Зеленски: Диалогът с Путин е безсмислен, иска 30% от Украйна

Няма да играем тази игра заедно с него, каза той
27 авг 2024 21:15, Александър Попов
302
Зеленски: Диалогът с Путин е безсмислен, иска 30% от Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че мирни преговори с руския му колега Владимир Путин ще бъдат „напразни“ и „безсмислени“, предаде  ДПА.

"Светът чака Украйна да представи компромисен план за това как да се сложи край на войната още утре“, каза Зеленски на събитие в Киев.

"Не че не може да има компромиси с Путин, но воденето на диалог с Путин днес е напразно, безсмислено, защото той не иска да прекрати войната по дипломатически път“, допълни той.

Путин може и да е склонен на дипломатически преговори, но неговото условие е Киев да признае завземането от Русия на 30% от украинската територия, подчерта Зеленски.

"Няма да играем тази игра заедно с него“, добави той.

Украинският президент заяви още, че настъплението на неговите сили в руската Курска област е затворило устата на критиците на Киев.

На срещата на върха в Швейцария през юни Украйна представи своите виждания за постигане на мир. Планът предвижда изтегляне на руските войски от всички области на Украйна, включително Кримския полуостров. Русия също така би трябвало, според Киев, да изплати репарации на Украйна, а международен съд да подведе под отговорност политическите и военните лидери на Москва./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още по темата: Зеленски
Още от НОТИФИКАЦИИ
Украйна тества успешно първата си балистична ракета
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
5
 
18
 
! Отговори
емо преди 2 седмици
украинският клоун е абсолютно неадекватен - става въпрос за съществуването на държавата украйна, което е поставена под голям въпрос.
218
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тази докрай фашизирана държава, която е издигнала тероризма в държавна политика трябва да изчезне завинаги. А робите - мазохисти, дето ги пребиват по улиците, забраниха им църквата, вдигнаха им няколко пъти разходите, и ги отстрелват по река Тиса, А ТЕ СЕ РАДВАТ И ПОТДЪРЖАТ власта на наркоса, да си стоят там и да се информират от телемаратона на наркоса, защото явно заслужават сътбата си.
217
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 237 Кога??? След още 3 дни, 3 години, 30 години??? Кога :)
216
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Путин да иска? Че той си ги има в момента тези проценти и ако Nаркосът не развее байрака следват 50% до края на годината, а до година - сбогом Украйна. А и още украинци ще дадат фира.
215
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Чифи, тва е най-кашерното предложение, което ще получиш. Грабвай го докато е време, че през 2025-та ще вземе 50%
214
18
 
9
 
! Отговори
Ха ха ха, преди 2 седмици
Путин щял да бъде още "сто" години на власт ? Копейките наистина ли си верват ? Путинофилията е крайно психично отклонение.
213
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А започнахте с ДМЗ и отказ от НАТО... Нищо нищо има и по-големи инвалиди от бг политиците.Укрите мощно го доказват.
212
1
 
1
 
! Отговори
Диди преди 2 седмици
До СелянинВие от селата така ли разсъждавате?Много елементарно мислене.....
211
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
той ще ти я вземе цялата
210
4
 
6
 
! Отговори
000 преди 2 седмици
До АнонименКакъв ли ?Президент на страната си ,избран от народа .Защо Русия да притежава територия от Урайна,малко ли му е неговата .Къде ще си я вре?Ако всеки напада и граби то други държави няма да има ,ще се сформират 5-6 и до там.Ще настане скука и половина.Светът трябва да е пъстър.
209
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Наркомане, Русия ще вземе 70%, не 30!
208
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ама какъв е Зеленски, та иска да говори с Путин?! Никой няма да го допусне, нито от руска страна, нито от страна на Запада )))
207
5
 
26
 
! Отговори
Амииии.. преди 2 седмици
Процентите ще набъбват с всеки ден на продължаването на войната ! Съгласявай се докато е време.
206
4
 
28
 
! Отговори
Далай Лама преди 2 седмици
Абе, Зелений , давай колкото процента иска Москва от Украйна ! Давай , защото вече 30 % от мъжете на Украйна гният в земята заради твоето тъпоумие !!!! Давай и спаси народа си ! Но май ти искаш себе си да спасиш , защото войната все някога ще свърши , но след това ще има Народен съд за теб !!!
205
6
 
11
 
! Отговори
мдамм преди 2 седмици
зели, взимай 30% от СССР и правете бартер, ама по-бързо че ми писна сапунката между измислената ви държавиця и руските пиянки
204
8
 
34
 
! Отговори
Ммда преди 2 седмици
Путин иска само руско говорящата част на Украйна т.е. това което е било част от Русия преди Ленин да го даде за образуването на УССР - част от СССР. Тази част е доста повече от 30%, някъде повече от 50%. Зеленски пак не е разбрал, но ще го разбере. Приятен ден.
203
43
 
8
 
! Отговори
Европеец преди 3 седмици
Не се предавай, целия свят е с Украйна, *** ще загуби така както Хитлер загуби, никой не може да победи обединените сили на човечеството!
202
9
 
38
 
! Отговори
Селянин преди 3 седмици
Путин винаги ще иска малко над това което си готов да дадеш зельо, затова войната ще свърши с пълна и безусловна капитулация, по-вероятно твоята
201
7
 
12
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Не Русия има проблем с украинско малцинство, а Украйна има проблем с руско малцинство( макар че реално е мнозинство). При това положение отстъпки се правят от тоя, дето има малцинство. Било то автономия, било то някакви особени права, привилегии. Времето за тия действия бяха озтървани. Докато Западът не разбере, че проблемът е с руско малцинство, а не с Путин, няма да се оправят нещата. Трябва да си дадат заден ход и да намерят истинският проблем. А той, че шепа нацисти разгоряха войната.
200
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
колко пъти путин му предлага мир, а тоя все не ще. ще е щастлив сега ако се размине само с 30%