Русия заплаши САЩ: Третата световна война ще излезе извън Европа

Лавров предупреди Запада, че си играе с огъня
28 авг 2024 07:00, Петър Бойчев
553
Русия заплаши САЩ: Третата световна война ще излезе извън Европа
Снимка БГНЕС

Русия предупреди, че Западът си играе с огъня, като обмисля да позволи на Украйна да удари дълбоко Русия със западни ракети и предупреди Съединените щати във вторник, че Третата световна война няма да се ограничи до Европа, пише Reuters.

Украйна нападна руския западен регион Курск на 6 август и си отряза част от територия в най-голямата чуждестранна атака срещу Русия след Втората световна война. Президентът Владимир Путин обяви, че ще има достоен отговор от Русия на атаката.

Сергей Лавров, който е министър на външните работи на Путин повече от 20 години, посочи, че Западът се стреми да ескалира войната в Украйна и си "създава проблеми", като разглежда молбите на Украйна за разхлабване на ограниченията върху използването на оръжия, доставяни от чужбина.

След нахлуването в Украйна през 2022 г. Путин многократно предупреждаваше за риска от много по-широка война, включваща най-големите ядрени сили в света, въпреки че увери, че Русия не иска конфликт със САЩ и НАТО.

"Сега още веднъж потвърждаваме, че да си играеш с огъня - а те са като малки деца, които си играят с кибрит - е много опасно нещо за възрастните чичовци и лели, на които е поверено ядрено оръжие в една или друга западна страна", отбеляза Лавров пред репортери в Москва.

"Американците недвусмислено свързват разговорите за Третата световна война като нещо, което, не дай Боже, ако се случи, ще засегне изключително Европа“, смята първият дипломат на Москва.

Лавров добави, че Русия "изяснява" ядрената си доктрина.

Ядрената доктрина на Русия от 2020 г. определя кога нейният президент ще обмисли използването на ядрено оръжие: най-общо като отговор на нападение с използване на ядрени или други оръжия за масово унищожение или конвенционални оръжия, "когато самото съществуване на държавата е поставено под заплаха“, пише Труд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


553
Още по темата: войнаСАЩРусиялавров
Още от НОТИФИКАЦИИ
Украйна тества успешно първата си балистична ракета
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
452
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Американите ще се научат да ядат сарми... ;)
451
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дайте на Украйна същите оръжия с които разполагат руснаците.
450
0
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov Douser преди 2 седмици
ВНИМАНИЕ ЗАБРАНЯВА СЕ НА ПАПАТА ОТ ВАТИКАНА да посещава други страни..МАсови убиици окупират посетените от екипа на ПАПАТА страни и провеждат жесток терор след декодиране. Experts must to make tests about WAr terror anti SYRIA,ANTI LYBIA,ANTI IEMEN, ANTI IZrael/ GAZA, ANTI RUSIA / Ukraina, Rossia..ДА не се допускат посещения .. ВКЛ В БЪлгария нищетата у нас се води от масов убиец проникнал от Ватикана с папата .Вижте последни посещения !!!Ограбват милиарди без наказано милиони без работа..
449
0
 
0
 
! Отговори
IOrdan Ivanov Douser преди 2 седмици
ВНИМАНИЕ ЗАБРАНЯВА СЕ НА ПАПАТА ОТ ВАТИКАНА да посещава други страни..МАсови убиици окупират посетените от екипа на ПАПАТА страни и провеждат жесток терор след декодиране..Войната срещу нашия братски народ в Русия - Украйна се води осеобенно жестоко от обсебващ стотици милиони едновременно масов древен убиец. Обсебва подставени на власт вкл в Киев/2014, КРемлин ру 1999, БЕЛия дом 2019 // МАсовия убиец не реагира на проникване на войски на територията на РОССИЯ.. курск..
448
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кво значи "враг будет разбит"? Може би имаш предвид "враг будет разгромлен"! Копейките не понимают руски!
447
2
 
4
 
! Отговори
ЗЕЛЕНСКИ преди 2 седмици
Внимание! Горит Москва! Наше дело правое, враг будет разбит, победа будет за нами!
446
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това стихотворение, песен дето си се постарал да напишеш отдавна не е актуално, особено в ситуацията създадена от агресора! Не е упоменато кого визираш! Допускам, че може би визираш Украйна!
445
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Човекът кoнь (кентaвър) навярно иска да каже че войната ще се разшири на изток в Азия!
444
2
 
4
 
! Отговори
Алекса преди 2 седмици
Въпрос на време е да се превърнем в радиактивна пепел ! Живейте си живота ден за ден жалко само за децата и тези които няма да се родят ...човешката глупост е по голяма от Вселената !
443
8
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
Това изкопаемо на снимката, човек ли е?! Гледа като вампир и се зъби на целия свят! Вижда, че животът му е изтекъл и иска да завлече колкото се може повече хора в отвъдното! Същото иска и Путин! А руснаците мълчаливо изпращат децата си на фронта, за да ги убиват! Не народ, а крепостници!
442
3
 
3
 
! Отговори
Стига бе преди 2 седмици
Сега пък Китай ли ще нападат ?
441
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Укрите са на пух и прах! Се рат директно в гащите си.
440
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кондьо усеща разпада, само да ферментират и кавказките републики и ще бягате на запад за убежище, този път на никой няма да му пука при кой ще отиде ядрения арсенал;)
439
4
 
1
 
! Отговори
! преди 2 седмици
Тя тая война ще засегне всички, само не и русия :). Тези я са гъкнали и са хръкнали!
438
10
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 седмици
До Анонимен...САЩ се включват и в двете войни след като виждат кой печели -----///----- Ти си мало умен и агресивно тьп.
437
17
 
16
 
! Отговори
Оффф преди 2 седмици
Нема по лоши хора от руснаците.Тия не требва да се допускат до Европа.Тия са много а много нагли същества като тоя на снимката.Тия като тоя и ония малкия хора направиха така че вече мразя и ненавиждам и руснаците който живеят тука от 50 години.Да си заминават в русия.
436
16
 
13
 
! Отговори
ВСТАВАЙ СТРАНА преди 2 седмици
ОГРОМНАЯ, ВСТАВАЙ НА СМЕРТНИЙ БОЙ, С ФАШИСТКОЙ СИЛОЙ ТЕМНОЮ, С ПРОКЛЯТОЮ ОРДОЙ
435
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До До 432САЩ се включват и в двете войни след като виждат кой печели, тъй че за съюзници е трудно да се говори. Включително се налагат излишни руски жертви, за да се спасят амерканските войски след дебаркирането им в Европа, което само затруднява руските действия, което хич не е в полза не само на Русия, но и на всички останали, с изключение на Германия...Да не говорим, че вече не само в САЩ, но и в останалите им колонии не се говори нищо отрицателно нито за фашизма, нито за копирането му.
434
5
 
3
 
! Отговори
Ко речи преди 2 седмици
Не ми стана ясно: Какво означава световна?
433
9
 
5
 
! Отговори
НОВИНИ от ФРОНТА преди 2 седмици
230 ЦИВИЛНИ КОЛИ СА УДАРЕНИ ОТ РУСКИ РАКЕТЕН УДАР В КРИВОЙ РОГ