реални боеве??? Самите те се предават в плен на руснаците и заявяват, че никога няма да се върнат в Украйна, защото или веднага ще бъдат убити или отново изпратени в най-горещите точки. Укро-сащисаната пропаганда и лъжи нямат край явно, както и лъжите, че членовете на НАТО не дават нищо и не участват, а истината е друга...
137
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хм... по руски източници изглежда в пограничните райони на курска област цари хаос и анархия. Въпреки обявленията, няма никаква организирана евакуация на цивилни, почти няма присъствие на полиция и пожарникари, населението се самоорганизирало в т. нар. "доброволна евакуация" - 76,000 души вече били напуснали пограничните селища.С оглед на горното, част от останалите са се отдали на грабеж и мародерство, а другите ги е страх да си оставят къщите, за да не бъдат разграбени
136
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1500 укроопи вече са при Бандеера. Самоубийствената атака на наркоото приключи. Курска област е под руски контрол. Има отделни локални боеве. Беше демонстрация всичко, за да може западните куучета да дават още оръжия. Укристан приключи отдавна.
135
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз пък пиша за украинчетата (русначета) изпратени от зеления.
134
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименПИША ЗА РУСНАЧЕТАТА ИЗПРАТЕНИ ОТ КРЕМЪЛ БЕ ШИЗОФРЕНИК. КАКВИ ЗЕЛЕНИ ЧОВЕЧЕТА ТИ В БОЛНАТАТИКВА. ТУЙ ДА НЕ ТИ Е МАРС.