Германия спира допълнителната военна помощ за Украйна

Обещаните досега средства ще бъдат осигурени
18 авг 2024 10:50, Петър Бойчев
112
Германия спира допълнителната военна помощ за Украйна
Снимка БГНЕС

Германия спира да предоставя военна помощ на Украйна, докато не намери нови финанси за нови искания. Досега обещаната помощ обаче ще продължи да се изпълнява.

Новината за спирането на военната помощ съобщена от вестник "Франкфуртер Алгемайне Зонтагсцайтунг“ (FAZ), който се позовава на служебни писма и имейли на правителството.

Обещаната досега помощ ще бъде изпълнена, но канцлерът Олаф Шолц е заявил, че няма да могат да се отпускат нови военни помощи. Министърът на финансите Кристиан Линднер вече е изпратил писма с аргументите си за спирането на това перо до военния министър Борис Писториус и външната министърка на Аналена Бербок.

В писмата се казва, че ново финансиране ще се отпусне едва, когато осигурят нови средства в бюджета. Плановете за спестяване вече се изпълняват.

Тази година Германия планира 8 милиарда евро помощ за Украйна, а догодина те ще са 4 милиарда евро, но нови поръчки и искания за помощ от страна на Киев няма да могат да се използват. Става дума за суми, които са над тези вече планирано милиарди, тъй като няма финансиране за тях, потвърди пред вестника експертът от Комисията по отбрана на Бундестага Андреас Шварц.

Линднер обеща, че няма да спре изцяло помощта, а ще финансира исканията на Украйна за нови финансови помощи от замразени руски авоари и лихвите по тях. От началото на руската война в Украйна в западни държави са замразени руски активи за 250 млрд. долара и за 210 млрд. евро, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: ГерманияУкрайнапомощ
Още от НОТИФИКАЦИИ
Зеленски спешно призова НАТО: Дайте ни оръжия с по-далечен обсег
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
12
 
! Отговори
Хаха преди 4 седмици
Тия фалираха, няма пари, свиквайте
46
1
 
20
 
! Отговори
Берлин до 52 преди 4 седмици
Прираст 0,1% Ха ха ха ха, некой го е сложил за опорка да каже, че икономиката на Германия не е в рецесия ;) Който живее тук, знае че е ;)
45
15
 
4
 
! Отговори
ГЕРМАНИЯ преди 4 седмици
До Берлин/ МИНАЛОГОДИШНИ ДАННИ! РЪСТ НА ИКОНОМИКАТА ЗА 2024-ТА ДО МОМЕНТА НИ Е 0.2% КОЕТО ЗНАЧИ , ЧЕ СМЕ НА +/ ТОЗИ КОЙТО УМИРА ФИНАНСОВО СЕГА Е ТЕРОРУСКАТА С 16 МИЛИАРДА ДОЛАРА ПОВЕЧЕ РАЗХОДИ ОТ ПРИХОДИТЕ НА МЕСЕЦ И 200 МИЛИАРДА ДОЛАРА БЮДЖЕТЕН ДЕФИЦИТ ЗА 2024-ТА!
44
4
 
17
 
! Отговори
До 49 от Берлин преди 4 седмици
Не са се усетили, просто им свършиха парите..а връзката вече е скъсана за десетилетия напред, което води до обедняването на Германия и Европа..САЩ с помоща на Украйна се погрижиха за това!
43
4
 
20
 
! Отговори
Берлин преди 4 седмици
Който и да спечели изборите в САЩ, Германия а с нея и Европа ще си останат обедняващи и фалиращи икономики..
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Най-накрая се усетиха, че войната в Уккрайна е организирана точно заради тях, да се скъса връзката между немските технологии и руските безкрайни ресурси. Немеца стопля сравнително бавно.
41
8
 
3
 
! Отговори
КАМАЛА ХАРИС преди 4 седмици
До Анонимен/ ЩОМ СИ КАЗАЛА, ЧЕ ЩЕ БЪДА ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ ПЕЧЕЛЕЙКИ ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА ТАКА ДА БЪДЕ :D
40
1
 
12
 
! Отговори
Берлин преди 4 седмици
Немската конституция ни разрешава вземане на заеми за попълване на дифицити и дупки в бюджета освен ако не е спешна ситуация..но тъй като Германия не е официално във война.. чужда война не се смята за спешно ситуация. Иначе данъците и доходити на държавата от данъци са най-големите в света!!!! Да се чуди човек къде отиват парите, та има такива огромни дупки в бюджета ?!!
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До КАМАЛА ХАРИС Може от сега да се самоопределиш за президент на САЩ, щом мъже могат да се самоопределят за жени.
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Най-накрая. Стига вече се налива масло в огъня на ядрената война само и само да се подкрепя един фашистки режим избиващ собственият си народ.
37
7
 
10
 
! Отговори
ДОНАЛД ТРЪНП преди 4 седмици
ПРИ ПОБЕДА НА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ ПРЕЗ НОЕМВРИ НА УКРАЙНА ЩЕ ПОКАЖА ОТ ТРИТЕ ПРЪСТА НАЙ-ДЪЛГИЯ! ПАРИ НЕ ДАВАМ А ОРЪЖИЕ ДА СИ ГО КУПУВАТ! ЕС И НАТО ЩЕ РАЗБЕРАТ , ЧЕ УКРАЙНА Е ЗАГУБЕНА КАУЗА ПРИ МЕН! НАВРЕМЕТО МАРКС ВЗАИМСТВА ДОСТА ОТ РЕПУБЛИКАНСКАТА ПАРТИЯ ЗА ДА СЪЗДАДЕ КОМУНИСТИЧЕСКАТА! И ЧЕРВЕНИЯ ЦВЯТ ГО Е ВЗЕЛ ОТ НАС!
36
14
 
9
 
! Отговори
КАМАЛА ХАРИС преди 4 седмици
АКО АЗ СПЕЧЕЛЯ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ ПРЕЗ НОЕМВРИ ЩЕ РАЗПОРЕДЯ КОЛКОТО ТРЯБВА ОРЪЖИЕ И ФИНАНСИИ ЗА УКРАЙНА ДА ИМА ДОКАТО НЕ СЕ СВАЛИ РЕЖИМА НА САМОЗВАНИТЕ ПУТИН И УКРАЙНА НЕ СЕ ОСВОБОДИ!
35
4
 
9
 
! Отговори
Берлин преди 4 седмици
След като Украйна и САЩ ни взривиха Северен Поток 1 и 2, деиндустриализираха Германия и искат тя да е бедна, за не се учедват, че няма вече пари за Украйна! Или не могат да смятат тези гении в Киев и Вашингтон, може и във Варшава..
34
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Очевидно, този е русофил да неще да тегли заеми, че да хрантути укрия.
33
0
 
7
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 4 седмици
25, прав си за съседите на Русия. Нищо хубаво не са видели, само цветни революции :p Откъдето следва въпроса, кой е виновен за незавидното положение.
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 26 Пука ми нали муттрохотелиерите си поискаха наглите укри, че да точат нашите данъци.
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
и само краварника ще намаже от цялата работа... клоуна е обещал на краварите всички полезни изкопаеми в окрайна да им се подарят , срещу военна помощ срещу Русия.. а ес ще осигури само работниците...
30
1
 
9
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 4 седмици
Абе пускайте помощи бе. Откога чакаме Германия да клекне и без война. Пускайте, весело да става на германците.
29
5
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 седмици
ДЪРЖАВИТЕ В ЕС И НАТО ОБЯВИХА, ЧЕ ИСКАТ ДА ВИДЯТ КОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ В САЩ И СЛЕД ТОВА ИЛИ ЩЕ ДАВАТ ЯКО НА УКРАЙНА ПАРИ И ОРЪЖИЕ ИЛИ ПОМОЩТА КАТО ЦЯЛО ЩЕ СЕКНЕ ЗА УКРАЙНА!
28
9
 
11
 
! Отговори
ароматния пръч преди 4 седмици
Ша дават,ша дават,след влизането в Курска област мирни преговори няма да има и догодина.Ша дават,нема де да одат.