Германия спира допълнителната военна помощ за Украйна

Обещаните досега средства ще бъдат осигурени
18 авг 2024 10:50, Петър Бойчев
112
Германия спира допълнителната военна помощ за Украйна
Снимка БГНЕС

Германия спира да предоставя военна помощ на Украйна, докато не намери нови финанси за нови искания. Досега обещаната помощ обаче ще продължи да се изпълнява.

Новината за спирането на военната помощ съобщена от вестник "Франкфуртер Алгемайне Зонтагсцайтунг“ (FAZ), който се позовава на служебни писма и имейли на правителството.

Обещаната досега помощ ще бъде изпълнена, но канцлерът Олаф Шолц е заявил, че няма да могат да се отпускат нови военни помощи. Министърът на финансите Кристиан Линднер вече е изпратил писма с аргументите си за спирането на това перо до военния министър Борис Писториус и външната министърка на Аналена Бербок.

В писмата се казва, че ново финансиране ще се отпусне едва, когато осигурят нови средства в бюджета. Плановете за спестяване вече се изпълняват.

Тази година Германия планира 8 милиарда евро помощ за Украйна, а догодина те ще са 4 милиарда евро, но нови поръчки и искания за помощ от страна на Киев няма да могат да се използват. Става дума за суми, които са над тези вече планирано милиарди, тъй като няма финансиране за тях, потвърди пред вестника експертът от Комисията по отбрана на Бундестага Андреас Шварц.

Линднер обеща, че няма да спре изцяло помощта, а ще финансира исканията на Украйна за нови финансови помощи от замразени руски авоари и лихвите по тях. От началото на руската война в Украйна в западни държави са замразени руски активи за 250 млрд. долара и за 210 млрд. евро, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: ГерманияУкрайнапомощ
Още от НОТИФИКАЦИИ
Зеленски спешно призова НАТО: Дайте ни оръжия с по-далечен обсег
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
6
 
26
 
! Отговори
Берлин преди 4 седмици
Германия построи Северен Поток 1 и 2 защото Украйна когато поискаше крадеше нашия газ от газопровода през Украйта!А Украйна и Полша постоянно увеличаваха транзитните такси и ни изнудваха за пари..После взривиха газохроводаза тава ги награждаваме с милиарди помощи!
66
3
 
19
 
! Отговори
До 78 преди 4 седмици
3. Да фалира .. Вече са на курс, еврозоната в рецесия от 3 години..
65
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Украинците искат да спрат транзитния газ на Германия и тя да им дава още пари?! Не им стига на немците Полша ами сега и Украина ще им се изкефи да ги яхне!
64
7
 
24
 
! Отговори
MNENIE преди 4 седмици
ЕС вече тича по наклона . Няма спасение . Има два Варианта за ЕС - 1 . Да Разгроми Русия и да и вземе Територията . 2 . Да плаща Репарации до Живот на Русия . Това е скъпи ми Смехурковци - дори Путин да Умре Днес .
63
3
 
32
 
! Отговори
Украйна преди 4 седмици
Е в частичен фалит от 1 ви август ( не можа да върне лихви на частни кредитори), Радата прие закон че Украйна не е длъжна да връща дългове..Незнам, кой ще даде нови заеми на държава във фалит! Може би Урсула? Ще бъде незаконно така или иначе точно като назначаването на Урсула и кражбата на пари от Русия..
62
3
 
25
 
! Отговори
Берлин преди 4 седмици
ЕС иска да открадне лихвите от руските асети в ЕС и с тях да финансира нав заем 40 милиарда за Украйна. Проблемите са два- големият е че другите държави обявиха че ще изтеглят асетите си в евро от ЕС за да не им ги открадне ЕС по заповедпна САЩ в бъдеще! Второ, рейтингавите агенции снишиха финансовия рейтинг на Украйта до Частичен Фалит от 1 ви Август и не знам кой ще и даде заем :)
61
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Заглавието е подвеждащо. От статията става ясно, че спират, но не съвсем. По скоро сега Русия в голяма степен ще финансира войната срещу себе си, въоръжавайки украинците. За агресора напълно е справедливо!
60
3
 
18
 
! Отговори
Берлин преди 4 седмици
Интелектуално бедни български троллове продължавват да поддържат представата за богата Германия за някой платен цент от Ембъсито :)
59
0
 
35
 
! Отговори
До 63 от Берлин преди 4 седмици
Даже и Полша и Балтите са ни се качили на главата, Доналд Туск написа Германия да си мълчала и се срамувала от това че е построила Северен Поток и сложила собствените си интереси пред полскоукраинските! Германия си заслужавала терористичния акт върху газопровода! И нито един немски политик не му отвърна, а си замълча..срам за Германия, срам!
58
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До До 61 от Берлин, до този момент са предоставени за тая година 4,3 млр., товариш каапейки мечтаещ си за Берлин, аз съм сигурен че никога не си бил в Берлин, и без гуугъл тренслейт неможеш и за часа да попиташ на немски
57
3
 
24
 
! Отговори
Берлин преди 4 седмици
Гениите от ЕС под натиск от Байдън администрацията са готови да откраднат нелегално 300 милиона руски асети от банките в ЕС! Проблема е, че други държави например Саудитска Арабия и Китай са казали, че в токъв случай ще изтеглят всичките си пари в евро от ЕС ( не искат и с тях да се случи кражба). Еврозоната ще колабира, но важното е да се налеят още милиарди евро в сметките на Зеленски и компания!
56
3
 
22
 
! Отговори
Акат ли акат преди 4 седмици
Хем ме е яд на немците, хем ги съжалявам. Едно ,че са със жегла на врата от гринговците ,хем *** и хохоли са им са се качили на главата и ... акат ли акат.
55
5
 
16
 
! Отговори
До 61 от Берлин преди 4 седмици
Това което ти не стопляш, е че тези 8 милиарда вече са похарчени и даге тези 4 милиарда за 2025 предварително са похарчени и са вече в Украйна а пари за следващите 1,5 години няма..
54
5
 
22
 
! Отговори
Берлин преди 4 седмици
В бюджетите на Британия, Германия и Франция има повече дупки откалкото в швейцарско сирене! Икономиките им са разбити..няма пари за Украйна!Затова гениите измислиха сега да откраднат руските асети в ЕС 300 милиарда евро! Което ще доведе до сриване на финансовата система в ЕС..
53
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Каппеййки, а преди да коментирате прочетохте ли статията, предполагам НЕ, ако бяхте я прочели че иде реч за одобрянването на нови помощи, вече одобрените 8 млрд за тая година и 4 млрд за следващата ще си се изплащат по план
52
1
 
20
 
! Отговори
Пак от Германие преди 4 седмици
Честна дума, вие сте луд!!!!! В Германия съм от 25 години , с хубава работа и пр. и мисля да се изнасям заради слепци и малоум//ци като зас!!! Кризата тук, причинена от некадърното немско прашителство е огроммна!!. 0,2 процента ръст е чиста мизерия...
51
2
 
21
 
! Отговори
Точно! преди 4 седмици
Най-накрая се усетиха, че войната в Окрайна е организирана точно заради тях, да се скъса връзката между немските технологии и руските безкрайни ресурси. Немеца стопля сравнително бавно.
50
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
хахаха защо така, да не закъса великата икономика, локомотива на гей-съюза?
49
2
 
9
 
! Отговори
ГЕРМАНИЯ преди 4 седмици
ТОЗИ КОЙТО УМИРА ФИНАНСОВО Е ТЕРООКРАИНСКАТА!
48
2
 
19
 
! Отговори
Берлин преди 4 седмици
Гениите от Киев които ни взривиха Северен Поток 1 и 2 с помощ от господарите в САЩ както и най-големите получатели на еврофондове от Полша да не се учудват, че Германия няма повече пари да финансира Украйна, Полша и ЕС !Да са му мислили преди това, преди да я съсипат икономически чрез съботажи